H υπέροχη vintage αισθητική των χρονογράφων Top Time Classic Cars της Breitling
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
h-υπέροχη-vintage-αισθητική-των-χρονογράφων-top-ti-562431646

H υπέροχη vintage αισθητική των χρονογράφων Top Time Classic Cars της Breitling

Εμπνευσμένη από κλασικά αμερικανικά αυτοκίνητα του ’50 και του ’60, η οικογένεια χρονογράφων Top Time Classic Cars απέκτησε ένα νέο μέλος, το Ford Thunderbird, και εξοπλίστηκε με φρέσκους «κινητήρες» υψηλών προδιαγραφών…

Gentlemen, start your engines! Οι λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων και οι φίλοι της Breitling υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό το 2021 μία τριπλέτα χρονογράφων που ήταν εμπνευσμένοι από ισάριθμα ιστορικά αυτοκίνητα της αμερικανικής κουλτούρας: την Ford Mustang, την Chevrolet Corvette και την Shelby Cobra. Χαρακτηρίζονταν από ωραία vintage σχεδίαση και έντονα χρώματα των καντράν: πράσινο, κόκκινο και σκούρο γαλάζιο, αντίστοιχα. Η επιτυχία τους ήταν τόσο μεγάλη, ώστε δύο χρόνια μετά, η ελβετική εταιρεία επανέρχεται προσθέτοντας ένα τέταρτο μέλος σε αυτή την αντισυμβατική παρέα.

H υπέροχη vintage αισθητική των χρονογράφων Top Time Classic Cars της Breitling-1

Αφιερωμένο σε ένα ακόμη εμβληματικό αυτοκίνητο της δεκαετίας του 1950, το καμπριολέ Ford Thunderbird με τα προεξέχοντα φτερά στο πίσω μέρος του, το νέο ρολόι έχει κόκκινο λουράκι και ολόλευκο καντράν με κόκκινους δείκτες χρονογράφου και το χαρακτηριστικό γαλαζοπράσινο λογότυπο Thunderbird.

H υπέροχη vintage αισθητική των χρονογράφων Top Time Classic Cars της Breitling-2

Κινητήρας αξιώσεων

Τα ωραία όμως δεν σταματούν εδώ. Και οι τέσσερις χρονογράφοι κρύβουν πλέον μέσα στο υπέροχο «σασί» τους έναν «κινητήρα» υψηλών επιδόσεων, τον Breitling Caliber 01. Προικισμένος με ενεργειακή αυτονομία 70 ωρών, πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC και 5 χρόνια εγγύηση, ο Β01 πρωτοκυκλοφόρησε στην αγορά το 2009 και αποτελεί σήμερα έναν από τους πλέον αξιόλογους μηχανισμούς χρονογράφου της αγοράς.

H υπέροχη vintage αισθητική των χρονογράφων Top Time Classic Cars της Breitling-3

Έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει το υψηλότερο επίπεδο ακρίβειας, αξιοπιστίας και λειτουργικότητας και υφίσταται πλήθος εξαντλητικών δοκιμασιών όσον αφορά το κούρδισμα, την χρήση των μπουτόν και την αντοχή του σε κρούσεις και κραδασμούς. Μπορεί να τον θαυμάσει κανείς από το διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού που καλύπτει την πλάτη της κάσας.

H υπέροχη vintage αισθητική των χρονογράφων Top Time Classic Cars της Breitling-4

Επιλογή του Τζέιμς Μποντ

Η δεκαετία του 1960 ήταν μια δεκαετία πειραματισμών, διασκέδασης, ελευθερίας και ενέργειας. Η ζωή έτρεχε σε υψηλές ταχύτητες είτε πάνω στη σέλα μίας μοτοσικλέτας είτε στα καθίσματα μίας σπορ βολίδας. Μέσα σε εκείνη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα γεννήθηκε ο Top Time, ο avant-garde χρονογράφος που αντιπροσώπευε τη δράση και έφερε την υπογραφή του Willy Breitling. Γρήγορα κατέκτησε τους λάτρεις των μηχανών και τους trendsetters, αγαπήθηκε εξίσου από άνδρες και γυναίκες, και, χάρη στην έντονη εικαστική του προσωπικότητα, πρωταγωνίστησε στα περιοδικά και στον κινηματογράφο. Αξιομνημόνευτη στιγμή ήταν η εμφάνισή του στον καρπό του Σον Κόνερι, υποδυόμενο τον πράκτορα 007, στην ταινία Thunderball το 1965.

H υπέροχη vintage αισθητική των χρονογράφων Top Time Classic Cars της Breitling-5

«Ο Top Time αφορούσε μία απόδραση από τον παραδοσιακό σχεδιασμό ρολογιών για μία γενιά που καταργούσε με κάθε τρόπο τις συμβάσεις», εξηγεί σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Breitling, Georges Kern. «Με την εμπνευσμένη από τη δεκαετία του 1960 συλλογή Top Time Classic Cars αναζητούμε εκείνο το πνεύμα ελευθερίας και χαράς και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε και πάλι με την Ford παρουσιάζοντας το νέο μοντέλο Thunderbird, μαζί με τις ανανεωμένες εκδόσεις των χρονογράφων Ford Mustang, Chevrolet Corvette και Shelby Cobra».

H υπέροχη vintage αισθητική των χρονογράφων Top Time Classic Cars της Breitling-6

Όλοι οι χρονογράφοι Top Time Classic Cars της Breitling έχουν ατσάλινη κάσα διαμέτρου 41 χιλιοστών, στεγανή μέχρι 100 μέτρα βάθος. Τα καντράν τους έχουν φαρδύ περιφερειακό δακτύλιο με ταχυμετρική κλίμακα και τετραγωνισμένους μετρητές εμπνευσμένους σχεδιαστικά από τα ταμπλό των κλασικών αυτοκινήτων.

H υπέροχη vintage αισθητική των χρονογράφων Top Time Classic Cars της Breitling-7

Στο ίδιο «αγωνιστικό» πνεύμα και τα λουράκια από περφορέ δέρμα, εμπνευσμένα από τα καθίσματα των ιστορικών αγωνιστικών βολίδων.

H υπέροχη vintage αισθητική των χρονογράφων Top Time Classic Cars της Breitling-8

Δείτε και το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Breitling εδώ.

Breitling Boutique Athens: Βουκουρεστίου 6, Αθήνα, τηλ.: 210-3629832

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή