Η ιδιαίτερη σχέση της Rado με τον Le Corbusier
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
η-ιδιαίτερη-σχέση-της-rado-με-τον-le-corbusier-562656916

Η ιδιαίτερη σχέση της Rado με τον Le Corbusier

Αντλώντας έμπνευση από την αρχιτεκτονική πολυχρωμία του Le Corbusier, η Rado παρουσιάζει τρία μοντέλα True Square Thinline, σε αποχρώσεις που είχε δημιουργήσει ο διάσημος Ελβετός αρχιτέκτονας...

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που τραβάει την προσοχή μας σε ένα αντικείμενο όπως ένα ρολόι; Μα φυσικά το χρώμα του. Εκεί βρίσκεται η ουσία των νέων True Square Thinline Les Couleurs™ Le Corbusier της Rado. Μαζί βεβαίως με το ιδιαίτερο design και τα πρωτοποριακά υλικά κατασκευής. «Το χρώμα είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο ενεργοποίησης. Είναι ένας παράγοντας της ύπαρξής μας». Αυτή ήταν η άποψη Le Corbusier, του πρωτοπόρου Ελβετού αρχιτέκτονα και σχεδιαστή που διέπρεψε στους τομείς της αρχιτεκτονικής, του design και της πολεοδομίας και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του κινήματος του μοντερνισμού τον 20ό αιώνα. Από το 1931 μέχρι το 1959 ο Le Corbusier δημιούργησε μια παλέτα 63 αποχρώσεων, τις οποίες χαρακτήριζε «αρχιτεκτονικές, από τη φύση τους αρμονικές και ικανές να συνδυάζονται με οποιονδήποτε τρόπο». Σήμερα παραμένουν επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε. Για να χρησιμοποιήσει κανείς τις αποχρώσεις αυτές πρέπει να λάβει άδεια από την εταιρεία Les Couleurs Suisse SA, η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Le Corbusier. Πώς συνδέονται όλα αυτά με την Rado; Η ελβετική ωρολογοποιία εξασφάλισε την άδεια να χρησιμοποιήσει αποχρώσεις του Le Corbusier για να χρωματίσει το κεραμικό υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιεί στα ρολόγια της.

Η ιδιαίτερη σχέση της Rado με τον Le Corbusier-1

Έτσι γεννήθηκαν τα True Square Thinline Les Couleurs™ Le Corbusier, ένας ύμνος στο χρώμα και στην ικανότητά του να ανεβάζει τη διάθεση και να ξυπνά το συναίσθημα. Πρόκειται για τρία μοντέλα που σχεδιαστικά παντρεύουν τα καλύτερα στοιχεία των συλλογών True Square και True Thinline. Κυκλοφορούν σε περιορισμένες εκδόσεις 999 κομματιών το καθένα, τα οποία έχουν τετράγωνη κάσα από κεραμικό υψηλής τεχνολογίας και κρύσταλλο ζαφειριού. Είναι η πρώτη φορά που η Rado συνδυάζει πολύχρωμα κεραμικά στοιχεία σε ένα μόνο ρολόι. 

Η ιδιαίτερη σχέση της Rado με τον Le Corbusier-2

Η πρώτη έκδοση έχει γκρι ματ monobloc κάσα από γκρι-μολυβί ματ κεραμικό και περιβάλλει ένα γκρι σκούρο καντράν με ντελικάτες ενδείξεις και δείκτες σε απόχρωση English green. Στον ίδιο τόνο του πράσινου είναι και το λογότυπο της Rado όπως και οι κεντρικοί σύνδεσμοι του μπρασελέ που κουμπώνει με τριπλό κούμπωμα από τιτάνιο με επίστρωση PVD.

Η ιδιαίτερη σχέση της Rado με τον Le Corbusier-3

Το δεύτερο μοντέλο συνδυάζει το γκρι-καφέ ματ κεραμικό στην κάσα, την κορώνα και το μπρασελέ με κρεμ-λευκό γυαλιστερό κεραμικό στους κεντρικούς συνδέσμους του μπρασελέ και στις λεπτομέρειες του καντράν.

Η ιδιαίτερη σχέση της Rado με τον Le Corbusier-4

Το τρίτο μοντέλο είναι ολόκληρο από hi-tech κεραμικό σε μαύρο χρώμα με ωραία ματ υφή στην κάσα και στο μπρασελέ. Ακόμη και στη μαύρη πλάκα του καντράν οι δείκτες, οι ενδείξεις των ωρών και το λογότυπο της Rado είναι επίσης σε μαύρο χρώμα.

Η ιδιαίτερη σχέση της Rado με τον Le Corbusier-5

Η κάσα των ρολογιών έχει διαστάσεις 37 χ 43,3 χιλιοστά και καθώς το πάχος της είναι μόλις 5 χιλιοστά είναι εξαιρετικά ελαφριά στον καρπό του χεριού προσφέροντας άνεση και εργονομία.

Η ιδιαίτερη σχέση της Rado με τον Le Corbusier-6

Ψηφιακά τυπωμένες στο κρύσταλλο ζαφειριού στο πίσω μέρος της κάσας υπάρχουν οι εμβληματικές λωρίδες χρωμάτων του Le Corbusier μαζί με την υπογραφή του σχεδιαστή και τις λέξεις POLYCHROMIE ARCHITECTURALE και LIMITED EDITION ONE OF 999.

 

Η ιδιαίτερη σχέση της Rado με τον Le Corbusier-7

Όσο για τις τιμές των ρολογιών, είναι 2.750 € για τα δύο δίχρωμα και 2.500 € για το μαύρο.

Η ιδιαίτερη σχέση της Rado με τον Le Corbusier-8

Και για τους φανατικούς φίλους της, η Rado δημιούργησε κάτι πολύ ξεχωριστό: μία συλλεκτική κασετίνα με εννέα ρολόγια: ένα καινούριο True Square Thinline Les Couleurs™ Le Corbusier σε κλασικό μαύρο χρώμα και οκτώ στρογγυλά μοντέλα Thinline Les Couleurs™ Le Corbusier της τρέχουσας συλλογής. Αυτό το εκρηκτικό μείγμα χρωμάτων, εξαιρετικού σχεδιασμού και υλικών υψηλής τεχνολογίας είναι περιορισμένο σε 99 κομμάτια.

Περισσότερες πληροφορίες για την Rado εδώ.

Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9567488)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή