Η μεγάλη επιστροφή της Tudor στον μηχανοκίνητο αθλητισμό
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
η-μεγάλη-επιστροφή-της-tudor-στον-μηχανοκί-562875079

Η μεγάλη επιστροφή της Tudor στον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η ελβετική εταιρεία ρολογιών επιστρέφει ως χρονομέτρης στις πίστες της Formula 1, ενώνοντας τις δυνάμεις της με τη νέα ομάδα Visa Cash App RB, φιλοδοξώντας -εκτός από τον χρόνο- να μη σταματήσει να μετρά επιτυχίες

«Η τόλμη ήταν πάντα ένας βασικός τροφοδότης για την TUDOR, μία σταθερή θέληση να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά», λέει ο CEO της ελβετικής εταιρείας, Έρικ Πέρσον. «Αυτό το πνεύμα του να τολμάμε συνεχώς -το οποίο ονομάζουμε «Born to Dare»- είναι ακριβώς ό,τι αντιπροσωπεύει η ομάδα της Visa Cash App RB καθώς προχωράμε προς την εκκίνηση της σεζόν στη Formula 1. Είμαστε κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένοι για την επιστροφή μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με έναν συνεργάτη που είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση», προσθέτει.

Η επανεμφάνιση της TUDOR στις πίστες δεν είναι μία απλή υπόθεση. Αντίθετα, πρόκειται για τη μεγάλη επιστροφή ενός brand το οποίο έχει στηρίξει, μέσα από τα χρόνια, ομάδες που κάνουν τη διαφορά – από την TUDOR Watch Racing Team στα χρυσά χρόνια δεκαετίας του ‘60, μέχρι τις μέρες μας και το IMSA TUDOR United Sports Car, το οποίο διεξάγεται στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Άλλωστε, η TUDOR γεννήθηκε για να επιδιώκει το ακατόρθωτο και η νέα συνεργασία της  είναι η απόλυτη έκφραση τoυ πρωτοποριακού πνεύματος «Born to Dare»∙ κάτι, δηλαδή, που πιο συχνά παρά σπάνια κυνηγούν οι πιλότοι στα μηχανοκίνητα σπορ.

Γεννημένη για να τολμά

Οι ρίζες τώρα της TUDOR βρίσκονται στα μέσα του 20ου αιώνα, όταν και ο Χανς Γουίλσντορφ, ιδρυτής της Rolex, ίδρυσε την εταιρεία Montres Tudor S.A με σκοπό την παραγωγή και διάθεση ρολογιών που ναι μεν διέθεταν τη φιλοσοφία και την ποιότητα Rolex, την ίδια όμως στιγμή ήταν πολύ πιο προσιτά οικονομικά. Εκείνο, όμως, που χαρακτηρίζει τα εν λόγω ρολόγια περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι κάτι άλλο: ο τολμηρός τους χαρακτήρας.

Μέσα από τα χρόνια, τα εν λόγω ρολόγια έχουν επιλεγεί από τους πλέον διάσημους στον κόσμο εξερευνητές και λάτρεις της περιπέτειας στη γη, στον βυθό και στον πάγο. Έτσι, σήμερα, οι συλλογές της TUDOR -όπως Black Bay, Pelagos, 1926 και Royal- συνδυάζουν ιδανικά το μοναδικό στυλ, τη μακροχρόνια παράδοση, τη σύγχρονη προηγμένη τεχνολογία αλλά και έναν τολμηρό χαρακτήρα που αποδέχεται όλες τις προκλήσεις.

Ραντεβού στην πίστα της Formula 1

Μόνο τυχαία, λοιπόν, δεν είναι η συνεργασία με τη νέα ομάδα Visa Cash App RB στις πίστες της Formula 1, αφού πρόκειται για μία ομάδα με ένδοξη προϊστορία και δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντες πιλότους στο τιμόνι των μονοθέσιων της: από τη μία ο Αυστραλός με ιταλικές ρίζες και έμπειρος νικητής αγώνων, Ντανιέλ Ρικιάρντο, και από την άλλη ο νεαρός αλλά τρομερά υποσχόμενος Γιούκι Τσουνότα. Βέβαια, πρέπει να τονίσουμε ότι η ομάδα έχει κάνει ριζική αλλαγή στο όλο της το προφίλ – από τη διοίκηση και του τεχνικούς διευθυντές μέχρι τα νέα χρώματα αλλά και την καινούργια συνεργασία με την TUDOR.

Η παράδοση, η γνώση και το πάθος, όμως, είναι πράγματα που δεν αλλάζουν. Έτσι, η Visa Cash App RB με τις περισσότερες από 350 αγωνιστικές εκκινήσεις στο ιστορικό της, οι οποίες ξεκίνησαν από την αρχή της λειτουργία της το 2006, υπήρξε φυτώριο ταλέντων που διέπρεψαν στη συνέχεια,  Τότε, λεγόταν ακόμα Scuderia Toro Rosso. Στη συνέχεια, και πιο συγκεκριμένα το 2020, πήρε το όνομα Alpha Tauri και κατάφερε να κερδίσει το πρώτο Grand Prix στην πρώτη της σεζόν. Τώρα, διαθέτοντας μία ριζικά ανανεωμένη εικόνα, η Visa Cash App RB σκοπεύει να συνεχίσει την ανταγωνιστική της πορεία κατακτώντας νέες επιτυχίες με βασικό αρωγό στην προσπάθειά της την TUDOR, μία εταιρεία που διαθέτει το ίδιο ήθος και το ίδιο πνεύμα πρωτοπορίας με εκείνη.   

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε την TUDOR στην ομάδα μας. Έχουν μία μακρά παράδοση στα μηχανοκίνητα σπορ, η οποία κρατά από 60s και περιλαμβάνει Formula 1 αλλά και τα ράλι», σχολίασε ο Πίτερ Μπάιερ, CEO της Visa Cash App RB Formula One Team. «Τώρα, η ελβετική εταιρεία άδραξε την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώνοντας τις δυνάμεις της μαζί μας, καθώς αντιμετωπίζουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 2024 με τη νέα μας ταυτότητα Visa Cash App RB. Η ομάδα μας σκοπεύει να αμφισβητήσει το status quo της διοργάνωσης μέσα από την ισχυρή της ταυτότητα, το μοναδικό της στυλ και την ασυμβίβαστη ποιότητα – ακριβώς, δηλαδή, όπως τα ρολόγια Tudor».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή