FRANCK MULLER Vanguard Grande Date

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η skeleton αρχιτεκτονική αυτού του μοντέλου Vanguard αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τις μηχανικές ιδιαιτερότητές του. Απόντος του καντράν έρχονται σε πρώτο πλάνο γρανάζια και τροχοί, δίσκοι και γέφυρες που υπό κανονικές συνθήκες θα βρίσκονταν καλά κρυμμένα στο εσωτερικό του ρολογιού. Κατασκευαστικά ακολουθεί βεβαίως τις προσταγές της παραδοσιακής ελβετικής ωρολογοποιίας, η εκτέλεση όμως είναι εξαιρετικά μοντέρνα και σοφιστικέ, όπως μας έχει άλλωστε συνηθίσει η Manufacture Franck Muller.

FRANCK MULLER Vanguard Grande Date-1

To όνομά του μοντέλου, Vanguard Grande Date αναφέρεται σε ένα μόνο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου ρολογιού, τη μεγάλη ημερομηνία, η οποία δεσπόζει σε ειδικό παράθυρο στο 7:30. Η μεγάλη ημερομηνία δεν είναι κάτι απλό σε έναν μηχανισμό. Θεωρείται σημαντική complication, εμφανίζεται πάντοτε σε περίοπτη θέση σε ευμέγεθες παράθυρο και αποτελείται από δύο ανεξάρτητους δίσκους με αριθμούς, έναν για τις δεκάδες και έναν για τις μονάδες της ημερομηνίας. Εδώ οι σχεδιαστές της Franck Muller φρόντισαν να προβάλλουν τους δύο δίσκους στο κάτω μέρος της πρόσοψης του ρολογιού.

FRANCK MULLER Vanguard Grande Date-2

Το ρολόι όμως ταυτοχρόνως είναι και χρονογράφος με δύο μετρητές –λεπτών στο 3 και δευτερολέπτων στο 9 ενώ στο κέντρο ο δευτερολεπτοδείκτης ξεχωρίζει χάρη στην κόκκινη αιχμή του. Περιφερειακά υπάρχει ταχυμετρική κλίμακα ενώ όλοι οι δείκτες και οι ενδείξεις της ώρας φέρουν φωσφορίζουσα επίστρωση.

FRANCK MULLER Vanguard Grande Date-3

Η αρχιτεκτονική του Vanguard New Grand Date είναι συναρπαστική, με ελκυστικές καμπύλες και εργονομικά μπουτόν και χάρη στο skeleton καντράν αναδεικνύεται ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ο μηχανισμός. Είναι αυτόματος, κατασκευασμένος εξολοκλήρου in-house στη manufacture Franck Muller και έχει 46 ώρες power reserve, εξαιρετικό φινίρισμα όλων των μερών και διακόσμηση Côtes de Genève.

FRANCK MULLER Vanguard Grande Date-4

Το πάθος για καινοτομία, υψηλές επιδόσεις και χειροποίητη δεξιοτεχνία είναι εμφανές σ’ αυτό το μοντέρνας ιδιοσυγκρασίας μοντέλο. Διατίθεται σε διάφορες επιλογές κάσας: από τιτάνιο, μαυρισμένο τιτάνιο, ροζ χρυσό 18Κ και ανθρακόνημα και αγκαλιάζει τον καρπό με λουράκι από δέρμα και καουτσούκ ή από νάιλον και καουτσούκ.

FRANCK MULLER Vanguard Grande Date-5
FRANCK MULLER Vanguard Grande Date-6

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Franck Muller Boutiques – Kassis (210-3628003)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή