Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
όλες-οι-νέες-δημιουργίες-της-rolex-για-το-2023-562355233

Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023

Παρέλαση φρέσκων μοντέλων Cosmograph Daytona, Yacht-Master 42, GMT-Master II, Sky-Dweller, Oyster Perpetual, Day-Date 36, καθώς και μία νέα κλασική σειρά, η Perpetual 1908, στην Watches & Wonders 2023 της Γενεύης...

Η έκθεση υψηλής ωρολογοποιίας Watches & Wonders στη Γενεύη είναι το γεγονός της χρονιάς για τον κόσμο των ρολογιών. Και η φετινή διοργάνωση έσπασε όλα τα ρεκόρ προσέλευσης επισκεπτών. Επί επτά ημέρες 48 μεγάλοι οίκοι, δημοφιλείς μάρκες και ανεξάρτητοι δημιουργοί παρουσίασαν ό,τι πιο φρέσκο για το 2023. Όπως ήταν φυσικό, ένας γίγαντας όπως η Rolex προσέλκυσε αυτομάτως το ενδιαφέρον του κοινού. Και σίγουρα δεν απογοήτευσε, καθώς η φετινή «σοδειά» νέων μοντέλων της Rolex –25 συνολικά ρολόγια– ήταν από τις πλουσιότερες των τελευταίων ετών. Από πού να ξεκινήσει κανείς; Από τoν Cosmograph Daytona, τον εμβληματικό χρονογράφο της Rolex, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής; Από το μοντέλο των εξερευνητών, το Explorer, το οποίο γεννήθηκε πριν από 70 χρόνια; Από τις νέες εκδοχές GMT-Master II, Yacht-Master 42 και Sky-Dweller; Από την έκρηξη χρωμάτων και σχεδίων που χαρακτηρίζει όλες τις «γυναικείες» δημιουργίες; Ή από την ολοκαίνουρια συλλογή Perpetual 1908 που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των πιο κλασικής ιδιοσυγκρασίας ρολογιών; Ας πάρουμε μία πρώτη γεύση από τα νέα μοντέλα της «μεγάλης κυρίας» της ωρολογοποιίας…

Oyster Perpetual Cosmograph Daytona

Ένας είναι ο πλέον περιζήτητος χρονογράφος τόσο μεταξύ των ειδημόνων και των συλλεκτών όσο και μεταξύ των «κοινών θνητών». Ο Cosmograph Daytona μπορεί να οικοδόμησε τη φήμη του στις πίστες αγώνων ταχύτητας, κατόρθωσε όμως να μεταβληθεί σε ένα από τα εμβληματικότερα ρολόγια όλων των εποχών. Το 2023 συμπληρώνει τα 60 του χρόνια. Ώριμος, κατασταλαγμένος και πιο μοντέρνος από ποτέ, επιστρέφει με πέντε «επετειακές» εκδόσεις που υπερτερούν τόσο ως προς το design όσο και ως προς τη μηχανική τους υπεροχή. Από τη μία ο σοφός ανασχεδιασμός της κάσας και του καντράν εξασφαλίζει μεγαλύτερη αισθητική αρμονία και σύγχρονο ύφος.

Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023-1

Από την άλλη ο νέος αυτόματος μηχανισμός 4131 είναι για πρώτη φορά διακοσμημένος με μοτίβο Rolex Côtes de Genève και περικλείει τεχνολογίες αιχμής, όπως σύστημα διαφυγής Chronergy, αντικραδασμική προστασία Paraflex και έναν καινούριο skeleton ρότορα με βελτιωμένα ρουλεμάν. Μάλιστα στην πλατινένια εκδοχή του Cosmograph Daytona, ο ρότορας είναι φτιαγμένος από κίτρινο χρυσό 18Κ και είναι ορατός από το διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας, κάτι πρωτοφανές στη συλλογή Oyster Perpetual.

Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023-2

Οι πέντε νέοι χρονογράφοι έχουν τη συνήθη διάμετρο των 40 χιλιοστών και κυκλοφορούν σε εκδόσεις από πλατίνα 950, κίτρινο χρυσό 18Κ, χρυσό Everose 18Κ, ατσάλι Oystersteel καθώς και σε μία διμεταλλική έκδοση από ατσάλι Oystersteel και κίτρινο χρυσό 18Κ. Διαθέτουν τη διαβαθμισμένη στεφάνη με τη χαρακτηριστική ταχυμετρική κλίμακα –κεραμική στα τρία από αυτά (Cerachrom), χρυσή στα άλλα δύο– ενώ τα καντράν φέρουν φωσφορίζουσα επίστρωση Chromalight σε δείκτες και ενδείξεις.

Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023-3

Τέσσερα μοντέλα φορούν μπρασελέ Oyster τριών συνδέσμων με κούμπωμα ασφαλείας Oysterlock και σύστημα επιμήκυνσης Easylink για εύκολη ρύθμιση ενώ το μοντέλο από κίτρινο χρυσό 18Κ έχει συνδυαστεί με μαύρο μπρασελέ Oysterflex από μέταλλο και ελαστομερές υλικό.

 

Perpetual 1908

Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023-4

Ως γνωστόν, η Rolex δεν έχει στη συλλογή της πολλά μοντέλα με δερμάτινο λουράκι. Οι φίλοι της μάρκας θα θυμούνται σίγουρα την συλλογή Cellini που κυκλοφορούσε μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Τώρα η Rolex παρουσιάζει μία ολοκαίνουρια συλλογή, η οποία είναι ένα τέλειο αμάλγαμα ρετρό κομψότητας και σύγχρονου κλασικισμού. Το όνομα της συλλογής πηγάζει αφενός μεν από ένα από τα πρώτα μοντέλα της Rolex με Perpetual ρότορα, αφετέρου δε από το έτος κατοχύρωσης του εμπορικού σήματος «Rolex» στην Ελβετία από τον ιδρυτή της, Hans Wilsdorf.

Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023-5

Τέσσερα μοντέλα εγκαινιάζουν αυτή τη νέα σειρά. Διαθέτουν λεπτή κάσα διαμέτρου 39 χιλιοστών από κίτρινο ή λευκό χρυσό 18Κ, η οποία είναι open-back, δηλαδή σφραγίζει με διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στο πίσω μέρος της αποκαλύπτοντας τον άψογα διακοσμημένο καινούριο αυτόματο μηχανισμό 7140, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά από τη Rolex. Προικισμένος με πέντε πατέντες, ο μηχανισμός αυτός έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, φέρει διακόσμηση Rolex Côtes de Genève και skeleton ρότορα από κίτρινο χρυσό 18Κ.

Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023-6

Η ρετρό στεφάνη με τη διπλή υφή, λεία και καμπυλωτή στο επάνω τμήμα, περίτεχνα οδοντωτή στο κάτω, δημιουργεί το ιδανικό κάδρο για το ματ σατινέ καντράν σε λευκό ή μαύρο χρώμα. Όλες οι λεπτομέρειες –δείκτες, αραβικοί, ενδείξεις ωρών– είναι από χρυσό –στο ίδιο χρώμα με την κάσα. Τα ρολόγια συνδυάζονται με φίνο μαύρο ή καφέ λουράκι από δέρμα αλιγάτορα, με πράσινη εσωτερική δερμάτινη φόδρα και κουμπώνουν με το νέο διπλό κούμπωμα ασφαλείας Dualclasp.

 

Oyster Perpetual Yacht-Master 42

Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023-7

Tο αγαπημένο Yacht-Master 42 με τις ναυτικές καταβολές κυκλοφορεί φέτος με κάσα και μπρασελέ από τιτάνιο RLX, ένα νέο κράμα, ακόμη ελαφρύτερο από το συμβατικό τιτάνιο, με εξαιρετικές αντι-διαβρωτικές ιδιότητες και υψηλή αντοχή. Ο συνδυασμός γυαλισμένων και σατινέ υφών του παίζει με τις αντανακλάσεις του φωτός και του προσδίδει μία τρισδιάστατη αισθητική. Αυτό είναι το δεύτερο ρολόι της Rolex –μετά το Oyster Perpetual Deepsea Challenge– που είναι φτιαγμένο από αυτό το υψηλής τεχνολογίας υλικό.

Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023-8

Η κάσα του νέου Yacht-Master 42 έχει διάμετρο 42 χιλιοστά και διαθέτει περιστρεφόμενη κεραμική στεφάνη Cerachrom με κλίμακα 60 λεπτών. Περικλείει ένα ιδιαιτέρως ευανάγνωστο καντράν με επίστρωση Chromalight σε δείκτες και ενδείξεις και συνδυάζεται με μπρασελέ Oyster με κούμπωμα ασφαλείας Oysterclasp και σύστημα επιμήκυνσης Easylink. Στο εσωτερικό χτυπά ο αξιόπιστος αυτόματος μηχανισμός 3235 που εξασφαλίζει υψηλή απόδοση και ακρίβεια και προσφέρει ενεργειακή αυτονομία 70 ωρών. Το μοντέλο είναι στεγανό μέχρι 100 μέτρα βάθος.

 

Oyster Perpetual Sky-Dweller

Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023-9

Αέρας ανανέωσης, τουλάχιστον ως προς τον συνδυασμό υλικών και χρωματισμών, πνέει για το πάντα «λουσάτο» Sky-Dweller. Εξαιρετικά φιλικό προς τον χρήστη χάρη στις δύο χρονικές του ζώνες και το ετήσιο ημερολόγιο Saros που προσφέρει, είναι το ιδανικό ρολόι για κοσμοπολίτες και ταξιδευτές. Για το 2023 η Rolex παρουσίασε τρεις φρέσκες εκδοχές του, με αισθητικές βελτιώσεις και ακόμη μεγαλύτερη εμμονή στη λεπτομέρεια. Οι κάσες τους όπως πάντα έχουν διάμετρο 42 χιλιοστών. Η πρώτη έκδοση από λευκό χρυσό 18Κ συνδυάζεται με γυαλιστερό μαύρο καντράν και μαύρο μπρασελέ Oysterflex και διαθέτει κούμπωμα ασφαλείας Oysterclasp και σύστημα επιμήκυνσης Glidelock.

Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023-10

Στη δεύτερη έκδοση, ο θερμός τόνος του χρυσού Everose 18K εξισορροπείται τέλεια με ένα γαλαζοπράσινο καντράν ενώ η έκδοση από λευκό Rolesor (που συνδυάζει ατσάλι Oystersteel και λευκό χρυσό 18Κ) έχει παντρευτεί με ένα υπέρκομψο καντράν στο ανοιχτό πράσινο της μέντας. Τα δύο αυτά μοντέλα «φορούν» μπρασελέ Oyster. Στο εσωτερικό του ο αυτόματος Calibre 9002, ένας μηχανισμός νέας γενιάς, με λειτουργία ένδειξης της 24ωρης δεύτερης ζώνης ώρας, είναι προικισμένος με το σύστημα διαφυγής Chronergy, με νέο ρότορα με βελτιωμένα ρουλεμάν για ακόμη καλύτερη απόδοση και εγγυημένη ενεργειακή αυτονομία 72 ωρών.

 

Oyster Perpetual GMT-Master II

Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023-11

Δύο νέα μέλη απέκτησε φέτος και η δημοφιλής συλλογή GMT-Master II. Το πρώτο είναι από κίτρινο χρυσό 18Κ και το δεύτερο από κίτρινο Rolesor, το πάντρεμα δηλαδή κίτρινου χρυσού με ατσάλι Oystersteel. Έχουν και τα δύο την οικεία δίχρωμη κεραμική στεφάνη Cerachrom με την 24ωρη κλίμακα σε εντελώς νέο συνδυασμό σε μαύρο και γκρι χρώμα.

Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023-12

Το καντράν τους είναι από μαύρη λάκα με φωσφορίζουσες λεπτομέρειες από Chromalight και το μπρασελέ είναι Jubilee με κούμπωμα ασφαλείας Oysterclasp και σύστημα επιμήκυνσης Easylink. Μηχανικά υποστηρίζονται από τον αξιόπιστο αυτόματο μηχανισμό 3285 με λειτουργία δεύτερης ώρας.

 

Oyster Perpetual Explorer 40

Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023-13

Το ρολόι που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με την υπέρβαση των ανθρώπινων ορίων αφού συμμετείχε σε αναρίθμητες εξερευνητικές αποστολές εδώ και πολλές δεκαετίες, επιστρέφει φέτος και σε νέα διάμετρο 40 χιλιοστών.

Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023-14

Εξολοκλήρου φτιαγμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, το ειδικό κράμα Oystersteel της Rolex, έχει καντράν από μαύρη λάκα, ιδιαιτέρως ευανάγνωστο χάρη στην τεχνολογία Chromalight που εκπέμπει ένα λαμπερό μπλε χρώμα. Διαθέτει μπρασελέ Oyster με κούμπωμα ασφαλείας Oysterlock και σύστημα επιμήκυνσης Easylink. Είναι εξοπλισμένο με τον προηγμένο αυτόματο μηχανισμό 3230 που προσφέρει αυτονομία ενέργειας 70 ωρών.

 

Oyster Perpetual

Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023-15

Φανταστείτε δεκάδες πολύχρωμα μπαλόνια να πετούν στον γαλάζιο ουρανό. Ή πολύχρωμες τσιχλόφουσκες στο καντράν ενός ρολογιού. Αυτή ήταν η μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στις βιτρίνες του κολοσσιαίου περιπτέρου της Rolex στη Γενεύη. Το συνήθως λιτό σε εμφάνιση και συνήθως ήσυχο Oyster Perpetual απέκτησε ζωντάνια και χρώμα, πολύ χρώμα. Σαν ένα σφηνάκι θετικής ενέργειας που μας ακολουθεί όλη μέρα στον καρπό του χεριού. Μπορεί να ξένισε ορισμένους, σίγουρα όμως συζητήθηκε πολύ από όλους, άνδρες και γυναίκες. Όσο για τα χρώματα, μας θυμίζουν τους τόνους των μονόχρωμων καντράν που είχαμε δει στη συλλογή του 2020: γαλάζιο, κίτρινο, πράσινο, κοραλί και απαλό ροζ.

Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023-16

Κυκλοφορούν τρία ατσάλινα μοντέλα Oyster Perpetual με αυτό το χαρούμενο καντράν από λάκα: στα 41, στα 36 και στα 31 χιλιοστά. Όλα με μπρασελέ Oyster και με αξιόπιστους αυτόματους manufacture μηχανισμούς (Calibre 3230 για τα δύο πρώτα μεγέθη και 2232 για το μικρό των 31 χιλιοστών).

 

Oyster Perpetual Day-Date 36 Stone

Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023-17

Τρία ολοκαίνουρια, υπέρκομψα Day-Date 36 με καντράν από ημιπολύτιμους λίθους μας ταξιδεύουν σε μία ατμόσφαιρα Μεσογειακής dolce vita. Πράσινη αβεντουρίνη, καρνεόλιο (ένα είδος κοκκινωπού χαλαζία) και τυρκουάζ παντρεύτηκαν αντίστοιχα με κάσες και μπρασελέ από χρυσό 18Κ, Everose, κίτρινο και λευκό.

Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023-18

Επειδή πρόκειται για φυσικούς λίθους με ακανόνιστα νερά, ραβδώσεις ή κρυσταλλικές εγκλείσεις, κάθε πλάκα είναι διαφορετική, καθιστώντας καθένα ρολόι μοναδικό στο είδος του. Πρόκειται βεβαίως για ρολόγια-κοσμήματα, εξ ού και τα διαμάντια που κοσμούν τη στεφάνη όπως και τις ενδείξεις των ωρών στα καντράν.

Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023-19

 

Oyster Perpetual DayDate 36 Puzzle

Για το τέλος αφήσαμε τη μεγαλύτερη έκπληξη, το πιο απροσδόκητο μοντέλο της νέας συλλογής. Κι αυτό γιατί προσδίδει μία εντελώς φρέσκια δημιουργική ματιά στο εμβληματικό Day-Date 36. Και οι τρεις εκδοχές του, στα τρία χρώματα του χρυσού, 18Κ, ροζ (Everose), κίτρινο και λευκό, έχουν ένα πολύχρωμο παζλ να κοσμεί το καντράν τους. Φτιαγμένο με την τεχνική champlevé, οι έμπειροι τεχνίτες της Rolex δημιουργούν πρώτα το σχήμα των παζλ με χρυσό και στη συνέχεια γεμίζουν κάθε τμήμα με σμάλτο στο ανάλογο χρώμα.

Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023-20

Ακόμη πιο ενδιαφέρον όμως και απρόσμενο είναι το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα Day-Date δεν έχουν τις οικείες ενδείξεις ημέρας και ημερομηνίας. Αντιθέτως, στο μεγάλο ημικυκλικό παράθυρο στο 12, αντί των ημερών της εβδομάδας εμφανίζεται κάθε μέρα και μία διαφορετική αγγλική λέξη ως πηγή έμπνευσης και εμψύχωσης: Αγάπη, Ειρήνη, Ελπίδα, Ευτυχία, Αιωνιότητα, Ευγνωμοσύνη, Πίστη. Επιπλέον, οι ενδείξεις των ωρών είναι διακοσμημένες με baguette ζαφείρια σε έντονα χρώματα.

Όλες οι νέες δημιουργίες της Rolex για το 2023-21

Αλλά οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Στο παράθυρο της ημερομηνίας δεν υπάρχουν νούμερα αλλά πολύχρωμα emojis συναισθημάτων, 31 συνολικά όσες και οι ημέρες ενός μήνα. Τα emojis έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτό το μοντέλο. Το μοντέλο από χρυσό Everose έχει καντράν σε έντονο πορτοκαλί φόντο, ενώ τα άλλα δύο έχουν τυρκουάζ φόντο. Όλα αγκαλιάζουν τον καρπό με μπρασελέ President με κομψό κούμπωμα Crownclasp. Μία τολμηρή ιδέα άψογα εκτελεσμένη, ακόμη κι αν ξένισε κάποιους πιο συντηρητικούς. Γιατί η ζωή μας δεν είναι παρά ένα πολύχρωμο παζλ από στιγμές και εμπειρίες, και όλες μαζί συμβολίζουν σημαντικές στιγμές της ανθρώπινης ύπαρξης.

 

Όλα τα νέα μοντέλα της Rolex συνοδεύονται από τη διεθνή πενταετή εγγύηση της Rolex και φέρουν πιστοποίηση Superlative Chronometer, η οποία εγγυάται την υψηλή ακρίβεια, απόδοση, ενεργειακή αυτονομία και στεγανότητά τους.

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

Rolex Hellas (τηλ.: 210-3621138 και 210-3235909)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή