Ποια ρολόγια φόρεσαν στο βάθρο οι νικητές του US Open 2023;

Ποια ρολόγια φόρεσαν στο βάθρο οι νικητές του US Open 2023;

Rolex και Hublot είναι η απάντηση, δεδομένου ότι είναι και οι δύο πρεσβευτές των δύο κορυφαίων ελβετικών οίκων ωρολογοποιίας. Ποια μοντέλα όμως επέλεξαν;

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ύστερα από δεκαπέντε ημέρες αγώνων στο US Open της Νέας Υόρκης, το τέταρτο και τελευταίο τουρνουά Γκραν Σλαμ του 2023 ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου. Μεγάλοι νικητές, στο απλό ατομικό γυναικών η Αμερικανίδα Κόκο Γκάουφ και στο απλό ατομικό των ανδρών ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς. Η όλη διοργάνωση επιφύλαξε στους θεατές άφθονες συγκινήσεις, αρκετές εκπλήξεις και πρόωρους αποκλεισμούς μεγάλων ονομάτων αλλά ήταν πολύ ξεχωριστή και για δύο ακόμη λόγους: Για την μεν Γκάουφ αυτός ήταν ο πρώτος μεγάλος τίτλος της καριέρας της, αφού η νεαρή τενίστρια είναι μόλις 19 ετών, ενώ για τον θρυλικό «Νόλε» ήταν ο 24ος τίτλος σε τουρνουά Γκραν Σλαμ, ένα ιστορικό ρεκόρ για το άθλημα της αντισφαίρισης.

Ποια ρολόγια φόρεσαν στο βάθρο οι νικητές του US Open 2023;-1

Η Γκάουφ κέρδισε την αντίπαλό της Αρίνα Σαμπαλένκα με 2-1 σετ σε έναν συναρπαστικό τελικό στο κεντρικό γήπεδο του US Open. Αυτό βεβαίως που τράβηξε το ενδιαφέρον μας ήταν το ρολόι που επέλεξε να φορέσει στον καρπό της η νεαρή αθλήτρια, όταν ανέβηκε στο βάθρο για να σηκώσει το τρόπαιο.

Ποια ρολόγια φόρεσαν στο βάθρο οι νικητές του US Open 2023;-2

Ως πρέσβειρα (testimonee) της Rolex, η Γκάουφ επέλεξε ένα Rolex Oyster Perpetual «Red Grape», ένα μοντέλο από την προηγούμενη συλλογή Oyster Perpetual, με κάσα και μπρασελέ από ατσάλι και ένα εντυπωσιακό καντράν σε μοβ-μπορντό απόχρωση και εφέ ηλιακών ακτίνων.

Ο νικητής του απλού ανδρών, υπέταξε τον έτερο φιναλίστ, τον Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεβ με 3-0 σετ. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι από το 2021 πρεσβευτής της Hublot. Τα ρεκόρ του είναι ασύλληπτα. Εκτός από τα 24 Γκραν Σλαμ, ο Νόλε έχει βρεθεί στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης περισσότερες εβδομάδες από οποιονδήποτε άλλο παίκτη (άνδρα ή γυναίκα) στην ιστορία.

Ποια ρολόγια φόρεσαν στο βάθρο οι νικητές του US Open 2023;-3

Έχει κατακτήσει 38 τίτλους ATP Masters 1000, όσο κανένας άλλος τενίστας. Συνολικά έχει κερδίσει 94 τίτλους και είναι ένας από τους μόλις οκτώ άνδρες που έχουν κερδίσει και τα τέσσερα Γκραν Σλαμ τουλάχιστον μία φορά το καθένα και ένας από τους μόλις τέσσερις τενίστες (άνδρες ή γυναίκες) που έχουν πετύχει το Triple Career Grand Slam, δηλαδή έχουν κατακτήσει τουλάχιστον από τρεις φορές καθένα τίτλο Γκραν Σλαμ!

Ποια ρολόγια φόρεσαν στο βάθρο οι νικητές του US Open 2023;-4

Για τη στιγμή του θριάμβου του πάνω στο βάθρο του US Open, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέλεξε το Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, έναν εντυπωσιακό χρονογράφο με κάσα από κατακίτρινο κεραμικό.

Επίσημος χρονομέτρης του US Open ήταν για ακόμη μία χρονιά η Rolex. Η σχέση της Rolex με το άθλημα της αντισφαίρισης ξεκίνησε το 1978 όταν ανέλαβε επίσημος χρονομέτρης του Πρωταθλήματος του Γουίμπλεντον, του παλαιότερου τουρνουά τένις στον κόσμο. Έκτοτε η ελβετική εταιρεία έχει πολύ έντονη εμπλοκή με το άθλημα, υποστηρίζοντας κορυφαίες διοργανώσεις, μεταξύ αυτών και τα τέσσερα τουρνουά Γκραν Σλαμ, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με σημαντικούς αθλητές και οργανισμούς που διαχειρίζονται το τένις. Στο US Open είναι επίσημος χρονομέτρης από το 2018.

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Hublot εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή