Έξι αυθεντικά vintage ρολόγια της Hamilton στην ταινία Oppenheimer
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
έξι-αυθεντικά-vintage-ρολόγια-της-hamilton-στην-ται-562605772

Έξι αυθεντικά vintage ρολόγια της Hamilton στην ταινία Oppenheimer

Η ελβετική εταιρεία απευθύνθηκε σε φανατικούς συλλέκτες της προκειμένου να εξασφαλίσει ρολόγια εποχής για το επικό θρίλερ του Κρίστοφερ Νόλαν...

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει σε μία ταινία εποχής ένας ενδυματολόγος είναι πώς θα αποδώσει με ακρίβεια το ύφος μίας συγκεκριμένης εποχής μέσα από τα κοστούμια, τα κοσμήματα, τα ρολόγια και τα αξεσουάρ που θα φορούν οι χαρακτήρες, τα οποία πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα στην περίσταση. Η Hamilton διατηρεί στενούς δεσμούς με τη βιομηχανία του κινηματογράφου εδώ και τουλάχιστον 90 χρόνια, αφού οι πρώτες της συνεργασίες με το Χόλυγουντ ξεκίνησαν το 1932. Ρολόγια Hamilton έχουν εμφανιστεί έκτοτε σε τουλάχιστον 500 ταινίες μεγάλου μήκους. Στην περίπτωση της ταινίας Oppenheimer της Universal Pictures ο χρόνος και τα ρολόγια έχουν εξέχουσα θέση στην ιστορία. Και με δεδομένη την τελειομανία του Christopher Nolan, η επιλογή τους έγινε με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να ανταποκρίνονται απόλυτα στο όραμα του σκηνοθέτη.

Έξι αυθεντικά vintage ρολόγια της Hamilton στην ταινία Oppenheimer-1

Προκειμένου να εξασφαλίσει την ιστορική ακρίβεια, η Hamilton απευθύνθηκε στο δίκτυο των ενθουσιωδών φίλων και συλλεκτών της και επέλεξε έξι vintage μοντέλα, που αντιπροσωπεύουν ρολόγια συγκεκριμένης περιόδου από τις δεκαετίες του 1930 και του 1940. Τα ρολόγια αυτά κόσμησαν τους καρπούς τριών κεντρικών χαρακτήρων της ταινίας: του J. Robert Oppenheimer, της Κatherine “Kitty” Oppenheimer και του Υποστράτηγου Leslie Groves, Jr.

Έξι αυθεντικά vintage ρολόγια της Hamilton στην ταινία Oppenheimer-2

Για τον J. Robert Oppenheimer, τον οποίο υποδύεται ο Cillian Murphy, επιλέχθηκαν τρία μοντέλα: το Cushion B, το Endicott και το Lexington, όλα σε στιλ Art Deco, όπως ήταν η μόδα στην Αμερική εκείνα τα χρόνια.

Έξι αυθεντικά vintage ρολόγια της Hamilton στην ταινία Oppenheimer-3

Για τον ντελικάτο καρπό της της συζύγου του, της βιολόγου και βοτανολόγου Kitty Oppenheimer, την οποία υποδύεται η Emily Blunt, επελέγη το περίτεχνο Lady Hamilton A-2 από χρυσό 14 καρατιών.

Έξι αυθεντικά vintage ρολόγια της Hamilton στην ταινία Oppenheimer-4

Ενώ για τον σκληροτράχηλο Υποστράτηγο Leslie Groves, Jr., διευθυντή του Manhattan Project, τον οποίο υποδύεται ο Matt Damon, επελέγησαν δύο στιβαρά, στρατιωτικού τύπου μοντέλα της Ηamilton, το Piping Rock και το Military Ordnance.

Μία γεύση από τη συνεργασία της Hamilton με την ταινία από τον ίδιο τον Christopher Nolan στο video που ακολουθεί…

Η συνέχεια στις κινηματογραφικές αίθουσες…

Περισσότερες πληροφορίες για την Hamilton εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή