Ταξίδι στον κόσμο με το Seamaster Aqua Terra Worldtimer της Omega
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ταξίδι-στον-κόσμο-με-το-seamaster-aqua-terra-worldtimer-της-omega-562679221

Ταξίδι στον κόσμο με το Seamaster Aqua Terra Worldtimer της Omega

Δεν χορταίνεις να το κοιτάζεις. Το καντράν του είναι από τα ομορφότερα που υπάρχουν με ένδειξη παγκόσμιας ώρας. Τώρα το αγαπημένο Wordltimer της Omega κυκλοφορεί σε τρεις καινούριες εκδοχές…

Ακόμη κι αν δεν ταξιδεύετε συχνά σε άλλες χώρες, ακόμη και αν δεν έχετε λόγους για να γνωρίζετε την ώρα σε κάποια άλλη χρονική ζώνη –αν και πολλοί έχουμε κάποιον φίλο ή συγγενή στην άλλη άκρη του κόσμου– ένα ρολόι με παγκόσμια ώρα ασκεί πάντα μία ιδιαίτερη γοητεία στους περισσότερους από εμάς. Αγαπημένο των απανταχού ταξιδευτών και των συλλεκτών, το Seamaster Aqua Terra Worldtimer της Omega απέκτησε το 2023 τρεις νέες εκδοχές: δύο από ανοξείδωτο ατσάλι με έμφαση στο πράσινο χρώμα και μία έκδοση από τιτάνιο και καντράν κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου με λέιζερ.

Ταξίδι στον κόσμο με το Seamaster Aqua Terra Worldtimer της Omega-1

Αυτό φυσικά που τραβάει την προσοχή από την πρώτη ματιά είναι η φαντασμαγορική ένδειξη της παγκόσμιας ώρας: στο κέντρο των καντράν υπάρχει μία ανάγλυφη απεικόνιση της υφηλίου, όπως φαίνεται πάνω από τον Βόρειο Πόλο, με τις ηπείρους και τα χρώματα να έχουν χαραχθεί με λέιζερ πάνω σε μια επιφάνεια από τιτάνιο βαθμού 5. Αν και είναι αδύνατο να το διακρίνει κανείς με γυμνό μάτι, ολόκληρη αυτή η απεικόνιση είναι θολωτή, μιμούμενη την καμπυλότητα της Γης. Γύρω από τον ανάγλυφο χάρτη υπάρχει 24ωρη ένδειξη χωρισμένη σε δύο τμήματα ημέρας και νύχτας. 

Ταξίδι στον κόσμο με το Seamaster Aqua Terra Worldtimer της Omega-2

24 ονόματα πόλεων που αντιπροσωπεύουν αντίστοιχες χρονικές ζώνες του πλανήτη αναγράφονται με χρυσαφί χρώμα επάνω στον εξωτερικό δακτύλιο του καντράν. Μεταξύ αυτών το Λονδίνο –το μόνο σε κόκκινο χρώμα– που αντιστοιχεί στην ώρα Γκρίνουιτς, επισήμως γνωστή πλέον ως Συντονισμένη Παγκόσμια Ώρα (UTC). Υπάρχει βεβαίως η Αθήνα καθώς και η Bienne, η ελβετική πόλη-γενέτειρα της Οmega.

Ταξίδι στον κόσμο με το Seamaster Aqua Terra Worldtimer της Omega-3

Όλα τα ρολόγια έχουν λείες κεραμικές στεφάνες, ιδιαίτερα ανθεκτικές στις γρατσουνιές.

Worltimer από ατσάλι

Ένα μοντέλο από ανοξείδωτο ατσάλι που προσφέρεται σε δύο επιλογές, η πρώτη με ασορτί μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι και κούμπωμα πεταλούδα και η άλλη με ενσωματωμένο πράσινο λουράκι από καουτσούκ με γκρι ραφές, πρόσθετο διακοσμητικό κρίκο από γυαλιστερό ατσάλι και γυαλιστερό-σαγρέ κάλυμμα πάνω από κούμπωμα.

Ταξίδι στον κόσμο με το Seamaster Aqua Terra Worldtimer της Omega-4

Κάθε μοντέλο από ανοξείδωτο ατσάλι 43 mm διαθέτει ντεγκραντέ καντράν PVD σε πράσινο χρώμα, που περιβάλλεται από γυαλιστερή-σαγρέ πράσινη κεραμική στεφάνη.

Ταξίδι στον κόσμο με το Seamaster Aqua Terra Worldtimer της Omega-5

Στο καντράν προσδίδουν λάμψη οι δείκτες και οι ενδείξεις σε χρυσό Moonshine™ 18Κ. Οι τιμές τους είναι 12.200 € (με λουράκι) και 12.400 € (με μπρασελέ).

Δείτε και το σχετικό video…

Worldtimer από τιτάνιο

Το Worldtimer 43 mm από τιτάνιο, υλικό ελαφρύ και ανθεκτικό στη διάβρωση, διακρίνεται από την τολμηρή, σπορ εμφάνισή του. Η πρωτοτυπία του είναι ότι ολόκληρο το μαύρο και γκρι καντράν του έχει κατασκευαστεί με λέιζερ. Δεν υπάρχουν πρόσθετα στοιχεία, εκτός από τη λέξη LONDON, και ακόμη και εδώ το κόκκινο βερνίκι έχει εφαρμοστεί με το χέρι. 

Ταξίδι στον κόσμο με το Seamaster Aqua Terra Worldtimer της Omega-6

Για να πλαισιώσει το ανάγλυφο καντράν, η Omega επέλεξε μαύρη ματ κεραμική στεφάνη. Οι δείκτες και οι ενδείξεις είναι όλα μαύρα και γεμισμένα με λευκή Super-LumiNova που εκπέμπει μια γαλάζια λάμψη στο σκοτάδι.

Ταξίδι στον κόσμο με το Seamaster Aqua Terra Worldtimer της Omega-7

Το ρολόι αγκαλιάζει τον καρπό με ένα ενσωματωμένο λουράκι από μαύρο ανάγλυφο καουτσούκ με γκρι ραφές, έναν πρόσθετο διακοσμητικό κρίκο από σαγρέ τιτάνιο βαθμού 2 και κούμπωμα από τιτάνιο βαθμού 2. Η τιμή του είναι 14.100 €.

Δείτε το ρολόι στο video που ακολουθεί…

Η κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε νέο Seamaster Aqua Terra Worldtimer είναι ο αυτόματος μηχανισμός Co-Axial Master Chronometer Calibre 8938, ο οποίος πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ακρίβειας που απαιτούνται από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας (METAS).

Ταξίδι στον κόσμο με το Seamaster Aqua Terra Worldtimer της Omega-8

Όλα τα Seamaster Aqua Terra Worldtimer είναι κατάλληλα για χρήση ακόμη και μέσα στο νερό, αφού είναι στεγανά μέχρι 150 μέτρα βάθος.

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ.

Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή