To Πράσινο Δωμάτιο της Rolex στα Όσκαρ
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
to-πράσινο-δωμάτιο-της-rolex-στα-όσκαρ-562322185

To Πράσινο Δωμάτιο της Rolex στα Όσκαρ

H στενή σχέση της ελβετικής ωρολογοποιίας με τον κόσμο της έβδομης τέχνης συνεχίζεται για άλλη μία χρονιά ως οικοδέσποινα του Greenroom της Ακαδημίας...

Εκατομμύρια θεατές παρακολουθούν κάθε χρόνο την απονομή των βραβείων Όσκαρ. Η εικόνες όμως που προβάλλονται στις τηλεοράσεις αφορούν είτε τη μεγάλη αίθουσα όπου γίνεται η τελετή, είτε το κόκκινο χαλί –σαμπανιζέ φέτος– το οποίο οδηγεί μέσα στην αίθουσα. Υπάρχει όμως και ένας χώρος πιο ιδιωτικός, στον οποίο δεν έχουν πρόσβαση οι κάμερες. Το Greenroom είναι ένας φιλόξενος χώρος όπου περνούν τον χρόνο τους οι παρουσιαστές, οι υποψήφιοι και οι βραβευθέντες της Ακαδημίας κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Βραβείων Όσκαρ. Εκεί έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώσουν πριν βγουν στη σκηνή ή αφού παραλάβουν το βραβείο τους. Αυτό το πολυτελές lounge έχει κάθε χρόνο και διαφορετικό θέμα και τη διακόσμησή του επιμελείται η Rolex.

To Πράσινο Δωμάτιο της Rolex στα Όσκαρ-1

 

Πιο πράσινο από ποτέ

Το πρώτο που παρατηρεί κανείς στο Greenroom του 2023 είναι η κυριαρχία του πράσινου χρώματος. Διαχωριστικά από μπαμπού, εξωτικές φυλλωσιές στην οροφή, ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα και υλικά βιώσιμης προέλευσης –φυτικές ίνες, κεραμικό, γυαλί. Το Greenroom σχεδιάστηκε σαν ένα γαλήνιος καταπράσινος κήπος με τοίχους σε ουδέτερους τόνους διανθισμένους με χρώματα, σχήματα και υφές εμπνευσμένα από τα τροπικά δάση.

To Πράσινο Δωμάτιο της Rolex στα Όσκαρ-2

Το πράσινο μπορεί να είναι το χαρακτηριστικό χρώμα στο λογότυπο της μάρκας αλλά ο λόγος που επελέγη είναι πιο «ποιητικός». Είναι ένας τρόπος με τον οποίο η Rolex εκφράζει την αφοσίωσή της στη μητέρα Φύση και στην προστασία του Περιβάλλοντος μέσω της πρωτοβουλίας Perpetual Planet.

To Πράσινο Δωμάτιο της Rolex στα Όσκαρ-3

 

Πάθος για σινεμά

Η Rolex είναι υπερήφανος χορηγός των κορυφαίων βραβείων που απονέμει η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου κάθε χρόνο. Η στενή σχέση της ελβετικής ωρολογοποιίας με τον κόσμο της έβδομης τέχνης μετρά πολλές δεκαετίες. Ρολόγια της έχουν πρωταγωνιστήσει στον καρπό θρυλικών χαρακτήρων σε ταινίες, πολλές από τις οποίες έχουν πάρει βραβεία Όσκαρ.

To Πράσινο Δωμάτιο της Rolex στα Όσκαρ-4

Η Rolex έχει αφιερωθεί στη διατήρηση και μεταλαμπάδευση της κινηματογραφικής τέχνης στις επόμενες γενιές. Προωθεί την αριστεία και εργάζεται για την πρόοδο του σινεμά στο πλευρό των πρεσβευτών της (Testimonees) που μπορεί να είναι ζωντανοί θρύλοι όπως ο Μάρτιν Σκορτσέζε και ο Τζέιμς Κάμερον ή νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες.

To Πράσινο Δωμάτιο της Rolex στα Όσκαρ-5
Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορτσέζε είναι εδώ και χρόνια ένας εκ των πρεσβευτών της Rolex.

 

Η Rolex συνεργάζεται με την Ακαδημία Κινηματογράφου και Επιστημών ως χορηγός του θεσμού, των Βραβείων αλλά και του Μουσείου Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες. Επιπλέον συμβάλλει στην εξέλιξη της Έβδομης Τέχνης μέσω της Πρωτοβουλίας μεντόρων και προστατευόμενων καλλιτεχνών «Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative».

To Πράσινο Δωμάτιο της Rolex στα Όσκαρ-6
Η Rolex είναι Ιδρυτικός Χορηγός του νέου Μουσείου Κινηματογράφου της Ακαδημίας, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2021 στο Λος Άντζελες. Φέρει την υπογραφή του κορυφαίου αρχιτέκτονα Ρένζο Πιάνο και διαθέτει μεταξύ άλλων εκθεσιακό χώρο εμβαδού περίπου 4.650 τ.μ. και θέατρο χιλίων θέσεων. Φιλοξενεί εκθέσεις, μία εκ των οποίων παρακολουθεί τη συμβολή της Rolex στον κόσμο της έβδομης τέχνης.

Στο video που ακολουθεί παρουσιάζεται μία σύνοψη της στενής σχέσης της Rolex με τον μαγικό κόσμο του σινεμά…

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή