Τιμή ρεκόρ για ένα Patek Philippe Sky Moon Tourbillon

Τιμή ρεκόρ για ένα Patek Philippe Sky Moon Tourbillon

Σε online δημοπρασία του οίκου Christies στο Χονγκ Κονγκ, το πολύπλοκο αυτό αριστούργημα άλλαξε χέρια έναντι 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων...

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα Grand Complication Sky Moon Tourbillon της Patek Philippe είναι το ακριβότερο ρολόι που έχει πουληθεί ποτέ σε online δημοπρασία. Η τιμή που έπιασε; 5.815.300 δολάρια. Η πώληση έγινε κατά τη δημοπρασία Top Of The Time του οίκου Christie’s στο Χονγκ Κονγκ στις 21 Μαρτίου.

Τιμή ρεκόρ για ένα Patek Philippe Sky Moon Tourbillon-1

Γιατί είναι τόσο σημαντικό αυτό το ρολόι; Η Patek Philippe δημιούργησε το Sky Moon Tourbillon, Ref. 5002 το 2001 και ήταν το πολυπλοκότερο ρολόι χειρός δύο όψεων. O στόχος ήταν να συνδυάσουν τις πιο συναρπαστικές complications στον περιορισμένο χώρο ενός ρολογιού χειρός, δώδεκα συνολικά: διηνεκές ημερολόγιο με retrograde ένδειξη ημερομηνίας, cathedral minute repeater, tourbillon, αστρική ώρα.

Τιμή ρεκόρ για ένα Patek Philippe Sky Moon Tourbillon-2

Στην πίσω όψη μία ολοκληρωμένη απεικόνιση του νυχτερινού ουρανού με την κίνηση των αστέρων, την τροχιά της σελήνης και τις φάσεις του φεγγαριού. Το Sky Moon Tourbillon της δημοπρασίας είχε ολοσκάλιστη κάσα από λευκό χρυσό σε διάμετρο 44 χιλιοστά. Κατασκευάστηκε το 2015.

Άλλα σημαντικά ρολόγια που πουλήθηκαν σε πολύ υψηλότερες τιμές από τις προβλέψεις των εκτιμητών είναι τα εξής:

PATEK PHILIPPE Grand Complication ref. 5208P-001

Τιμή ρεκόρ για ένα Patek Philippe Sky Moon Tourbillon-3

Έτος κατασκευής: 2015. Διαθέτει minute repeater, διηνεκές ημερολόγιο, χρονογράφο με ένα μπουτόν, φάσεις Σελήνης, ένδειξη δίσεκτου έτους και ένδειξη ημέρας/νύχτας.

Τιμή πώλησης: 999.541 δολάρια.

GERALD GENTA Minute Repeater Perpetual Calendar

Τιμή ρεκόρ για ένα Patek Philippe Sky Moon Tourbillon-4

Ένα εντυπωσιακό skeleton ρολόι από πλατίνα με ηχητική σήμανση, διηνεκές ημερολόγιο, ένδειξη δίσεκτου έτους και φάσεις της Σελήνης.

Τιμή πώλησης: 104.791 δολάρια (τουλάχιστον πέντε φορές υψηλότερη από τη χαμηλότερη εκτίμηση).

ANDERSEN GENEVE Unique Piece

Τιμή ρεκόρ για ένα Patek Philippe Sky Moon Tourbillon-5

Έτος κατασκευής: 2015. Μοναδικό στο είδος του ρολόι από λευκό και ροζ χρυσό 18Κ, δημιουργία του Jean-Pierre Hagman, με μπλε καντράν από χρυσό 21Κ με διακόσμηση tapisserie, art deco δείκτες, ιστορικό μηχανισμό minute repeater της LeCoultre από τη δεκαετία του 1920, διηνεκές ημερολόγιο με ένδειξη δίσεκτου έτους στον αριθμό 6.

Τιμή πώλησης: 45.141 δολάρια (τουλάχιστον επτά φορές υψηλότερη από τη χαμηλότερη εκτίμηση).

JAEGER LE-COULTRE Reverso Tourbillon & Power Reserve

Τιμή ρεκόρ για ένα Patek Philippe Sky Moon Tourbillon-6

Μοντέλο διπλής όψης από ροζ χρυσό 18Κ με tourbillon και ένδειξη ενεργειακής αυτονομίας. Συλλεκτική έκδοση 500 κομματιών.

Τιμή πώλησης: 45.141 δολάρια (διπλάσια από τη χαμηλότερη εκτίμηση).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή