Δύο IWC Big Pilot εμπνευσμένα από την G-Class της Mercedes-Benz
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
δύο-iwc-big-pilot-εμπνευσμένα-από-την-g-class-της-mercedes-benz-562639201

Δύο IWC Big Pilot εμπνευσμένα από την G-Class της Mercedes-Benz

Η IWC Schaffhausen παρουσιάζει δύο ειδικές εκδόσεις που συγκεντρώνουν όλες τις αρετές της υψηλής ωρολογοποιίας και των αυτοκινήτων πολυτελείας...

Η σύνδεση ανάμεσα στα ρολόγια και στα αυτοκίνητα γίνεται αβίαστα από τους άνδρες, καθώς τα δύο αυτά αντικείμενα πολυτελείας μοιράζονται πολλά: κύρος, άριστη σχεδίαση, ιστορική κληρονομιά, υψηλές επιδόσεις, αντοχή και ακρίβεια σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι λοιπόν καθόλου ασύνηθες να συναντούμε συνεργασίες ανάμεσα στους δύο κλάδους. Η IWC Schaffhausen διατηρεί εδώ και είκοσι χρόνια στενούς δεσμούς με την Mercedes-AMG. Η πιο πρόσφατη απόδειξη είναι οι δύο ειδικές εκδόσεις που δημιούργησε, αντλώντας έμπνευση από τη δημοφιλή G-Class της Mercedes-Benz.

Δύο IWC Big Pilot εμπνευσμένα από την G-Class της Mercedes-Benz-1

Για παράδειγμα, τα ανάγλυφα καντράν τους είναι εμπνευσμένα από τις σχάρες εξαερισμού των αυτοκινήτων Mercedes-AMG και έχουν δύο στρογγυλά υποκαντράν με εξωτερικούς λευκούς δακτυλίους, τα οποία θυμίζουν τους προβολείς στο μπροστινό μέρος της G-Class. Το πρώτο αφορά την ένδειξη αποθέματος ενέργειας επτά ημερών (στο 3) και το δεύτερο φιλοξενεί τα μικρά τρέχοντα δευτερόλεπτα στο 9. Αυτό όμως που κάνει τα δύο νέα Big Pilot’s Watches πραγματικά ξεχωριστά είναι τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα: από Armor Gold® το πρώτο και από σύνθετο υλικό κεραμικής μήτρας (Ceramic matrix composite – CMC) το δεύτερο. Ας τα γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Δύο IWC Big Pilot εμπνευσμένα από την G-Class της Mercedes-Benz-2

IWC Big Pilot’s Watch AMG G 63 (Ref. IW501201)

Πηγή έμπνευσης για τα χρώματα του ρολογιού αποτελούν η εμφάνιση, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, της νέας Mercedes-AMG G 63 «Grand Edition». Η κάσα και η κορώνα του είναι από Armor Gold® 18 καρατιών, ένα καινοτόμο κράμα μετάλλων το οποίο αυξάνει εντυπωσιακά τη σκληρότητα του χρυσού, καθιστώντας αυτό το σχετικά μαλακό ευγενές μέταλλο πολύ πιο ανθεκτικό κατά τη χρήση. Χάρη στη βελτιωμένη μικροδομή του, το ειδικό αυτό κράμα είναι πολύ σκληρότερο και ανθεκτικό στη χρήση από τον συμβατικό χρυσό 5Ν.

Δύο IWC Big Pilot εμπνευσμένα από την G-Class της Mercedes-Benz-3

Έχει συνδυαστεί με μαύρο ανάγλυφο καντράν και τυλίγεται στιβαρά γύρω από τον καρπό με ένα σπορ λουράκι από μαύρο καουτσούκ, με εσωτερική επίστρωση από μικροΐνες.

Δύο IWC Big Pilot εμπνευσμένα από την G-Class της Mercedes-Benz-4

IWC Big Pilot’ s Watch AMG G 63 (Ref. IW506201)

Είναι το πρώτο ρολόι στην ιστορία της IWC με κάσα από σύνθετο υλικό κεραμικής μήτρας (CMC), το οποίο έχει αναπτυχθεί σε στενή συνεργασία με το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR). Σε αντίθεση με τα συμβατικά πολυμερή που είναι ενισχυμένα με ανθρακονήματα, οι ίνες αυτού του σύνθετου υλικού έχουν ενσωματωθεί σε μία μήτρα κεραμικού. Ως εκ τούτου, τα εξαρτήματα από CMC είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στη φθορά και στα θερμικά σοκ, αποτελούν ιδανικό υλικό για εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων όσον αφορά την ελαφρότητα, τη στιβαρότητα και την αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες – από την αεροδιαστημική μέχρι την κατασκευή δισκοφρένων για σπορ και πολυτελή αυτοκίνητα.

Δύο IWC Big Pilot εμπνευσμένα από την G-Class της Mercedes-Benz-5

Για την κατασκευή μίας κάσας ρολογιού από CMC χρειάζεται ένα συμβατικό πολυμερές ενισχυμένο με ανθρακονήματα να υποστεί πυρόλυση, μία θερμική επεξεργασία η οποία διαρκεί αρκετές ημέρες. Έτσι το υλικό μετατρέπεται σε άνθρακα και αυτό που απομένει είναι μία πυκνή ύφανση ινών ενσωματωμένων σε μία πορώδη μήτρα από άνθρακα. Στη συνέχεια κρύσταλλοι πυριτίου τοποθετούνται επάνω στο εξάρτημα και αυτό θερμαίνεται σε κλίβανο. Κατά τη διάρκεια αυτής της διεργασίας, το πυρίτιο εισέρχεται στις κοιλότητες και αντιδρά χημικά με τον άνθρακα, δημιουργώντας μία νέα μήτρα από κεραμικό καρβίδιο του πυριτίου. Ακολουθεί το φινίρισμα με αδαμαντοφόρα εργαλεία ώστε η κάσα από CMC να αποκτήσει ένα ματ μαύρο χρώμα με ιδιαίτερα «νερά» στη δομή της, γεγονός που καθιστά κάθε ρολόι μοναδικό στο είδος του.

Δύο IWC Big Pilot εμπνευσμένα από την G-Class της Mercedes-Benz-6

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Καινοτομίας της IWC Schaffhausen, Lorenz Brunner, «η διαδικασία κατασκευής αυτού του ελαφρού και ανθεκτικού υλικού είναι εξαιρετικά περίπλοκη. Για να επιτευχθεί η βέλτιστη ποιότητα, χρειάστηκε να υπερκεράσουμε αμέτρητες δυσκολίες, από την επιλογή των κατάλληλων πρώτων υλών για τις ίνες και τη μήτρα μέχρι τον ακριβή καθορισμό των παραμέτρων για κάθε στάδιο της διαδικασίας. Με αυτή την πρώτη κάσα από CMC η IWC αποδεικνύει την τεχνογνωσία της στην εξεύρεση λύσεων ως προς τα υλικά προηγμένης τεχνολογίας».

Όσο για τον «κινητήρα» τους, και τα δύο νέα Big Pilot’ s Watches AMG G 63 φιλοξενούν τον Caliber 52010, έναν ιδιαίτερα στιβαρό και ακριβή αυτόματο μηχανισμό. Ορισμένα μέρη του συστήματος κουρδίσματος, τα οποία υφίστανται ισχυρή καταπόνηση, είναι κατασκευασμένα από κεραμικό οξείδιο του ζιρκονίου, ένα υλικό που είναι κυριολεκτικά άφθαρτο. Διαθέτει δύο βαρέλια που του εξασφαλίζουν επτά ολόκληρες ημέρες ενεργειακής αυτονομίας!

Δύο IWC Big Pilot εμπνευσμένα από την G-Class της Mercedes-Benz-7

Από το φιμέ κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη του ρολογιού μπορεί κανείς να θαυμάσει τον υψηλότατων προδιαγραφών μηχανισμό που είχε εφεύρει τη δεκαετία του 1940 ο τότε τεχνικός διευθυντής της IWC, Albert Pellaton. Στο κέντρο δεσπόζει το διάσημο τριάκτινο αστέρι της Mercedes-Benz ενώ η όλη εικόνα παραπέμπει αισθητικά στο κάλυμμα της ρεζέρβας που υπάρχει στο πίσω μέρος της G-Class.

Δείτε και το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ.

IWC BOUTIQUE ATHENS: Βουκουρεστίου 24 & Βαλαωρίτου 4 (τηλ.: 210-3646666)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή