Βραβείο για την Tudor στο Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης 2023
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
βραβείο-για-την-tudor-στο-grand-prix-ωρολογοποιίας-562726072

Βραβείο για την Tudor στο Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης 2023

Το Pelagos 39 της Tudor, ένα καταδυτικό ρολόι που απευθύνεται σε ανδρικούς και γυναικείους καρπούς, αναδείχθηκε το καλύτερο σπορ ρολόι της χρονιάς στα «Όσκαρ» ωρολογοποιίας.

Στις αρχές Νοεμβρίου κάθε χρονιάς οι άνθρωποι του κόσμου της ωρολογοποιίας συρρέουν στη Γενεύη για να συμμετάσχουν στην απονομή των βραβείων του Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG). Τα αποκαλούμενα και «Όσκαρ της ωρολογοποιίας» επιβραβεύουν τους κόπους και τις προσπάθειες των εταιρειών ξεχωρίζοντας τα ρολόγια που διακρίθηκαν σε διάφορες κατηγορίες για την έξοχη σχεδίαση, την υψηλή πολυπλοκότητα, τη μηχανική υπεροχή, την αισθητική τελειότητα. Μια ακαδημία 827 μελών επιλέγει τα υποψήφια ρολόγια και μια κριτική επιτροπή 30 ατόμων λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις και αναδεικνύει τους νικητές. Στην κατηγορία του καλύτερου σπορ ρολογιού το βραβείο κατέκτησε η Tudor με το Pelagos 39. Αυτό είναι το ένατο ρολόι της Tudor μέσα σε έντεκα χρόνια που κερδίζει μία τόσο σημαντική διάκριση στο Grand Prix της Γενεύης. Οι προηγούμενες φορές ήταν το 2012, 2015, 2016, 2017, 2019, 2020, 2021 και 2022.

Βραβείο για την Tudor στο Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης 2023-1

Το Pelagos 39 της Tudor, ένα μοντέλο «παντός καιρού» και διάθεσης, σε νέο μέγεθος που ταιριάζει σε άνδρες και γυναίκες, συνδυάζει τεχνολογίες αιχμής με μία κομψή αισθητική και μπορεί να φορεθεί εξίσου άνετα στη θάλασσα και στην πόλη. Είναι ένα άρτιο από κάθε άποψη καταδυτικό μοντέλο, το οποίο επιβεβαιώνει τη μακρά ιστορία και παράδοση της Tudor στην κατασκευή στιβαρών ρολογιών, τα οποία απευθύνονται τόσο στους ερασιτέχνες όσο και στους επαγγελματίες θιασώτες του βυθού.

Βραβείο για την Tudor στο Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης 2023-2

Στις τεχνικές του αρετές περιλαμβάνονται η στεγανότητά του μέχρι 200 μέτρα βάθος, η κατασκευή του από τιτάνιο βαθμού 2, οι φωσφορίζουσες monobloc ενδείξεις των ωρών από σύνθετο κεραμικό υλικό, το πατενταρισμένο κούμπωμά του για γρήγορη ρύθμιση του μήκους, η βαλβίδα διαφυγής ηλίου, το πλήρως φωσφορίζον καντράν και φυσικά ο αυτόματος Manufacture Calibre MT5612 με αντιμαγνητικό ελατήριο από πυρίτιο, ενεργειακή αυτονομία 70 ωρών και πιστοποίηση χρονομέτρου ακριβείας από το COSC.

Βραβείο για την Tudor στο Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης 2023-3

Η διάμετρός του στα 39 χιλιοστά το καθιστά ιδανικό τόσο για ανδρικούς όσο και για γυναικείους καρπούς. Πρόκειται για μία ελαφρώς μικρότερη εκδοχή του δημοφιλούς καταδυτικού Pelagos καθώς όλα τα υπόλοιπα μέλη αυτής της «οικογένειας» έχουν διάμετρο 42 χιλιοστά. Αλλά και συνολικά η αισθητική του εικόνα είναι διαφορετική. Ενώ σχεδίαση των Pelagos, Pelagos LHD και Pelagos FXD εστιάζει στην τεχνική τους διάσταση, προσφέροντας λειτουργίες ειδικά για τους λάτρεις των βυθών, το Pelagos 39 είναι ένα στιβαρό, παραδοσιακό, μηχανικό ρολόι καταδύσεων, είναι όμως προικισμένο και με μικρές, σοφά μελετημένες δόσεις κομψότητας, γεγονός που το κάνει πιο ελκυστικό σε μεγαλύτερη μερίδα του κοινού.

Βραβείο για την Tudor στο Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης 2023-4

Όπως το λαμπερό φινίρισμα σε μοτίβο ηλιακών ακτίνων στο καντράν και στον ένθετο δακτύλιο της στεφάνης από μαύρο κεραμικό. Η κάσα του από τιτάνιο, υλικό υποαλλεργικό, ανθεκτικό στη διάβρωση και 40% ελαφρύτερο από το ανοξείδωτο ατσάλι έχει ωραία σατινέ υφή ενώ στο καντράν συναντούμε τους χαρακτηριστικούς δείκτες τύπου χιονονιφάδας της Tudor.

Βραβείο για την Tudor στο Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης 2023-5

Το Pelagos 39 συνδυάζεται με μπρασελέ από σατινέ τιτάνιο ενώ συνοδεύεται και από ένα δεύτερο μαύρο λουράκι από καουτσούκ. Το μπρασελέ είναι εφοδιασμένο με κούμπωμα Tudor T-fit για γρήγορη ρύθμιση του μήκους του έως 8 χιλιοστά χωρίς τη χρήση ειδικού εργαλείου ενώ διαθέτει και λειτουργία επέκτασης του μπρασελέ κατά 25 χιλιοστά, ώστε να μπορεί να φορεθεί πάνω από καταδυτική στολή. Το λουράκι διαθέτει και αυτό ελαστική προέκταση έως 110 χιλιοστά. Η τιμή του ρολογιού είναι 4.800 €.

Δείτε και το σχετικό video…

Rolex Hellas (τηλ.: 210-3621138)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή