Πόσα νέα Carrera παρουσίασε η TAG Heuer για την 60ή επέτειο του ιστορικού χρονογράφου της;
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
πόσα-νέα-carrera-παρουσίασε-η-tag-heuer-για-την-60ή-επέ-562454680

Πόσα νέα Carrera παρουσίασε η TAG Heuer για την 60ή επέτειο του ιστορικού χρονογράφου της;

Ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της TAG Heuer, το Carrera, κλείνει φέτος τα εξήντα του χρόνια και το γιορτάζει με πλήθος νέων ρολογιών με αεροδυναμικές γραμμές, αγωνιστικά γονίδια και «κινητήρες» υψηλών προδιαγραφών.

Το 2023 οι προβολείς είναι στραμμένοι στην TAG Heuer και στο αγαπημένο της «παιδί» το Carrera, έναν αγωνιστικό χρονογράφο εμπνευσμένο από έναν θρυλικό αγώνα δρόμου αντοχής της δεκαετίας του 1950, τον Carrera Panamericana στο Μεξικό. To πρώτο Heuer Carrera κυκλοφόρησε το 1963 και ήταν δημιούργημα του Jack Heuer, του οραματιστή προέδρου της εταιρείας και δισέγγονου του ιδρυτή της. Όταν σχεδίασε εκείνο το ρολόι, ο Jack είχε στο μυαλό του τους επαγγελματίες οδηγούς αγώνων, τους λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων αλλά και ένα πιο δυναμικό, νεανικό κοινό. Έξι δεκαετίες αργότερα, η ιστορία τον δικαίωσε. Εκείνος ο στρογγυλός χρονογράφος του Jack αποτελεί σήμερα ένα από τα εμβληματικότερα ρολόγια όλων των εποχών.

Με αφορμή τα 60ά γενέθλια του πρωτότυπου Carrera έκαναν πρεμιέρα πλήθος νέων μοντέλων Carrera, με πρώτο τον Carrera Chronograph 60th Anniversary, μία συλλεκτική έκδοση 600 κομματιών, κατά την εβδομάδα ωρολογοποιίας του Ομίλου LVMH, τον Ιανουάριο (δείτε το σχετικό θέμα εδώ). Στο Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης, Watches & Wonders 2023, τον Μάρτιο, παρουσιάστηκαν όμως πολλά ακόμη Carrera:

 

Carrera Chronograph 39 mm

Πόσα νέα Carrera παρουσίασε η TAG Heuer για την 60ή επέτειο του ιστορικού χρονογράφου της;-1

Η TAG Heuer παρουσιάζει δύο μοντέλα που ακολουθούν το πρωτότυπο design του Jack Heuer και είναι εμπνευσμένα από το σχέδιο «glassbox» που αγαπούν οι συλλέκτες.

Πόσα νέα Carrera παρουσίασε η TAG Heuer για την 60ή επέτειο του ιστορικού χρονογράφου της;-2

Είναι ατσάλινοι χρονογράφοι με ογκώδες κιβωτιόσχημο κρύσταλλο πάνω από ένα κλασικό καντράν σε μονόχρωμο μπλε ή σε αντίστροφο πάντα (μαύρο με ασημί μετρητές).

Πόσα νέα Carrera παρουσίασε η TAG Heuer για την 60ή επέτειο του ιστορικού χρονογράφου της;-3

Τιμή: 6.500 €

 

Carrera Chronograph 42mm

Πόσα νέα Carrera παρουσίασε η TAG Heuer για την 60ή επέτειο του ιστορικού χρονογράφου της;-4

Δύο ατσάλινοι χρονογράφοι με δυναμικό μαύρο ή μπλε καντράν, διακοσμημένο με πορτοκαλί λεπτομέρειες που θυμίζουν τα ταχύμετρα των κλασικών αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Πόσα νέα Carrera παρουσίασε η TAG Heuer για την 60ή επέτειο του ιστορικού χρονογράφου της;-5

Κρύβουν μέσα τους έναν ισχυρό, καταξιωμένο «κινητήρα», τον αυτόματο Heuer 02 και συνδυάζονται με λουράκι από λείο δέρμα σε μαύρο ή μπλε χρώμα, ασορτί με το καντράν.

Πόσα νέα Carrera παρουσίασε η TAG Heuer για την 60ή επέτειο του ιστορικού χρονογράφου της;-6

Τιμή: 5.800 €

 

Carrera Date 36mm

Πόσα νέα Carrera παρουσίασε η TAG Heuer για την 60ή επέτειο του ιστορικού χρονογράφου της;-7

Νέα χρωματιστά καντράν, ανασχεδιασμένο μπρασελέ και αναβαθμισμένος μηχανισμός σε ατσάλινες κάσες διαμέτρου 36 χιλιοστών –μέγεθος τέλειο τόσο για γυναικεία χέρια όσο και για αρκετά ανδρικά. Οι φίλοι της TAG Heuer και των Carrera ξέρουν καλά ότι το πρώτο Heuer Carrera του 1963 είχε κι εκείνο διάμετρο 36 χιλιοστών.

Πόσα νέα Carrera παρουσίασε η TAG Heuer για την 60ή επέτειο του ιστορικού χρονογράφου της;-8

Τα νέα ρολόγια κινεί ο νέος αυτόματος Calibre 7, ο οποίος προσφέρει 56 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Υπάρχουν τέσσερα χρώματα καντράν για να επιλέξετε: βαθύ μπλε, βεραμάν, θερμό ασημί και εκτυφλωτικό ροζ-φούξια.

Πόσα νέα Carrera παρουσίασε η TAG Heuer για την 60ή επέτειο του ιστορικού χρονογράφου της;-9

Τιμή: 3.200 €

 

Carrera Chronograph Τourbillon

Πόσα νέα Carrera παρουσίασε η TAG Heuer για την 60ή επέτειο του ιστορικού χρονογράφου της;-10

Η κορωνίδα της επετειακής συλλογής Carrera κρύβει έναν αυτόματο in-house μηχανισμό χρονογράφου με tourbillon, τον TH20-09. Διαθέτει πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC και προσφέρει 65 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Η 42 χιλιοστών ατσάλινη κάσα του περικλείει ένα μπλε καντράν με ένα μεγάλο στρογγυλό άνοιγμα στο 6.

Πόσα νέα Carrera παρουσίασε η TAG Heuer για την 60ή επέτειο του ιστορικού χρονογράφου της;-11

Από εκεί προβάλλει σε όλο του το μεγαλείο ο κλωβός του tourbillon, η ομορφιά του οποίου είναι ορατή από όποια γωνία κι αν τη βλέπει κανείς, χάρη στο θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού που καλύπτει την πρόσοψη του ρολογιού. Τιμή: 23.000 €

 

Περισσότερες πληροφορίες για την TAG Heuer και για τα εξουσιοδοτημένα καταστήματά της εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή