17 νέες δημιουργίες παρουσίασε η Patek Philippe στην Watches & Wonders
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
17-νέες-δημιουργίες-παρουσίασε-η-patek-philippe-στη-562377100

17 νέες δημιουργίες παρουσίασε η Patek Philippe στην Watches & Wonders

H καινούρια «σοδειά» του 2023 τα έχει όλα: από σπορ μοντέλα με πρακτικές λειτουργίες μέχρι υπερπολύπλοκα καλλιτεχνήματα ενίοτε στολισμένα με πολύτιμους λίθους…

To επιβλητικό φωτεινό γυάλινο περίπτερο της Patek Philippe δέσποζε για δεύτερη χρονιά σε περίοπτη θέση στο Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης Watches & Wonders 2023. Και όπως κάθε φωτεινή πηγή προσελκύει τα …θηράματά της, έτσι και οι επισκέπτες της έκθεσης συνωστίζονταν μπροστά στις βιτρίνες του για να δουν πρώτοι ό,τι νέο είχε να παρουσιάσει η «μεγάλη κυρία» της Ελβετικής ωρολογοποιίας. Για άλλη μία φορά η Patek Philippe δεν απογοήτευσε τους φανατικούς της φίλους, άνδρες και γυναίκες. H καινούρια «σοδειά» του 2023 τα έχει όλα: από σπορ μοντέλα Aquanaut και σοφιστικέ μοντέλα Calatrava που συνδυάζουν κομψές γραμμές με πρακτικές λειτουργίες (ταξιδιωτική ώρα, 24ωρη κλίμακα, χρονογράφο, ετήσιο ημερολόγιο κ.ά.) μέχρι υπερπολύπλοκα μηχανικά αριστουργήματα ενίοτε στολισμένα με πολύτιμους λίθους ή φινιρισμένα με παραδοσιακές τεχνικές. «Γιατί προσφέρει τόσες πολλές διαφορετικές συλλογές η Patek Philippe; Γιατί η καθεμία τους έχει τον δικό της χαρακτήρα και τον δικό της τρόπο που μας επιτρέπει να καινοτομούμε και να εκφραζόμαστε». Αυτά δήλωσε πρόσφατα ο ισχυρός άνδρας της μάρκας, Thierry Stern, αναφερόμενος στη φιλοσοφία της εταιρείας του. Όσο περνάει ο καιρός, η Patek Philippe φροντίζει να διατηρεί μία ισορροπημένη συλλογή από 150 διαφορετικούς κωδικούς σε σειρές περιορισμένης παραγωγής που κυμαίνονται από δέκα κομμάτια έως μερικές εκατοντάδες. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα 17 νέα μοντέλα που έκαναν πρεμιέρα στο Σαλόνι της Γενεύης το 2023, ξεκινώντας από τα πιο «απλά» και καταλήγοντας στα πιο πολύπλοκα…

1. Aquanaut Luce 5268/200R

17 νέες δημιουργίες παρουσίασε η Patek Philippe στην Watches & Wonders-1

H Patek Philippe αναβιώνει το αυτόματο Aquanaut Luce με κάσα από ροζ χρυσό 18Κ συνδυασμένη με κομψό καντράν και ελαστικό λουράκι σε μία πολύ ιδιαίτερη γκρι-καφέ απόχρωση. Η οκταγωνική στεφάνη του είναι στολισμένη με 48 διαμάντια ενώ επάνω στο χαρακτηριστικό ανάγλυφο καντράν όλες οι λεπτομέρειες είναι από ροζ χρυσό. Το ρολόι είναι στεγανό μέχρι 120 μέτρα βάθος και φιλοξενεί έναν αυτόματο μηχανισμό με λειτουργία stop seconds, χάρη στην οποία ο κάτοχός του μπορεί να ρυθμίσει την ώρα στο πλησιέστερο δευτερόλεπτο.

 

2. Aquanaut Chronograph 5968R

17 νέες δημιουργίες παρουσίασε η Patek Philippe στην Watches & Wonders-2

Από ροζ χρυσό 18Κ είναι και η πιο αρρενωπή εκδοχή του χρονογράφου Aquanaut, συνδυασμένη με ένα καφέ-σοκολατί καντράν και ασορτί ελαστικό λουράκι. Στεγανή μέχρι 120 μέτρα βάθος, η κάσα και η χαρακτηριστική οκταγωνική στεφάνη έχουν ωραίες σατινέ και γυαλισμένες επιφάνειες. Στο εσωτερικό, ο αυτόματος μηχανισμός χρονογράφου flyback συνδυάζει ένα παραδοσιακό σύστημα τροχού τύπου στήλης (column wheel) με ένα πρωτοποριακό κάθετο συμπλέκτη δίσκου. Επειδή ο συμπλέκτης αυτός δεν προκαλεί σχεδόν καμία τριβή, ο κεντρικός δευτερολεπτοδείκτης-χρονογράφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να δείχνει τα τρέχοντα δευτερόλεπτα.

 

3. Aquanaut Luce 5261R Annual Calendar

17 νέες δημιουργίες παρουσίασε η Patek Philippe στην Watches & Wonders-3

Η γυναικεία οικογένεια Aquanaut Luce εμπλουτίστηκε με ένα νέο πολύπλοκο μέλος που προσφέρει μία πρακτική και εύκολη στη χρήση της λειτουργία: ένα πατενταρισμένο ετήσιο ημερολόγιο με ενδείξεις ημέράς, ημερομηνίας και μήνα, το οποίο χρειάζεται μόνο μία διόρθωση τον χρόνο, στο τέλος Φεβρουαρίου. Το ενδιαφέρον είναι ότι η Patek Philippe απέφυγε να “φορτώσει” το συγκεκριμένο ρολόι με διαμάντια. Και εδώ η κάσα και η οκτάγωνη στεφάνη είναι από ροζ χρυσό 18Κ, με ωραίο σατινέ και γυαλισμένο φινίρισμα. Ο θερμός τόνος του ροζ χρυσού κάνει ωραία αντίθεση με τον γκριζογάλαζο τόνο του καντράν και το λουριού με το ανάγλυφο μοτίβο των Aquanaut.

 

4. Gondolo Serata 4962/200R

17 νέες δημιουργίες παρουσίασε η Patek Philippe στην Watches & Wonders-4

To ρολόι-κόσμημα Gondolo επιστρέφει στη συλλογή της Patek Philippe σε μία ελαφρώς μεγαλύτερη έκδοση από ροζ χρυσό. Η κάσα με τις ωραίες καμπύλες είναι διακοσμημένη με 94 σπεσσαρτίνους λίθους κοπής μπριγιάν συνολικού βάρους 2,02 καρατίων. Ο σπεσσαρτίνης είναι ένα είδος πορτοκαλοκόκκινου γρανάτη. Στο συγκεκριμένο ρολόι οι πολύτιμοι λίθοι έχουν διπλή χρωματική διαβάθμιση από ανοιχτό μανταρινί μέχρι σκούρο του κονιάκ. Το κομψό καφέ καντράν από λάκα είναι διακοσμημένο με φυλλοειδές μοτίβο. Το ρολόι αγκαλιάζει τον καρπό με ένα φίνο λουράκι από σατέν.

 

5. Calatrava 4997/200R Purple

17 νέες δημιουργίες παρουσίασε η Patek Philippe στην Watches & Wonders-5

Ο ροζ χρυσός και τα διαμάντια συνδυάζονται αρμονικά με έντονο μοβ χρώμα σε αυτή την νέα εκδοχή του αυτόματου Calatrava Reference 4997. Η ανάγλυφη πλάκα του καντράν με το ωραίο κυματοειδές μοτίβο φέρει τουλάχιστον πενήντα διαδοχικές στρώσεις διαφανούς λάκας ώστε να δημιουργείται αυτό το τρισδιάστατο αίσθημα βάθους. Ένα φίνο λουράκι από μοβ δέρμα με σατινέ φινίρισμα και κούμπωμα από ροζ χρυσό ολοκληρώνει το άρτιο σύνολο. Στο εσωτερικό χτυπά ο εξαιρετικής λεπτότητας αυτόματος Caliber 240.

 

6, 7 & 8. Calatrava 6007G Carbon

17 νέες δημιουργίες παρουσίασε η Patek Philippe στην Watches & Wonders-6

Τρία νέα μέλη απέκτησε η συλλογή Calatrava, όλα από λευκό χρυσό 18Κ, με μοντέρνα, σπορ ιδιοσυγκρασία. Τα ολόμαυρα καντράν αποπνέουν δυναμισμό χάρη στο ανάγλυφο κεντρικό τους μέρος που θυμίζει ανθρακονήματα. Σοφά τοποθετημένες πινελιές έντονου χρώματος (κίτρινου, κόκκινου ή γαλάζιου) στους μετρητές, στον δευτερολεπτοδείκτη καθώς και στις ραφές και την εσωτερική επένδυση του λουριού δημιουργούν μία ωραία αντίθεση. Ιδιαίτερη επεξεργασία έχουν υποστεί και τα λουράκια από μαύρο δέρμα σε ανάγλυφο μοτίβο ανθρακονημάτων. Μηχανικά τα ρολόγια υποστηρίζονται από τον αυτόματο caliber 26-330 S C με ημερομηνία και stop seconds.

 

9. Calatrava Travel Time 5224R

17 νέες δημιουργίες παρουσίασε η Patek Philippe στην Watches & Wonders-7

Ένα πολύ ενδιαφέρον μοντέλο Calatrava παρουσίασε φέτος η Patek Philippe. Ανήκει στην κατηγορία των «ταξιδιωτικών ρολογιών» με έξυπνες λειτουργίες που κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητά μας. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει μία ξεκάθαρη 24ωρη κλίμακα στο καντράν του, μας αναγκάζει συνεπώς να διαβάζουμε την τοπική ώρα –και την home time– με διαφορετικό τρόπο. Για λόγους ευκολίας και κομψότητας η Patek Philippe αντικατέστησε τα παραδοσιακά poussoirs διόρθωσης της τοπικής ώρας που βρίσκονταν στην αριστερή πλευρά της κάσας με ένα παντενταρισμένο σύστημα διόρθωσης μέσω της κορώνας. Ο αυτόματος μηχανισμός του ρολογιού φιλοξενείται σε μία κάσα από γυαλισμένο ροζ χρυσό 18Κ, η οποία αποτελεί το ιδανικό κάδρο για το μπλε καντράν με τους απλικέ αραβικούς αριθμούς από ροζ χρυσό και τους χρυσούς δείκτες.

 

10 & 11. Pilot Chronograph Travel Time 5924G

17 νέες δημιουργίες παρουσίασε η Patek Philippe στην Watches & Wonders-8

Ο πρώτος Pilot χρονογράφος της Patek Philippe συνδυασμένος με λειτουργία Travel Time και ημερομηνία σε βοηθητικό καντράν είναι γεγονός. Αυτό το ολοκαίνουριο αυτόματο μοντέλο με την άμεσα αναγνωρίσιμη αισθητική προσφέρεται σε δύο εκδοχές από λευκό χρυσό 18Κ: η πρώτη έχει γκριζογάλαζο καντράν σε μοτίβο ηλιακών ακτίνων και μπλε δερμάτινο λουράκι και η δεύτερη έχει λαδοπράσινο καντράν από λάκα και vintage αισθητικής δερμάτινο λουράκι στο πράσινο της ελιάς. Επειδή πρόκειται για μοντέλα αεροπορίας, οι απλικέ αριθμοί στα καντράν είναι ιδιαιτέρως ευανάγνωστοι και φέρουν φωσφορίζουσα επίστρωση, ομοίως και οι δύο κεντρικοί δείκτες από λευκό χρυσό.

 

12. Flyback Chronograph Annual Calendar 5905R

17 νέες δημιουργίες παρουσίασε η Patek Philippe στην Watches & Wonders-9

Συνδυάζοντας δύο δημοφιλείς complications της Patek Philippe, αυτόματο χρονογράφο flyback και ετήσιο ημερολόγιο, το μοντέλο 5905 κυκλοφορεί φέτος σε νέα έκδοση από ροζ χρυσό με μπλε καντράν σε φινίρισμα ηλιακών ακτίνων. Το ετήσιο ημερολόγιο-πατέντα της Patek Philippe λαμβάνει υπόψη αυτόματα τους μήνες με 30 και 31 ημέρες και χρειάζεται μόνο μία φορά τον χρόνο ρύθμιση της ημερομηνίας, την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου.

 

13. World Time Minute Repeater 5531G

17 νέες δημιουργίες παρουσίασε η Patek Philippe στην Watches & Wonders-10

Το εμβληματικό World Time Minute Repeater Reference 5531 κυκλοφορεί το 2023 σε έκδοση από λευκό χρυσό. Το καντράν στο κέντρο του είναι διακοσμημένο με μία καινούρια χειροποίητη μινιατούρα από σμάλτο τεχνικής cloisonné Grand Feu, η οποία απεικονίζει ένα από τα διασημότερα ατμόπλοια της Μπελ Επόκ που εξακολουθούν να πλέουν στη λίμνη της Γενεύης ακόμη και σήμερα. Το μοντέλο αυτό είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 2017 και ήταν το πρώτο minute-repeater που πάντοτε σημαίνει την τοπική ώρα.

 

14. Minute Repeater 5178G

17 νέες δημιουργίες παρουσίασε η Patek Philippe στην Watches & Wonders-11

Άλλο ένα Minute Repeater, το Reference 5178, το οποίο ανήκει στη συλλογή Rare Handcrafts της Patek Philippe, είναι προικισμένο με ένα καντράν από σμάλτο τεχνικής flinqué Grand Feu. Η πλάκα του από λευκό χρυσό έχει φιλοτεχνηθεί στο χέρι με ένα περίπλοκο στροβιλίζον guilloché μοτίβο σε μπλε χρώμα και έχει καλυφθεί με διάφανο σμάλτο. Δύο γκονγκ τύπου καθεδρικού ναού προσφέρουν έναν ιδιαίτερα πλούσιο και βαθύ ήχο στο minute-repeater. Το πολύπλοκο αυτό ρολόι συνοδεύεται από δύο λουράκια, ένα σε γυαλιστερό γαλάζιο δέρμα αλιγάτορα με κρεμ ραφές και ένα δεύτερο από πορτοκαλί δέρμα αλιγάτορα με μπλε ραφές. 

 

15. Grande Complication 5316/50P

17 νέες δημιουργίες παρουσίασε η Patek Philippe στην Watches & Wonders-12

Ανεβάζοντας τον πήχη της υψηλής πολυπλοκότητας η Patek δημιούργησε αυτό το Grand Complication ρολόι από πλατίνα με καντράν από μπλε κρύσταλλο ζαφειριού. Το Reference 5316 κρύβει μέσα του τον κουρδιστό μηχανισμό R TO 27 PS QR, ο οποίος συνδυάζει πέντε από τις πλέον περιζήτητες από τους συλλέκτες πολύπλοκες λειτουργίες: minute-repeater, tourbillon και διηνεκές ημερολόγιο με retrograde ημερομηνία και ένδειξη φάσης της Σελήνης. Το άρτιο σύνολο ολοκληρώνει ένα λουράκι από μπλε δέρμα με ανάγλυφη υφή που μοιάζει με ύφασμα.

 

16. Grande Complication 6300GR

17 νέες δημιουργίες παρουσίασε η Patek Philippe στην Watches & Wonders-13

Εδώ η Patek Philippe αναδιατυπώνει το design του πολυπλοκότερου, διπλής όψης ρολογιού της, δημιουργώντας για πρώτη φορά μία “δίχρωμη” εκδοχή του, η οποία παντρεύει τον λευκό με τον ροζ χρυσό. Οι 20(!) complications του αναπτύσσονται στα δύο καντράν του από καφέ οπαλίνα. Πέντε από αυτές είναι ηχητικής σήμανσης, δύο εκ των οποίων είναι πατενταρισμένες και παγκόσμιες αποκλειστικότητες: alarm που ηχεί την προγραμματισμένη ώρα και ηχητική σήμανση της ημερομηνίας κατά παραγγελία. Η διπλής όψης κάσα διαθέτει ειδικό μηχανισμό περιστροφής και μπορεί να φορεθεί με όποιο καντράν επιθυμεί να βλέπει κάθε φορά ο ιδιοκτήτης του ρολογιού. Το ρολόι συνοδεύεται από ένα ζευγάρι λευκόχρυσα μανικετόκουμπα με ανάγλυφο χειροποίητο μοτίβο στο κέντρο από καφέ οπαλίνα.

 

17. Grande Complication Haute Joaillerie 6300/403G

17 νέες δημιουργίες παρουσίασε η Patek Philippe στην Watches & Wonders-14

Το προηγούμενο ρολόι σε μία απαστράπτουσα εκδοχή του που παντρεύει την υψηλή κοσμηματοποιία με την υψηλή ωρολογοποιία. Έχει κάσα από λευκό χρυσό, στολισμένη με 118 σμαράγδια κοπής baguette (βάρους 7,87 καρατίων) και 291 διαμάντια κοπής baguette (βάρους 20,54 καρατίων). Όλοι οι πολύτιμοι λίθοι είναι τοποθετημένοι με μία τεχνική αόρατης στήριξης. Όσον αφορά τον μηχανισμό, είναι ακριβώς ίδιος με το προηγούμενο μοντέλο, με 20 complications και δύο πατέντες ηχητικής σήμανσης που αποτελούν και παγκόσμια πρωτοτυπία: alarm που ηχεί την προγραμματισμένη ώρα και ηχητική σήμανση της ημερομηνίας κατά παραγγελία. Το συγκεκριμένο ρολόι συνοδεύεται από ένα σετ μανικετόκουμπα από λευκό χρυσό με μία σειρά σμαράγδια κοπής baguette.

Δείτε όλα τα νέα ρολόγια «ζωντανά» στο video που ακολουθεί…

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Patek Philippe εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: AS Chronotempus Hellas (τηλ.: 210-9370640)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή