Ο νέος χρονογράφος Overseas της Vacheron Constantin έχει καντράν τύπου «πάντα»
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ο-νέος-χρονογράφος-overseas-της-vacheron-constantin-έχει-καντ-562416865

Ο νέος χρονογράφος Overseas της Vacheron Constantin έχει καντράν τύπου «πάντα»

Αυτή είναι η πιο φρέσκια έκδοση του σπορ χρονογράφου Overseas της Vacheron Constantin. Στιβαρή και κομψή, έχει ασημόλευκο καντράν με τρεις μαύρους μετρητές και θυμίζει το πρόσωπο ενός πάντα...

Αναφερόμαστε βεβαίως στο γιγάντιο πάντα, την ασπρόμαυρη χνουδωτή αρκούδα που ζει στα βουνά της Κίνας και τρέφεται αποκλειστικά με μπαμπού. Στην ωρολογοποιία, όταν μιλάμε για καντράν τύπου panda αναφερόμαστε σε χρονογράφους που έχουν λευκά ή ανοιχτόχρωμα καντράν με μαύρους μετρητές, έναν χρωματικό συνδυασμό που θυμίζει το κεφάλι του χαριτωμένου θηλαστικού. Οι χρονογράφοι αυτοί αποπνέουν μία ρετρό και ταυτόχρονα μοντέρνα αισθητική, θεωρούνται ιδιαιτέρως κομψοί και διαχρονικοί και είναι από τις πρώτες επιλογές των συλλεκτών και των connoisseurs. Οι φίλοι της Vacheron Constantin και της συλλογής Overseas θα θυμούνται σίγουρα έναν εντυπωσιακό ατσάλινο χρονογράφο που είχε λανσάρει ο ελβετικός οίκος πριν λίγα χρόνια με καντράν σε αντίστροφο πάντα, δηλαδή με μαύρη πλάκα και λευκούς μετρητές.

Ο νέος χρονογράφος Overseas της Vacheron Constantin έχει καντράν τύπου «πάντα»-1

Τώρα η μεγάλη κυρία της υψηλής ωρολογοποιίας επανέρχεται με την «αντίστροφη εκδοχή του», έναν ατσάλινο χρονογράφο που έχει ασημί καντράν –με σατινέ φινίρισμα και υφή ηλιακών ακτίνων– και μαύρους μετρητές.

Ο νέος χρονογράφος Overseas της Vacheron Constantin έχει καντράν τύπου «πάντα»-2

Στην περιφέρεια του καντράν υπάρχει μαύρη εσωτερική κεκλιμένη στεφάνη με τις διαβαθμίσεις των δευτερολέπτων ενώ ένας δεύτερος ανοιχτόχρωμος ασημί δακτύλιος φιλοξενεί τις ενδείξεις των λεπτών. Μεταξύ 4 και 5 εμφανίζεται η ένδειξη της ημερομηνίας σε ειδικό παράθυρο.

Ο νέος χρονογράφος Overseas της Vacheron Constantin έχει καντράν τύπου «πάντα»-3

Οι ευμεγέθεις παραλληλόγραμμες απλικέ ενδείξεις των ωρών όπως και οι κεντρικοί δείκτες είναι φτιαγμένα από λευκό χρυσό 18Κ και φέρουν  φωσφορίζουσα επίστρωση Super-LumiNova®ώστε να διακρίνονται εύκολα στο σκοτάδι.

Ο νέος χρονογράφος Overseas της Vacheron Constantin έχει καντράν τύπου «πάντα»-4

Τα καντράν τύπου πάντα πρωτοεμφανίστηκαν τη δεκαετία του 1960 και αφορούσαν ρολόγια που είχαν σχέση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτή η διχρωμία στον σχεδιασμό αποπνέει έναν δυναμισμό και έντονη ιδιοσυγκρασία. Η χρωματική αντίθεση λευκού και μαύρου, εκτός του ότι είναι αισθητικά εντυπωσιακή, τονίζει τις ενδείξεις ενός χρονογράφου και διασφαλίζει μεγαλύτερη ευκρίνεια κατά τη λειτουργία του.

Ο νέος χρονογράφος Overseas της Vacheron Constantin έχει καντράν τύπου «πάντα»-5

Όπως εξηγεί ο διευθυντής Στυλ και Κληρονομιάς της Vacheron Constantin, Christian Selmoni, «από τη γέννησή τους, πριν από τουλάχιστον 20 χρόνια, οι χρονογράφοι Overseas ήταν πάντοτε συνώνυμοι της εξερεύνησης για την Manufacture. Αυτά τα πολύπλευρα ρολόγια συνδυάζουν το πνεύμα της υψηλής ωρολογοποιίας που χαρακτηρίζει την Vacheron Constantin με την εκλεπτυσμένη σπορ κομψότητα ενός χρονογράφου. Κατά κάποιο τρόπο οι χρονογράφοι Overseas σηματοδοτούσαν πάντοτε την επιθυμία της Manufacture για ελεγχόμενες και παράλληλα κάπως ανατρεπτικές κινήσεις, μία επιθυμία να εξερευνήσει άλλα πεδία της ωρολογοποιίας και να πειραματιστεί με νέους δημιουργικούς τομείς».

Ο νέος χρονογράφος Overseas της Vacheron Constantin έχει καντράν τύπου «πάντα»-6

Η μηχανική καρδιά του ρολογιού είναι ο αυτόματος Calibre 5200, ο οποίος κατασκευάζεται in-house και διαθέτει έναν ρότορα από χρυσό 22Κ, διακοσμημένο με ένα ανεμολόγιο, σύμβολο των ταξιδιών και των εξερευνήσεων. Ο μηχανισμός διαθέτει δύο βαρέλια εξοπλισμένα με τροχό τύπου στήλης, ο οποίος βιδώνει με μία βίδα σε σχήμα σταυρού της Μάλτας, και χρησιμοποιείται για να ελέγχει τις λειτουργίες έναρξης, παύσης και επανεκκίνησης του χρονογράφου. Διαθέτει επίσης κάθετο συμπλέκτη, ο οποίος προλαμβάνει πιθανό άλμα των δεικτών κατά την εκκίνηση του χρονογράφου.

Ο νέος χρονογράφος Overseas της Vacheron Constantin έχει καντράν τύπου «πάντα»-7

Ο μηχανισμός είναι ορατός χάρη στο διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού που σφραγίζει την πίσω όψη της κάσας.

Ο νέος χρονογράφος Overseas της Vacheron Constantin έχει καντράν τύπου «πάντα»-8

Ο χρονογράφος είναι «τρία σε ένα», καθώς συνοδεύεται από τρία λουράκια/μπρασελέ, που επιτρέπουν στον κάτοχό του να αλλάζει στιλ σε δευτερόλεπτα χάρη στο σύστημα εύκολης αλλαγής, που δεν απαιτεί τη χρήση ειδικού εργαλείου. Αναλόγως χρήσης και διάθεσης, μπορεί κανείς να τον φορέσει είτε με μπρασελέ από ατσάλι με σατινέ και γυαλισμένους συνδέσμους, είτε με κομψό μαύρο λουράκι από δέρμα με λευκές ραφές ή με μαύρο σπορ ανάγλυφο λουράκι από καουτσούκ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Vacheron Constantin εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Imanoglou, Σταδίου 3, Αθήνα, τηλ.: 210-3232010

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT