Oλα τα καινούργια μοντέλα της Rolex
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
oλα-τα-καινούργια-μοντέλα-της-rolex-562987429

Oλα τα καινούργια μοντέλα της Rolex

Όπως παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη Watches & Wonders της Γενεύης

Η Watches & Wonders της Γενεύης, η μεγαλύτερη έκθεση της ωρολογοποιίας, ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες. Η συμμετοχή της μεγαλύτερης εταιρείας του χώρου, της Rolex, σήμαινε φυσικά πως το περίπτερό της ήταν ένα από τα highlights του σαλονιού. Με θέμα του τα ρολόγια GMT και μια μίνι έκθεση για το αρχετυπικό μοντέλο αυτής της κατηγορίας, ήταν συνεχώς γεμάτο από επισκέπτες.

Είχαμε την ευκαιρία, καλεσμένοι της έκθεσης για λογαριασμό της Καθημερινής και του περιοδικού Hours, να περάσουμε και στα ενδότερά του. Εκεί φορέσαμε όλα τα νέα μοντέλα του ελβετικού οίκου για το 2024:

Oλα τα καινούργια μοντέλα της Rolex-1

Το καινούργιο GMT Master II

Πρωταγωνιστής ανάμεσα στις νέες εκδόσεις, ήταν φυσικά το καινούργιο Oyster Perpetual GMT-Master II, βάσει του οποίου στήθηκε και ολόκληρο το περίπτερο της εταιρείας. Πρόκειται για μια σχετικά μονοχρωματική, στιβαρή έκδοση, με μικρές πινελιές πράσινου στο καντράν που έχει έντονο μαύρο χρώμα. Η κεραμική του στεφάνη έρχεται με αποχρώσεις του μαύρου και του γκρι, πολύ διακριτική, και το όλο σύνολο (που διατίθεται με δύο διαφορετικά μπρασελέ, είτε Jubilee, είτε  Oyster) είναι φτιαγμένο για τον σύγχρονο, σεμνό ταξιδιώτη της μετα-COVID εποχής, που θέλει να βλέπει την ώρα δύο διαφορετικών ζωνών ταυτόχρονα.

Oλα τα καινούργια μοντέλα της Rolex-2

Το κομψότατο Perpetual 1908

Με ένα guilloché καντράν που συνδυάζει τέλεια το ανάγλυφο με ένα από τα τρία κυρίαρχα χρώματα της φετινής αγοράς, το μπλε του πάγου, φιλοξενείται σε κάσα από λευκόχρυσο, με διάμετρο 39 χιλιοστών και πάχους μόλις 9,5. Φορά τον εξαιρετικό Caliber 7140 που διαθέτει μηχανισμό διαφυγής Chronergy και ελατήριο Syloxi, δύο πατέντες της Rolex που κάνουν το ρολόι αυτό να ξεχωρίζει όχι μόνο για το υπέροχό του στυλ αλλά και για τις επιδόσεις του.

Oλα τα καινούργια μοντέλα της Rolex-3

Δύο εκδόσεις του Day-Date σε δύο διαφορετικές διαστάσεις

Το Oyster Perpetual Day-Date είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ρολόγια των φίλων της Rolex και οι φετινές του εκδόσεις σίγουρα έφεραν στην κατηγορία αυτή ακόμη περισσότερους, αφού διακρίνονται για τον σχεδιασμό τους. Συνολικά είδαμε 4 μοντέλα, δύο χρωματισμούς και δύο διαφορετικές διαστάσεις κάσας, στα 40 ή τα 36 χιλιοστά. Η πρώτη εκδοχή έρχεται με σκούρο καντράν και συνδυασμό κάσας – μπρασελέ σε ροζ χρυσό, ενώ η άλλη με mother-of-pearl καντράν και κάσα από λευκό χρυσό. Είναι οι δύο εκδόσεις στα 40 χιλιοστά. Στην πιο μικρή διάσταση, τα 36, έχουμε λευκό καντράν με κίτρινο χρυσό ή πράσινο καντράν με ροζ χρυσό – η δεύτερη με μια στεφάνη που φιλοξενεί 60 διαμάντια.

Oλα τα καινούργια μοντέλα της Rolex-4

Ένα ολόχρυσο Deep Sea

Σε μια κίνηση που εντυπωσίασε πολλούς, η Rolex παρουσίασε ένα Oyster Perpetual Deep Sea με κάσα και μπρασελέ από χρυσό. Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, αλλά με δεδομένο ότι το Deep Sea παραμένει στεγανό σε βάθος 3.900 μέτρων, αν συναντήσετε εκεί κάτω κάτι που με μοιάζει με ρολόι και λάμπει, τότε 100% θα είναι ένα… Deep Sea. Πέρα από τα αστεία, οι προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι σχεδιαστές της Rolex στη δημιουργία ενός τέτοιου, extravagant μοντέλου, που συνδυάζει το πολύτιμο υλικό με τις ακραίες επιδόσεις αντοχής και οι τρόποι που βρήκαν να λύσουν τα διάφορα προβλήματα, το έχουν κάνει ήδη αντικείμενο πόθου για τους οπαδούς της σειράς Deep Sea.

Oλα τα καινούργια μοντέλα της Rolex-5

Δύο τολμηρά Daytona

Η Rolex έχει ξανατολμήσει στο παρελθόν να αποδομήσει το Oyster Perpetual Cosmograph Daytona, τον χρονογράφο της που συνδέεται όσο λίγοι με τον κόσμο της μηχανοκίνητης ταχύτητας. Αλλά οι δύο φετινές της προτάσεις, που συμπληρώνουν χρωματικά η μία την άλλη, αποδεικνύουν ότι η ωρολογοποιία δεν ξεμένει ποτέ από τολμηρές ιδέες που προκαλούν τους φίλους της να ανακαλύψουν ξανά τα μοντέλα της. Με τα διαμάντια να αντικαθιστούν την κλασική στεφάνη με την ταχυμετρική κλίμακα και τα κοντράστ από λευκό και μαύρο mother-of-pearl στο καντράν, οι δύο αυτές εκδοχές του Daytona τράβηξαν τα βλέμματα και συζητήθηκαν πολύ.

Oλα τα καινούργια μοντέλα της Rolex-6

Δύο χρυσά Sky-Dwellers

Με κάσες και μπρασελέ είτε από ροζ, είτε από κίτρινο χρυσό και ένα μαύρο καντράν για την πρώτη έκδοση και λαμπερά λευκό για τη δεύτερη, οι νέες εκδόσεις του Sky-Dweller ολοκλήρωσαν αρμονικά τη φετινή παρουσίαση της Rolex, που φαίνεται πως είχε στο νου της κυρίως τον διεθνή ταξιδιώτη. Ξεχώρισαν τα μπρασελέ τους, που με τη βοήθεια κεραμικού στις ενώσεις είναι πλέον πιο ανθεκτικά ενώ κάθονται και καλύτερα στο χέρι. Δύο πανέμορφα και πολύ άνετα ρολόγια με την εξαιρετική απεικόνιση της δεύτερης ζώνης ώρας με τη μορφή δίσκου στο 6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή