H αειφορία είναι το μεγάλο στοίχημα της Chopard
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
h-αειφορία-είναι-το-μεγάλο-στοίχημα-της-562726582

H αειφορία είναι το μεγάλο στοίχημα της Chopard

Η Chopard είναι πρώτος οίκος υψηλής ωρολογοποιίας που μέχρι το τέλος του 2023 θα χρησιμοποιεί χάλυβα ανακυκλωμένο κατά 80% σε όλα τα ατσάλινα ρολόγια της. Στην Watches & Wonders παρουσιάστηκαν ήδη πολλά μοντέλα από Lucent Steel™.

Το μεγάλο νέο του οίκου Chopard τη φετινή χρονιά ήταν μία καινούρια υπόσχεση, στο πλαίσιο του Ταξιδιού προς τη Βιώσιμη Πολυτέλεια που πρεσβεύει ο ελβετικός οίκος υψηλής ωρολογοποιίας εδώ και αρκετά χρόνια. H Chopard έχει ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στο περιβάλλον και την βιωσιμότητα και το αποδεικνύει έμπρακτα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά χρυσό ηθικής προέλευσης για το 100% των ρολογιών και κοσμημάτων του ενώ και οι πολύτιμοι λίθοι του προέρχονται από αυστηρά ελεγμένες και πιστοποιημένες πηγές. Το επόμενο μεγάλο βήμα σ’ αυτό το ταξίδι είναι η εφαρμογή της βιώσιμης πολιτικής της και στον ανοξείδωτο χάλυβα που χρησιμοποιεί για τις κάσες και τα μπρασελέ των ρολογιών της. Στην Watches & Wonders 2023, η Chopard έκανε τα αποκαλυπτήρια των πρώτων ρολογιών της που είναι κατασκευασμένα από Lucent Steel. Είναι μοντέλα των βασικών συλλογών της Alpine Eagle, Happy Sport, L.U.C και Mille Miglia και εκτός από την προφανή καλαίσθητη αισθητική τους υπογραμμίζουν την βαθιά δέσμευση του οίκου προς την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος.

H αειφορία είναι το μεγάλο στοίχημα της Chopard-1
CHOPARD L.U.C 1963 Heritage Chronograph από Lucent Steel

Τι είναι το Lucent Steel;

Είναι ένα νέο, ειδικό ατσάλι, πλούσιο, πολύτιμο και σύνθετο όπως ο χρυσός, το οποίο παρουσίασε η Chopard το 2019 με το λανσάρισμα του μοντέλου Alpine Eagle. Το Lucent Steel προέρχεται από υψηλής ποιότητας βιομηχανικό χάλυβα που απορρίπτεται από τις Ελβετικές ωρολογοποιίες καθώς και από ανώτερης ποιότητας χάλυβα από τους τομείς της ιατρικής, της αεροδιαστημικής και της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η παραγωγή του προκύπτει από μία διαδικασία κατά την οποία το μέταλλο τήκεται εκ νέου και αποκτά τρία μοναδικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα: χάρη στην υποαλλεργική του σύνθεση έχει παρόμοιες ιδιότητες με το χειρουργικό ατσάλι, άρα είναι απολύτως συμβατό με το ανθρώπινο δέρμα. Επιπλέον το νέο κράμα έχει βαθμό σκληρότητας 223 Vickers, είναι δηλαδή εξαιρετικά σκληρό και κατά 50% πιο ανθεκτικό στη διάβρωση από το συμβατικό ατσάλι. Τέλος, χάρη στην καθαρότητά του και την ομοιογενή κρυσταλλική του μικροδομή, αντανακλά το φως με μοναδικό τρόπο και λάμπει όπως λάμπει ο χρυσός. Για την ανάπτυξη αυτού του σπάνιου και πολύτιμου κράματος απαιτήθηκαν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια έρευνας, δημιουργία νέων μηχανημάτων επεξεργασίας του καθώς και συνεργασία με προμηθευτές για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένου χάλυβα σε επαρκή ποσότητα για την υιοθέτηση του Lucent Steel™ σε όλες τις συλλογές της Chopard.

H αειφορία είναι το μεγάλο στοίχημα της Chopard-2
CHOPARD Alpine Eagle 41 XPS από Lucent Steel

«Οι προκλήσεις στην προμήθεια χάλυβα είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές που αντιμετωπίσαμε με τον χρυσό», εξηγεί η συμπρόεδρος και καλλιτεχνική διευθύντρια της Chopard, Caroline Scheufele. «Αυτό είναι μέρος της ομορφιάς του Ταξιδιού μας προς τη Βιώσιμη Πολυτέλεια: έχουμε έναν στόχο, αλλά πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να τον εκπληρώσουμε. Ενώ ο χρυσός μας ανάγκασε να επικεντρωθούμε στις συνθήκες εργασίας των χρυσωρύχων, ο χάλυβας ήταν μια ευκαιρία για εμάς να ασχοληθούμε με τον αντίκτυπο που έχουν τα προϊόντα μας ως προς το αποτύπωμα άνθρακα».

H αειφορία είναι το μεγάλο στοίχημα της Chopard-3
CHOPARD Mille Miglia Classic Chronograph από Lucent Steel

Μηδενικό αποτύπωμα

Μέχρι σήμερα το Lucent Steel περιείχε ανακυκλωμένο ατσάλι σε ποσοστό 70%. Τώρα η Chopard βελτιώνει ακόμη περισσότερο αυτό το ποσοστό, φθάνοντάς το στο 80% μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ φιλοδοξεί μέχρι το 2025 το 90% του Lucent Steel να προέρχεται από ανακυκλωμένο ατσάλι. Ο στόχος είναι να μειώσει έτσι σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα. Η Chopard ανέλαβε αυτή τη δέσμευση και γίνεται ο πρώτος οίκος πολυτελείας που συμμετέχει στην πρωτοβουλία SteelZero του Climate Group, ενός μη-κερδοσκοπικού οργανισμού που συνεργάζεται με επιχειρήσεις και κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σχεδιάζοντας προγράμματα που εστιάζουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η πρωτοβουλία SteelZero έχει ως στόχο να επισπεύσει τη μετάβαση της βιομηχανίας στον καθαρό χάλυβα, με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

H αειφορία είναι το μεγάλο στοίχημα της Chopard-4
CHOPARD Happy Sport 25mm Collection με κάσες από Lucent Steel

Η μετάβαση της Chopard από το κατά 50% ανακυκλωμένο ατσάλι στο 80% θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα που συνδέονται με την παραγωγή κατά 30%, ενώ με κατά 90% ανακυκλωμένο ατσάλι το ποσοστό μείωσης θα φτάσει στο 40%. Σύμφωνα με τον συμπρόεδρο του οίκου, Karl-Friedrich Scheufele, «Η Chopard δεσμεύεται για μια μακροπρόθεσμη διαδικασία υπεύθυνης προμήθειας των πρώτων υλών που καθιστούν δυνατή την επιχείρησή μας. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο που έχουμε επιτελέσει σε μόλις μία δεκαετία. Μέσω της ηθικής προμήθειας χρυσού, η οποία ξεκίνησε σταδιακά το 2013 με στόχο τη χρήση 100% ηθικού χρυσού στα εργαστήριά μας έως το 2018, και εν συνεχεία από τη σημερινή δέσμευσή μας για 80% ανακυκλωμένο χάλυβα, προσεγγίζουμε τον απώτερο στόχο μας, αυτόν της διασφαλισμένης παραγωγής ρολογιών και κοσμημάτων με πλήρη υπευθυνότητα».

H αειφορία είναι το μεγάλο στοίχημα της Chopard-5
CHOPARD L.U.C 1860 με κάσα από Lucent Steel

Δείτε και ένα video για το ταξίδι της Chopard προς τη βιώσιμη πολυτέλεια…

Περισσότερες πληροφορίες για την Chopard εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Chopard Boutique Athens: (τηλ.: 210-3250555), Kassis (τηλ.: 210-3641000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή