Δύο ναυτικά εργαλεία από την Tudor και την Alinghi Red Bull Racing
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
δύο-ναυτικά-εργαλεία-από-την-tudor-και-την-alinghi-562509436

Δύο ναυτικά εργαλεία από την Tudor και την Alinghi Red Bull Racing

Δύο νέα μοντέλα Pelagos FXD εμπνευσμένα από τον κόσμο της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας δημιούργησε η Tudor για να γιορτάσει τη συνεργασία της με την ομάδα Alinghi Red Bull Racing. Ένα απλό αυτόματο και έναν χρονογράφο.

Η υψηλή τεχνολογία έχει εισβάλλει για τα καλά στον κόσμο της ιστιοπλοΐας. Τα σκάφη που διαγωνίζονται στους μεγάλους ιστιοπλοϊκούς αγώνες ανοιχτής θαλάσσης, όπως το America’s Cup, είναι όλα σχεδιασμένα με τρόπο ώστε να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τη δύναμη του ανέμου επιτυγχάνοντας υψηλές ταχύτητες μέσα στο νερό ενώ η κατασκευή τους γίνεται με υλικά ιδιαίτερης αντοχής. Όπως τα ανθρακονήματα, το τιτάνιο και το ανοξείδωτο ατσάλι που συνθέτουν το κύτος του κορυφαίου στην κατηγορία του Alinghi Red Bull Racing AC75.

Δύο ναυτικά εργαλεία από την Tudor και την Alinghi Red Bull Racing-1

Την ίδια τεχνική υπεροχή που διέπει αυτό το state-of-the-art σκάφος αγώνων συναντούμε και στα δύο νέα ρολόγια Pelagos FXD της Tudor. H εξαιρετικά στιβαρή και ελαφριά κάσα τους –όπως και ο δακτύλιος της στεφάνης– είναι από σύνθετο υλικό από ίνες άνθρακα υψηλής τεχνολογίας, η στεφάνη, η κορώνα και τα μπουτόν από τιτάνιο ενώ η πλάτη της κάσας από ανοξείδωτο ατσάλι 316L.

Δύο ναυτικά εργαλεία από την Tudor και την Alinghi Red Bull Racing-2

Τα συγκεκριμένα Pelagos ονομάζονται FXD λόγω των σταθερών βραχιόνων που αποτελούν συνέχεια της κάσας και συγκρατούν το λουράκι, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα που είχε σχεδιαστεί αρχικά για τους βατραχανθρώπους του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Δύο ναυτικά εργαλεία από την Tudor και την Alinghi Red Bull Racing-3

Ως γνήσια «ναυτικά» ρολόγια, στεγανά μέχρι 200 μέτρα βάθος, διαθέτουν αμφίδρομα περιστρεφόμενη οδοντωτή στεφάνη διαβαθμισμένη από το 0 ως το 60 που επιτρέπει την εύκολη παρακολούθηση της αντίστροφης μέτρησης πριν από την εκκίνηση μίας regatta και όλες οι ενδείξεις και οι δείκτες φέρουν φωτοβόλο επίστρωση X1 Swiss Super-LumiNova® ώστε να είναι ορατά ακόμη και στο σκοτάδι.

Δύο ναυτικά εργαλεία από την Tudor και την Alinghi Red Bull Racing-4
To αυτόματο TUDOR Pelagos FXD Alinghi Red Bull Racing Edition έχει διάμετρο 42 χιλιοστών (τιμή: 3.750 €)

Tόσο το απλό αυτόματο μοντέλο των 42mm όσο και ο χρονογράφος των 43mm είναι σε μπλε και κόκκινο, τα χρώματα της ομάδας Alinghi Red Bull Racing, και φέρουν στην πλάτη της κάσας το λογότυπό της. Ο κεντρικός ωροδείκτης τους είναι τύπου χιονονιφάδας, ένα χαρακτηριστικό σχήμα που πρωτοπαρουσιάστηκε στα καταδυτικά ρολόγια της Tudor το 1969.

Δύο ναυτικά εργαλεία από την Tudor και την Alinghi Red Bull Racing-5
Ο χρονογράφος TUDOR Pelagos FXD Alinghi Red Bull Racing Edition έχει διάμετρο 43 χιλιοστών (τιμή: 5.190 €)

Στο εσωτερικό τους κρύβουν δύο αξιόλογους αυτόματους manufacture μηχανισμούς της Tudor με με σκελετωμένο ρότορα από βολφράμιο, ελατήριο από πυρίτιο, 70 ώρες αυτονομίας και πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC. Το αυτόματο μοντέλο φιλοξενεί τον Manufacture Calibre MT5602 με ενδείξεις ώρας, λεπτών και δευτερολέπτων ενώ ο χρονογράφος τον Manufacture Calibre MT5813 με ενδείξεις ώρας, λεπτών, δευτερολέπτων, χρονογράφου και ημερομηνίας.

Δύο ναυτικά εργαλεία από την Tudor και την Alinghi Red Bull Racing-6

Τα ρολόγια τυλίγονται με άνεση και σταθερότητα γύρω από τον καρπό με ανθεκτικά υφασμάτινα λουράκια Jacquard της Γαλλικής εταιρείας Julien Faure, υφασμένα σε παραδοσιακούς αργαλειούς του 19ου αιώνα.

Δείτε και το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Tudor εδώ.

Rolex Hellas (τηλ.: 210-3621138)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή