Πνεύμα ελευθερίας από τη Longines και το νέο Spirit Flyback
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
πνεύμα-ελευθερίας-από-τη-longines-και-το-νέο-spirit-fly-562407541

Πνεύμα ελευθερίας από τη Longines και το νέο Spirit Flyback

Η συλλογή ρολογιών αεροπορίας Spirit εμπλουτίστηκε φέτος με έναν χρονογράφο που διαθέτει την πολύ πρακτική λειτουργία flyback...

Τι είναι η λειτουργία flyback στην ωρολογοποιία; Είναι ένα πολύ πρακτικό χαρακτηριστικό που επιτρέπει στον κάτοχο του ρολογιού να επανεκκινήσει τον χρονογράφο χωρίς προηγουμένως να χρειαστεί να τον σταματήσει. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να επιτυγχάνει τη μέτρηση γεγονότων γρηγορότερα και ακριβέστερα. Σε αντίθεση με τους «κοινούς» χρονογράφους που απαιτούν ξεχωριστές κινήσεις ενεργοποίησης των μπουτόν παύσης, επαναφοράς και επανεκκίνησης, το Spirit Flyback πραγματοποιεί και τις τρεις αυτές ενέργειες με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού.

Πνεύμα ελευθερίας από τη Longines και το νέο Spirit Flyback-1

Αυτή η πολύπλοκη λειτουργία δεν είναι κάτι καινούριο για την Longines. Τη συναντούμε σε αρκετά μοντέλα της, ανατρέχοντας στην πλούσια ιστορική κληρονομιά της. Οι πρώτοι χρονογράφοι της Longines με λειτουργία flyback παρουσιάστηκαν πριν από σχεδόν έναν αιώνα, το 1925. Το 1935 μάλιστα η ελβετική εταιρεία κατέθεσε αίτηση κατοχύρωσης της σχετικής πατέντας, η οποία κατοχυρώθηκε το 1936. Ήταν η πρώτη φορά που οι πιλότοι είχαν τη δυνατότητα γρήγορα και εύκολα να χρονομετρούν τα διάφορα στάδια πτήσης, γεγονός που τους διευκόλυνε κατά την πλοήγηση.

Πνεύμα ελευθερίας από τη Longines και το νέο Spirit Flyback-2

Ο νέος χρονογράφος Spirit Flyback έχει κάσα διαμέτρου 42 χιλιοστών και πάχους 17 χιλιοστών από ανοξείδωτο ατσάλι, εφοδιασμένη με διπλής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη, η οποία έχει επιφάνεια από έγχρωμο κεραμικό με φωσφορίζουσες ενδείξεις. Παρότι έχει σχεδιαστεί για τους αιθέρες, το ρολόι αντέχει σε πιέσεις 10 ατμοσφαιρών, άρα παραμένει στεγανό μέχρι 100 μέτρα βάθος.

Πνεύμα ελευθερίας από τη Longines και το νέο Spirit Flyback-3

Κάτω από το κρύσταλλο ζαφειριού με την αντι-αντανακλαστική επίστρωση και στις δύο όψεις του, το καντράν του χρονογράφου Spirit Flyback είναι τύπου bicompax –έχει δηλαδή δύο μετρητές σε οριζόντια διάταξη. Κυκλοφορεί σε μαύρο ή μπλε χρώμα με εφέ ηλιακών ακτίνων.

Πνεύμα ελευθερίας από τη Longines και το νέο Spirit Flyback-4

Οι δείκτες και οι ευμεγέθεις αραβικοί αριθμοί είναι στο χρώμα του μπρούντζου και φέρουν βεβαίως επίστρωση Super-LumiNova ώστε να είναι ευδιάκριτοι σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Πνεύμα ελευθερίας από τη Longines και το νέο Spirit Flyback-5

Φυσικά ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτό το μοντέλο είναι ο μηχανισμός. Πρόκειται για έναν αποκλειστικό αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου της Longines, τον Calibre L791.4, ο οποίος διαθέτει τροχό τύπου στήλης (column-wheel), χτυπά με συχνότητα  4 Hz (28.800 ταλαντώσεις την ώρα) και προσφέρει 68 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Διαθέτει ακόμη αντιμαγνητικό ελατήριο του μπαλανσιέ από πυρίτιο και φέρει και πιστοποίηση χρονομέτρου από την επίσημη ελβετική αρχή COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres).

Πνεύμα ελευθερίας από τη Longines και το νέο Spirit Flyback-6

Χάρη στη διάφανη πλάτη της κάσας μπορεί κανείς να θαυμάσει λεπτομέρειες του μηχανισμού καθώς και τον ιδιαίτερο ρότορα που φέρει χαραγμένη την υδρόγειο-σύμβολο της συλλογής Spirit.  

Πνεύμα ελευθερίας από τη Longines και το νέο Spirit Flyback-7

Ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του χρονογράφου Spirit Flyback είναι ότι διαθέτει σύστημα εύκολης αλλαγής μπρασελέ/λουριού και κούμπωμα με σύστημα μικρο-ρύθμισης, για τέλεια εφαρμογή και άνεση στον καρπό. Μπορεί να επιλέξει κανείς είτε το ατσάλινο μπρασελέ είτε λουράκι από καφέ δέρμα ή μπλε ύφασμα, ενώ υπάρχει και ακόμη μία επιλογή από μπεζ λουράκι τύπου ΝΑΤΟ.

Όσο για την τιμή του; 5.050 € (με μπρασελέ), 4.950 € (με λουράκι από δέρμα, ύφασμα ή ΝΑΤΟ)

Δείτε και το σχετικό video…

Αξίζει να δείτε το ρολόι στις λεπτομέρειές του…

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Longines εδώ.

Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή