H Breitling ανανεώνει τη συλλογή Premier B01 Chronograph 42
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
h-breitling-ανανεώνει-τη-συλλογή-premier-b01-chronograph-42-562334833

H Breitling ανανεώνει τη συλλογή Premier B01 Chronograph 42

Έξι φρέσκοι χρονογράφοι Premier με vintage αναφορές στην ιστορική κληρονομιά της μάρκας και εφοδιασμένοι με τον manufacture μηχανισμό B01 κυκλοφορούν ταυτόχρονα με ένα βιβλίο για τον πιο συλλεκτικό χρονογράφο της Breitling...

Το ταξίδι της Breitling στον κόσμο της ωρολογοποιίας, από τα πρώτα της βήματα και κατά τις τρεις πρώτες γενιές των ιδρυτών της, ήταν συνυφασμένο με την ιστορία του χρονογράφου. Όταν ο Leon Breitling άνοιξε το πρώτο του εργαστήρι ωρολογοποιίας στο Saint-Imier της Ελβετίας το 1884, ειδικεύθηκε στους χρονογράφους τσέπης. Τον διαδέχθηκε το 1914 ο γιος του, Gaston Breitling, ο οποίος εφάρμοσε τις τεχνικές του πατέρα του σε επαναστατικούς χρονογράφους χειρός. Ήδη το 1915 δημιούργησε έναν από τους πρώτους χρονογράφους με ανεξάρτητο μπουτόν στο 2, το οποίο διαχώριζε τις λειτουργίες εκκίνησης, παύσης και επανεκκίνησης από την κορώνα. Πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του, ο δικός του γιος, Willy Breitling, αναγκάστηκε να αναλάβει τα ηνία της εταιρείας σε ηλικία μόλις 19 ετών, το 1932, και σχεδόν αμέσως, το 1934, εφηύρε κάτι επαναστατικό: ένα δεύτερο μπουτόν στο 4, με το οποίο μπορούσε κανείς να μηδενίσει τον χρονογράφο και να ξεκινήσει νέα μέτρηση. Μέχρι το 1943 ο Willy απέκτησε μεγάλη φήμη ως κατασκευαστής οργάνων αεροσκαφών και ρολογιών-εργαλείων που ανταποκρίνονταν στις ανάγκες των ανθρώπων εν καιρώ πολέμου. Ο Willy όμως οραματιζόταν και τη μεταπολεμική εποχή, όταν τη χρηστικότητα θα διαδεχόταν η αχαλίνωτη αισιοδοξία. Με αυτό το σκεπτικό σχεδίασε μία σειρά από κομψούς χρονογράφους, τους οποίους «έντυσε» με τα καλύτερα υλικά, με το αρτιότερο φινίρισμα και με τους καλύτερους μηχανισμούς. Ονόμασε τη σειρά εκείνη Premier, λέξη που σημαίνει πρώτος αλλά και κορυφαίος, σημαντικότερος, βέλτιστος.

H Breitling ανανεώνει τη συλλογή Premier B01 Chronograph 42-1

 

Εν αρχή ην ο μηχανισμός

Στη σύγχρονη εποχή, οι φίλοι της Breitling θα θυμούνται σίγουρα την παρουσίαση της συλλογής χρονογράφων Premier Heritage το 2021, η οποία αναβίωνε το όραμα του Willy για χρονογράφους άψογους σε εμφάνιση που συνδυάζουν τη λειτουργικότητα και την ευκολία στη χρήση με την απαράμιλλη κομψότητα. Τώρα η Breitling επανέρχεται δριμύτερη τη νέα συλλογή Premier B01 Chronograph 42, η οποία αποτελείται από έξι χρονογράφους Premier.

H Breitling ανανεώνει τη συλλογή Premier B01 Chronograph 42-2

Είναι όλοι εξοπλισμένοι με τον υψηλότατων προδιαγραφών αυτόματο μηχανισμό Breitling Manufacture Caliber 01, ο οποίος κατασκευάζεται in-house και εγγυάται ακρίβεια, αξιοπιστία και λειτουργικότητα. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009 και είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους χρονογράφους στην υψηλή ωρολογοποιία. Όπως όλοι οι μηχανισμοί της Breitling φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC με ακρίβεια -4 έως +6 δευτερολέπτων την ημέρα.

H Breitling ανανεώνει τη συλλογή Premier B01 Chronograph 42-3

Εντυπωσιακές είναι και οι δοκιμασίες αντοχής στις οποίες υποβάλλονται οι νέοι χρονογράφοι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αντιστοιχούν σε 16 χρόνια καταπόνησης, με έλεγχο κρούσεων (περίπου 60.000 κρούσεις στα 500 G), έλεγχο κορώνας (τουλάχιστον 100.000 περιστροφές), κούρδισμα του ρότορα (3.456.000 στροφές) και έλεγχο των μπουτόν του χρονογράφου (περίπου 5.840 πιέσεις εκκίνησης-παύσης-επανεκκίνησης). Ο Calibre B01 τελευταίας γενιάς, που κρύβεται μέσα στους νέους χρονογράφους Premier, ανασχεδιάστηκε το 2022 και διαθέτει πιο λεπτό προφίλ και πιο συμπαγή ρότορα, τον οποίο μπορεί να θαυμάσει κανείς μέσα από το διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη του ρολογιού. Ο μηχανισμός έχει πενταετή εγγύηση και παρέχει περίπου 70 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

H Breitling ανανεώνει τη συλλογή Premier B01 Chronograph 42-4

 

Υψηλή αισθητική

Πολλά σχεδιαστικά στοιχεία της νέας συλλογής βασίζονται στο design του πρωτότυπου χρονογράφου Premier. Όπως η λεία, σταθερή στεφάνη, το καντράν με τους δύο μετρητές, τα κομψά ορθογώνια μπουτόν του χρονογράφου ή οι απλικέ αραβικοί αριθμοί στο καντράν. Η κάσα έχει διάμετρο 42 χιλιοστά και είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από τις κάσες των 40 χιλιοστών των υπαρχόντων κουρδιστών μοντέλων B09.  

H Breitling ανανεώνει τη συλλογή Premier B01 Chronograph 42-5

Στα καντράν επικρατεί μονοχρωμία της βασικής πλάκας και των δύο μετρητών (30 λεπτών στο 3 και μικρών δευτερολέπτων στο 9). Στις εκδόσεις από ανοξείδωτο ατσάλι υπάρχουν πέντε νέες αποχρώσεις –μπλε, μαύρο, σομόν, πράσινο και κρεμ.

H Breitling ανανεώνει τη συλλογή Premier B01 Chronograph 42-6
H Breitling ανανεώνει τη συλλογή Premier B01 Chronograph 42-7

Η πιο πολυτελής εκδοχή από κόκκινο χρυσό 18Κ συνδυάζεται με κλασικό κρεμ καντράν.

H Breitling ανανεώνει τη συλλογή Premier B01 Chronograph 42-8

Οι χρονογράφοι συνδυάζονται είτε με φίνα λουράκια από δέρμα αλιγάτορα είτε με κομψά μεταλλικά μπρασελέ επτά συνδέσμων.

H Breitling ανανεώνει τη συλλογή Premier B01 Chronograph 42-9

 

Δείτε και ένα video για τη συλλογή Breitling Premier…

Όλοι οι χρονογράφοι Premier είναι στεγανοί μέχρι 100 μέτρα βάθος. Όσο για τις τιμές τους; 8.600 € (οι ατσάλινοι με λουράκι) και 8.950 € (με μπρασελέ).

Περισσότερες πληροφορίες για την Breitling εδώ.

Breitling Boutique Athens (τηλ.: 210-3629832)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή