Το κίτρινο μαχητικό τζετ που λέει την ώρα
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
το-κίτρινο-μαχητικό-τζετ-που-λέει-την-ώ-562697920

Το κίτρινο μαχητικό τζετ που λέει την ώρα

Αυτό είναι το ολοκαίνουριο μοντέλο BR-03 Gyrocompass της Bell & Ross. Εμπνευσμένο από το σύμπαν της αεροπλοΐας, χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής με πολύ πρακτικό και διασκεδαστικό τρόπο.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται συνειρμικά στο μυαλό όταν ακούτε το όνομα Bell & Ross; Το πιθανότερο είναι τα τετράγωνου σχήματος στιβαρά ρολόγια που είναι εμπνευσμένα από τον κόσμο των αιθέρων. Όντως αν ανατρέξει κανείς στην πλούσια συλλογή της γαλλικής ωρολογοποιίας θα αντιληφθεί αμέσως την ιδιαίτερη προτίμησή της στην αεροπορία και στις σχεδιαστικές νόρμες των αεροσκαφών. Και παρόλο που οι τετράγωνες κάσες αποτελούν σπεσιαλιτέ της Bell & Ross, τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα είναι αναμφισβήτητα εκείνα που στα καντράν τους έχουν στοιχεία από τα ταμπλό οργάνων των αεροσκαφών.

Το κίτρινο μαχητικό τζετ που λέει την ώρα-1

Αλτίμετρα, τεχνητοί ορίζοντες και άλλα όργανα πτήσης κάνουν την ανάγνωση του χρόνου ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική. Σε αυτή την κατηγορία μοντέλων ανήκει σίγουρα και το πιο φρέσκο ρολόι-εργαλείο της Bell & Ross, που μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά.

Το κίτρινο μαχητικό τζετ που λέει την ώρα-2

Το BR 03 Gyrocompass μεταφέρει την εμπειρία των πτήσεων στον καρπό του χεριού. Είναι εμπνευσμένο από τις γυροσκοπικές πυξίδες ή γυροπυξίδες, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην αεροπλοΐα για να δείχνουν τον πραγματικό βορρά. Είναι ένα από τα πολλά όργανα ακριβείας που χρησιμοποιούν οι πιλότοι για ασφαλή πλοήγηση σε συνθήκες ημέρας ή νύχτας.

Το κίτρινο μαχητικό τζετ που λέει την ώρα-3

Η Bell & Ross εφάρμοσε την ιδέα στο πρώτο της μοντέλο Gyrocompass πριν από δέκα χρόνια. Η πιο πρόσφατη εκδοχή του είναι ένα κατάμαυρο ρολόι της συλλογής BR 03, στο οποίο χρέη ωροδείκτη εκτελεί ένας κατακίτρινος δείκτης σε σχήμα μαχητικού αεροσκάφους. Ένας λεπτός μαύρος δείκτης με λευκή τριγωνική αιχμή δείχνει τα λεπτά και ένας λεπτός, ντελικάτος δείκτης τα δευτερόλεπτα. Διακριτικά, ανάμεσα στο 4 και στο 5 εμφανίζεται η ημερομηνία σε μικρό παράθυρο.

Το κίτρινο μαχητικό τζετ που λέει την ώρα-4

Και επειδή ορισμένοι ενδέχεται να θεωρούν ότι τα τετράγωνα ρολόγια αεροπορίας της Bell & Ross είναι πολύ ογκώδη στον καρπό και δεν μπορούν να φορεθούν από όλους, η κάσα του συγκεκριμένου μοντέλου είναι πιο «μαζεμένη» σε μέγεθος: το πλάτος της είναι 41 χιλιοστά και το πάχος της 10,6 χιλιοστά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φορεθεί άνετα ακόμα και από έναν λεπτό ανδρικό ή ακόμα και από έναν γυναικείο καρπό. Είναι κατασκευασμένη από μαύρο κεραμικό με ματ φινίρισμα και συνδυάζεται με ένα εργονομικό μαύρο λουράκι από καουτσούκ.

Το κίτρινο μαχητικό τζετ που λέει την ώρα-5

Στο εσωτερικό χτυπά ο αυτόματος μηχανισμός BR-CAL.302 ο οποίος προσφέρει 54 ώρες ενεργειακής αυτονομίας και λειτουργεί με συχνότητα 4Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα). Το BR 03 Gyrocompass κυκλοφορεί σε 999 αριθμημένα αντίτυπα και η τιμή του είναι 4.500 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Bell & Ross εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή