Οι 5 υποψήφιοι για τα βραβεία της Rolex που αλλάζουν τον πλανήτη προς το καλύτερο
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
οι-5-υποψήφιοι-για-τα-βραβεία-της-rolex-που-α-562903264

Οι 5 υποψήφιοι για τα βραβεία της Rolex που αλλάζουν τον πλανήτη προς το καλύτερο

Τα Rolex Awards for Enterprise είναι ένα σημαντικό κομμάτι της πρωτοβουλίας Rolex Perpetual Planet, που έχει σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος

Όταν το 1976 η Rolex θέσπισε τα Rolex Awards for Enterprise, η συζήτηση γύρω από την περιβαλλοντική βιωσιμότητα ήταν ακόμη στα σπάργανά της. Η ελβετική ωρολογοποιία, γιορτάζοντας τότε τα 50 χρόνια του θρυλικού Rolex Oyster, πρωτοπορούσε για μία ακόμη φορά, αναδεικνύοντας το θέμα και υποστηρίζοντας ερευνητές που βοηθούν την ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει τις καταστροφές λόγω κλιματολογικών συνθηκών, προστατεύουν τον πολιτισμό, καταπολεμούν την εξαφάνιση ειδών του ζωικού βασιλείου και παρέχουν νερό, τρόφιμα και φάρμακα σε απομακρυσμένες κοινωνίες.

Σχεδόν 50 χρόνια αργότερα, το ίδιο ζήτημα είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Και, βέβαια, η εμβληματική κάσα Oyster πλησιάζει τον έναν αιώνα ιστορίας και συνεχίζει να φιλοξενεί μερικά από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Rolex.

Οι 5 υποψήφιοι για τα βραβεία της Rolex που αλλάζουν τον πλανήτη προς το καλύτερο-1

Από το 2019, η πρωτοβουλία Rolex Perpetual Planet αγκαλιάζει τον θεσμό που ξεκίνησε το 1976, αποτελώντας ένα φόρο τιμής στο όραμα και τις αξίες του ιδρυτή της Rolex, Hans Wilsdorf.

Τα βραβεία δίνονται σε τεκμηριωμένες μελέτες που αφορούν το περιβάλλον, τις επιστήμες, την τεχνολογία, την πολιτιστική κληρονομιά και την εξερεύνηση. Πέντε φιναλίστ από όλο τον κόσμο προκρίνονται κάθε 2 χρόνια, έχοντας επιλεγεί από μια διεθνή επιτροπή που απαρτίζεται από δέκα  αναγνωρισμένους ειδικούς στον τομέα τους! Η Rolex χρηματοδοτεί τους βραβευμένους για την εφαρμογή και υλοποίηση των μελετών τους.

Οι 5 υποψήφιοι για τα βραβεία της Rolex που αλλάζουν τον πλανήτη προς το καλύτερο-2

Μέχρι σήμερα ο θεσμός έχει προκρίνει, βραβεύσει και υποστηρίξει 160 άνδρες και γυναίκες που διασφάλισαν ένα καλύτερο μέλλον σε 65 χώρες.

Οι 5 φιναλίστ των φετινών βραβείων Rolex Awards for Enterprise θα συμβάλουν – με την βοήθεια της Rolex – στη βελτίωση της ζωής στον πλανήτη και στην προστασία του περιβάλλοντος για τις μελλοντικές γενιές.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ROLEX AWARDS TOY 2023

CONSTANTINO AUCCA CHUTAS (Περού)

Οι 5 υποψήφιοι για τα βραβεία της Rolex που αλλάζουν τον πλανήτη προς το καλύτερο-3

Βιολόγος, που ασχολείται με το πρόγραμμα προστασίας του οικοσυστήματος στις Άνδεις.

BETH COIGI (Κένυα)

Οι 5 υποψήφιοι για τα βραβεία της Rolex που αλλάζουν τον πλανήτη προς το καλύτερο-4

Νέα επιχειρηματίας από την Κένυα που θα φροντίσει για την ύδρευση αγροτικών καλλιεργειών μέσω ηλιακών γεννητριών σε 10 κοινότητες που έχουν ανάγκη από πρόσβαση σε καθαρό νερό.

INZA KONE (Ακτή Ελεφαντοστού)

Οι 5 υποψήφιοι για τα βραβεία της Rolex που αλλάζουν τον πλανήτη προς το καλύτερο-5

Ζωολόγος, που ασχολείται με την προστασία της πανίδας ενός πλούσιου σε βιοποικιλότητα δάσους στην Ακτή του Ελεφαντοστού, ενισχύοντας παράλληλα τους κάτοικους της περιοχής οικονομικά.

DENICA RIADINI-FLESCH (Ινδονησία)

Οι 5 υποψήφιοι για τα βραβεία της Rolex που αλλάζουν τον πλανήτη προς το καλύτερο-6

Ασχολείται με την δημιουργία μιας αλυσίδας προσφοράς ρούχων που ράβουν αγρότισσες, βοηθώντας τις γυναίκες και προστατεύοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Ινδονησίας.

LIU SHAOCHUANG (Κίνα)

Οι 5 υποψήφιοι για τα βραβεία της Rolex που αλλάζουν τον πλανήτη προς το καλύτερο-7

Ασχολείται, μέσω της τεχνολογίας, με την προστασία της άγριας καμήλας που απειλείται με αφανισμό από την Έρημο Γκόμπι, στην Κίνα και τη Μογγολία.

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις της Rolex για έναν καλύτερο πλανήτη στο www.rolex.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή