Τα αγωνιστικά γονίδια του Rolex Cosmograph Daytona 24 Hours of Le Mans
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
τα-αγωνιστικά-γονίδια-του-rolex-cosmograph-daytona-24-hours-of-le-mans-562483873

Τα αγωνιστικά γονίδια του Rolex Cosmograph Daytona 24 Hours of Le Mans

Μία ειδική έκδοση Cosmograph Daytona κυκλοφόρησε με αφορμή τα 100 χρόνια αντοχής και ταχύτητας στο ράλι αυτοκινήτων 24 Hours of Le Mans...

H Rolex μόλις παρουσίασε μία ειδική έκδοση του εμβληματικού της χρονογράφου Oyster Perpetual Cosmograph Daytona. Τον δημιούργησε για να γιορτάσει την εκατονταετηρίδα του περίφημου ράλι αντοχής 24 Hours of Le Mans. Ο νέος χρονογράφος έρχεται να πλασαριστεί δίπλα στα υπόλοιπα μοντέλα της ανανεωμένης συλλογής Daytona που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο στην έκθεση Watches & Wonders 2023 της Γενεύης.

Τα αγωνιστικά γονίδια του Rolex Cosmograph Daytona 24 Hours of Le Mans-1

Η κάσα και το μπρασελέ του είναι φτιαγμένα από λευκό χρυσό 18Κ. Η διάσημη Cerachrom στεφάνη του από μαύρο κεραμικό έχει έναν λεπτό δακτύλιο επίσης από λευκό χρυσό και η ταχυμετρική της κλίμακα έχει τον αριθμό 100 σε κόκκινο χρώμα, εις ανάμνηση των εκατοστών γενεθλίων του ράλι του Le Mans.

Τα αγωνιστικά γονίδια του Rolex Cosmograph Daytona 24 Hours of Le Mans-2

Το ασυνήθιστο καντράν έχει ιδιαίτερους μετρητές, εμπνευσμένους από ένα παραδοσιακό Rolex Daytona από το παρελθόν.

Τα αγωνιστικά γονίδια του Rolex Cosmograph Daytona 24 Hours of Le Mans-3

Η κλασικής διαμέτρου 40 χιλιοστών κάσα Oyster είναι στεγανή μέχρι 100 μέτρα και συνδυάζεται με ένα μπρασελέ Oyster από λευκό χρυσό με σατινέ και γυαλισμένους συνδέσμους. Διαθέτει βιδωτά μπουτόν και βιδωτή κορώνα Triplock με τριπλό σύστημα στεγανότητας, η οποία μάλιστα προστατεύεται από βάση ενσωματωμένη στην κάσα.

Τα αγωνιστικά γονίδια του Rolex Cosmograph Daytona 24 Hours of Le Mans-4

Από τη διαφανή πλάτη της κάσας μπορεί να θαυμάσει κανείς τον αυτόματο calibre 4132, έναν καινούριο μηχανισμό που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται εξολοκλήρου από την Rolex και αποτελεί μία παραλλαγή του calibre 4131 που λανσάρισε η ελβετική εταιρεία τον Μάρτιο. Η μεγάλη ιδιαιτερότητά του είναι ότι ο χρονογράφος καθιστά δυνατή τη χρονομέτρηση των ωρών για διάστημα 24 ωρών, αντί των 12 που προσφέρουν συνήθως τα μοντέλα Daytona.

Τα αγωνιστικά γονίδια του Rolex Cosmograph Daytona 24 Hours of Le Mans-5

Ο Calibre 4132 είναι προικισμένος με μηχανισμό διαφυγής Chronergy, σύστημα απορρόφησης κραδασμών Paraflex, το αποκλειστικό μπλε ελατήριο Parachrom και έναν skeleton ρότορα από κίτρινο χρυσό 18Κ με βελτιωμένο ρουλεμάν. Αλλά και από αισθητικής απόψεως φέρει νέο φινίρισμα και διακοσμήσεις, όπως γέφυρες διακοσμημένες σε μοτίβο Rolex Côtes de Genève (που είναι διαφορετικό από το παραδοσιακό μοτίβο Côtes de Genève). Προσφέρει 72 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

Τα αγωνιστικά γονίδια του Rolex Cosmograph Daytona 24 Hours of Le Mans-6

Όπως όλα τα ρολόγια της Rolex, αυτή η ειδική έκδοση του Oyster Perpetual Cosmograph Daytona φέρει πιστοποίηση Superlative Chronometer, η οποία εγγυάται την τέλεια απόδοση και ακρίβεια του χρονογράφου.  

Δείτε τον νέα ειδική έκδοση του Cosmograph Daytona ζωντανά στο video που ακολουθεί…

Δείτε και ένα σύντομο video για τα 100 χρόνια του ράλι 24 Hours of Le Mans…

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

Rolex Hellas (τηλ.: 210-3621138 και 210-3235909)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή