Αναγνωρίζετε ποιο ρολόι της IWC φοράει ο Λιούις Χάμιλτον;
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
αναγνωρίζετε-ποιο-ρολόι-της-iwc-φοράει-ο-562507684

Αναγνωρίζετε ποιο ρολόι της IWC φοράει ο Λιούις Χάμιλτον;

Θα σας δώσουμε κάποια στοιχεία: Είναι μοντέλο αεροπορίας, με κάσα από λευκό κεραμικό και το όνομά του συνδέεται με την κορυφαία σχολή εκπαίδευσης αεροπόρων των ΗΠΑ...

Στο Γκραν Πρι της Formula 1 στην Ισπανία, στο σιρκουί της Βαρκελώνης-Καταλονίας, στις 4 Ιουνίου 2023, ο Βρετανός μετρ της ταχύτητας Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας F1 Mercedes AMG Petronas, εθεάθη να φοράει στον καρπό του ένα ρολόι της IWC Schaffhausen που δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμη στην αγορά. Προφανώς, ως πρεσβευτής και στενός φίλος της ελβετικής εταιρείας, ο Λιούις απολαμβάνει κάποια πλεονεκτήματα έναντι των κοινών θνητών. Το ρολόι που είδαμε λοιπόν να φιγουράρει στον καρπό του είναι το ολοκαίνουριο Big Pilot’ s Watch Perpetual Calendar TOP GUN Lake Tahoe (Ref. IW503008). Θα θυμάστε ίσως ένα μοντέλο της συλλογής Pilot που είχε λανσάρει πέρυσι η IWC σε ολόλευκο κεραμικό, άσπιλο σαν το χιόνι. Τώρα επανέρχεται με την σαφώς πολυπλοκότερη μηχανικά εκδοχή του, η οποία περιλαμβάνει ενδείξεις διηνεκούς ημερολογίου: ημέρα, ημερομηνία, μήνα, έτος καθώς και διπλή ένδειξη φάσης της Σελήνης και στα δύο ημισφαίρια της Γης.

Αναγνωρίζετε ποιο ρολόι της IWC φοράει ο Λιούις Χάμιλτον;-1

Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του ρολογιού συμπληρώνεται από ένα καντράν μαύρου χρώματος με δείκτες επιστρωμένους με λευκή Super- Luminova®, τη χαρακτηριστική ευμεγέθη κορώνα των Big Pilot από ανοξείδωτο ατσάλι και ελαστικό λουράκι λευκού χρώματος.

Αναγνωρίζετε ποιο ρολόι της IWC φοράει ο Λιούις Χάμιλτον;-2

High-tech υλικό

Ως γνωστόν, ως υλικό το κεραμικό είναι υποαλλεργικό, εξαιρετικά ελαφρύ και ιδιαιτέρως ανθεκτικό στις χαρακιές, είναι συνεπώς ιδανικό για ένα ρολόι αεροπορίας. Ειδικά τo λευκού χρώματος κεραμικό αποτελεί απόδειξη της υψηλής τεχνογνωσίας της IWC στον τομέα των τεχνολογιών αιχμής. Οι πρώτες δοκιμές με το χρώμα αυτό έγιναν τη δεκαετία του ’80, αμέσως μετά το λανσάρισμα του πρώτου ρολογιού χειρός με μαύρη κεραμική κάσα από οξείδιο του ζιρκονίου. To λευκό κεραμικό προκύπτει από μία σύνθετη διαδικασία κατά την οποία το οξείδιο του ζιρκονίου αναμειγνύεται με άλλα οξείδια μετάλλων και ψήνεται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Αναγνωρίζετε ποιο ρολόι της IWC φοράει ο Λιούις Χάμιλτον;-3

Το συγκεκριμένο λευκό χρώμα του κεραμικού, το οποίο η IWC και η Pantone έχουν χαρακτηρίσει ως «ΙWC Lake Tahoe», είναι εμπνευσμένο από τις λευκές στρατιωτικές στολές και το χειμερινό σκηνικό γύρω από τη λίμνη Τάχο των Ηνωμένων Πολιτειών. Γεωγραφικά τοποθετημένη ανάμεσα σε Καλιφόρνια και Νεβάδα, η λίμνη Τάχο βρίσκεται σε μία ορεινή περιοχή, όπου οι πιλότοι της σχολής TOP GUN εκτελούν συχνά εκπαιδευτικές πτήσεις.

Ο μηχανισμός

To Big Pilot’ s Watch Perpetual Calendar TOP GUN Lake Tahoe κρύβει στο εσωτερικό του τον θρυλικό μηχανισμό διηνεκούς ημερολογίου που εφηύρε τη δεκαετία του 1980 ο Kurt Klaus και από τότε αναβαθμίζεται διαρκώς ως προς τη σχεδίαση και τη λειτουργικότητά του. Ο μηχανισμός αναγνωρίζει αυτόματα τη διαφορετική διάρκεια κάθε μήνα καθώς και τα δίσεκτα έτη και δεν χρειάζεται καμία ρύθμιση της ημερομηνίας μέχρι το έτος 2100. Μάλιστα είναι τόσο ακριβής, ώστε αποκλίνει μόνο κατά μία ημέρα μετά από 577,5 χρόνια.

Αναγνωρίζετε ποιο ρολόι της IWC φοράει ο Λιούις Χάμιλτον;-4

Ορατός από το διάφανο πίσω μέρος της κάσας από κρύσταλλο ζαφειριού, ο μηχανισμός διαθέτει σύστημα κουρδίσματος Pellaton και προσφέρει επτά ημέρες ενεργειακής αυτονομίας.  

Αναγνωρίζετε ποιο ρολόι της IWC φοράει ο Λιούις Χάμιλτον;-5

Το Big Pilot’ s Watch Perpetual Calendar TOP GUN Lake Tahoe είναι διαθέσιμο από τον Ιούλιο του 2023. Οι κάτοχοι του ρολογιού μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα MY IWC και να επωφεληθούν από την επέκταση της Διεθνούς Περιορισμένης Εγγύησης του ρολογιού τους από 2 σε 8 έτη.

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ.

IWC BOUTIQUE ATHENS: Βουκουρεστίου 24 & Βαλαωρίτου 4 (τηλ.: 210-3646666)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή