To Tissot T-Race Cycling στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
to-tissot-t-race-cycling-στον-ποδηλατικό-γύρο-της-γαλλίας-562532125

To Tissot T-Race Cycling στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας

To Tour de France, το κορυφαίο γεγονός στον κόσμο για το άθλημα της ποδηλασίας, είχε για άλλη μία χρονιά ως επίσημο χρονομέτρη την Tissot…

Ο Ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας είναι ένας αγώνας σκληρός, μακρύς και ανελέητος και αυτό γίνεται αμέσως εμφανές από τα γεμάτα πόνο και εξάντληση πρόσωπα των αθλητών που συμμετέχουν υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Στην κορυφαία ετήσια αθλητική διοργάνωση στον κόσμο παίρνουν μέρος περίπου 200 ποδηλάτες, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν πάνω από τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα δρόμου που σε μεγάλο βαθμό είναι ανηφορικός και δύσκολος. Ο στόχος τους είναι να αντέξουν την ψυχική πίεση και τη σωματική κόπωση και να τερματίσουν στο Παρίσι, στα Ηλύσια Πεδία, στα τέλη Ιουλίου φορώντας την κίτρινη φανέλα του νικητή. Ο Γύρος της Γαλλίας εμπνέει έντονα συναισθήματα και συγκινήσεις σε αναβάτες και θεατές. Είναι ένας αγώνας ακριβείας, όπου κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου μετράει. Λάθη δεν συγχωρούνται. Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικής σημασίας ο ρόλος της Tissot ως επίσημου χρονομέτρη του Tour de France κάθε καλοκαίρι.

To Tissot T-Race Cycling στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας-1

Η ποδηλασία βρίσκεται εντυπωμένη στα γονίδια της Tissot. Η ελβετική εταιρεία ήταν ήδη επίσημος χρονομέτρης του Γύρου της Γαλλίας από το 1988 έως το 1992 και το 1995 ένωσε τις δυνάμεις της με την Παγκόσμια Ποδηλατική Ομοσπονδία ως Επίσημος Χρονομέτρης των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Ποδηλασίας Δρόμου, Πίστας, Ορεινής Ποδηλασίας και BMX. Το 2016 ανέλαβε εκ νέου επίσημος χρονομέτρης του Tour de France ενώ έχει τον ίδιο ρόλο και στον Γύρο της Ισπανίας, τη La Vuelta a España.

To Tissot T-Race Cycling στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας-2

Προφανώς η χρονομέτρηση τέτοιων απαιτητικών αγώνων δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Μπορεί τα παλιά χρόνια γι’ αυτή τη δουλειά να αρκούσε ένας κριτής με ένα χρονόμετρο χειρός στη γραμμή τερματισμού. Η σύγχρονη εποχή όμως είναι συνυφασμένη με τις τεχνολογίες αιχμής της Tissot. Η ελβετική εταιρεία εγκαθιστά ειδικούς αισθητήρες στις διαδρομές, αναμεταδότες στα ποδήλατα και τα πάντα ελέγχονται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Στις γραμμές τερματισμού υπάρχουν κάμερες υψηλής ταχύτητας που μπορούν να καταγράψουν 10.000 καρέ το δευτερόλεπτο, μην αφήνοντας καμία αμφιβολία ακόμη και στο πιο αμφιλεγόμενο σπριντ.

To Tissot T-Race Cycling στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας-3

Η εμπειρία που έχει αποκτήσει η Tissot όλα αυτά τα χρόνια σε διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες είναι αναμφισβήτητη γι’ αυτό και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας και των Εθνικών Ομοσπονδιών που ελέγχουν το άθλημα για τη χρονομέτρηση, τη συλλογή και διάδοση δεδομένων.

To Tissot T-Race Cycling στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας-4

Η βαθιά αφοσίωση της Tissot με το άθλημα της ποδηλασίας φαίνεται και από τα συλλεκτικά ρολόγια Tour de France που δημιουργεί κάθε χρόνο. Μάλιστα το 2021 η ελβετική μάρκα υποδέχθηκε στην οικογένεια πρεσβευτών της τον τρεις φορές νικητή του Γύρου της Γαλλίας και χρυσό Ολυμπιονίκη Primož Roglič, έναν μεγάλο αθλητή, που φημίζεται για την αποφασιστικότητά του, το ευ αγωνίζεσθαι και το ομαδικό του πνεύμα –αξίες που μοιράζονται οι ελβετικές ωρολογοποιίες.

To Tissot T-Race Cycling στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας-5

Για τον Roglič και τους συναθλητές του η ακρίβεια χρονομέτρησης είναι υψίστης σημασίας. Γι’ αυτό και βλέπουν στην Tissot έναν πολύτιμο σύντροφο στον αγώνα.

Τα ρολόγια του 2023

Τα νέας γενιάς Tissot T-Race Cycling είναι «κομμένα και ραμμένα» για τις ανάγκες των ελίτ ποδηλατών του πελοτόν, αυτών των υπεραθλητών που αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους απανταχού λάτρεις της ποδηλασίας. Για το 2023 η Tissot δημιούργησε δύο ειδικές εκδόσεις χρονογράφων: τον Tour de France και τον Vuelta a Espana.

To Tissot T-Race Cycling στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας-6

Η σχεδίασή τους είναι σαφώς επηρεασμένη από το άθλημα της ποδηλασίας. Για παράδειγμα, τα μπουτόν θυμίζουν τους μοχλούς των φρένων, οι δείκτες τις ακτίνες της ρόδας, οι βραχίονες είναι πεπλατυσμένοι όπως το ελαφρύ σασί των αγωνιστικών ποδηλάτων, η κορώνα και η πλάτη της κάσας είναι εμπνευσμένα από την κασέτα (το σύστημα γραναζιών των ταχυτήτων). Επιπλέον, ο μεσαίος δακτύλιος της κάσας του ρολογιού είναι κατασκευασμένος από ανθρακόνημα, υλικό ελαφρύ και ανθεκτικό, που χρησιμοποιείται ευρέως στην ποδηλασία.

To Tissot T-Race Cycling στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας-7

Στην πλάτη της κάσας υπάρχει χαραγμένο το λογότυπο του εκάστοτε αγώνα. Ο κεντρικός δευτερολεπτοδείκτης, η κορώνα και το λουράκι είναι στο χρώμα της κάθε διοργάνωσης: κίτρινο για το Tour de France και κόκκινο για το La Vuelta a Espana.

To Tissot T-Race Cycling στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας-8

H κάσα τους έχει διάμετρο 45 χιλιοστά και είναι από ανοξείδωτο ατσάλι με επίστρωση μαύρου PVD. Σφραγίζει με κρύσταλλο ζαφειριού και είναι στεγανή μέχρι 100 μ. Το καντράν τους είναι μαύρο, με ανάγλυφη υφή που θυμίζει την άσφαλτο των δρόμων και στην περιφέρειά του έχει ειδικό δακτύλιο με ταχυμετρική κλίμακα. Ο μηχανισμός τους είναι quartz, ελβετικής κατασκευής και υψηλής ακρίβειας.

To Tissot T-Race Cycling στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας-9

Φέτος, για πρώτη φορά, ο χρονογράφος T-Race Cycling συνοδεύεται από δύο διαφορετικά λουράκια: ένα λουράκι σιλικόνης στο χρώμα του αγώνα στον οποίο η Tissot είναι επίσημος χρονομέτρης, καθώς και ένα διάτρητο δερμάτινο λουράκι που παραπέμπει στις λαβές του τιμονιού των ποδηλάτων των Tour. Και τα δύο διαθέτουν σύστημα γρήγορης εναλλαγής και επιτρέπουν στον χρήστη να αλλάζει το στυλ του τόσο γρήγορα όσο γρήγορα αλλάζει ταχύτητες στο ποδήλατο.

To Tissot T-Race Cycling στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας-10

Τα T-Race Cycling προσφέρονται σε ειδική θήκη στο χρώμα του αντίστοιχου αγώνα ποδηλασίας: κίτρινο για τον Γύρο της Γαλλίας, κόκκινο για τον Γύρο της Ισπανίας.

To Tissot T-Race Cycling στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας-11

Η τιμή των νέων Tissot T-Race Cycling είναι 625 €.

Μία μικρή γεύση από το Tour de France και τον πρεσβευτή της Tissot, Primož Roglič, στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για την Tissot εδώ.

Tissot Boutique: Πανεπιστημίου 6, Αθήνα (τηλ.: 2103616056)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή