BREGUET Type XXI 3817

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγοι γνωρίζουν ότι ο Louis Charles Breguet, δισέγγονος του Abraham-Louis Breguet, ιδρυτή της μάρκας, είχε ασχοληθεί ενεργά με την αεροπλοΐα. Ανήσυχο και καινοτόμο πνεύμα, πέρα από την εξέλιξη του γυροπλάνου που είναι ο πρόδρομος του ελικοπτέρου, ο Louis Charles Breguet δημιούργησε το αεροπλάνο Breguet XIV το 1916. Περισσότερα από 8.000 τέτοια αεροσκάφη κατασκευάστηκαν από το 1917 έως το 1926 και αγοράστηκαν από 15 χώρες.

BREGUET Type XXI 3817-1
BREGUET Type XXI 3817-2

Ακολούθησαν και άλλα μοντέλα, όπως το Breguet 19 και το Breguet Deux-Ponts, το οποίο ήταν διώροφο. Παράλληλα με τις δραστηριότητες του Louis Charles Breguet και της αεροναυτικής του εταιρείας, η ωρολογοποιία Breguet εξέλισσε μηχανισμούς χρονογράφων που προσαρμόζονταν σε πίνακες οργάνων στα πιλοτήρια αεροσκαφών ενώ παράλληλα ξεκίνησε να κατασκευάζει ρολόγια για πιλότους. Το 1935 ο οίκος ανέπτυξε τους πρώτους χρονογράφους χειρός και περίπου δύο δεκαετίες αργότερα ξεκίνησε να παράγει τον θρυλικό χρονογράφο Type XX που εξόπλιζε τη Γαλλική πολεμική αεροπορία έως και τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

BREGUET Type XXI 3817-3

Ο νέος χρονογράφος Type XXI 3817 κυκλοφόρησε το 2016 στεγάζεται σε κάσα 42 mm από ανοξείδωτο ατσάλι, στεγανή στα 100 μ., η οποία είναι εφοδιασμένη με περιστρεφόμενη οδοντωτή στεφάνη.

BREGUET Type XXI 3817-4

Το σκούρο γκρι καντράν έχει ευμεγέθεις φωσφορίζοντες αραβικούς αριθμούς και δείκτες σε vintage μπεζ Superluminova, όπως αρμόζει σε ένα αυθεντικό ρολόι αεροπορίας. Ο χρονογράφος έχει μεγάλους κεντρικούς δείκτες λεπτών και δευτερολέπτων και τρία βοηθητικά καντράν: μετρητή 12 ωρών στο 6 μαζί με ένδειξη ημερομηνίας, ένδειξη ημέρας/νύχτας σε 24ωρη κλίμακα στο 3 και μικρά δευτερόλεπτα στο 9.

BREGUET Type XXI 3817-5

Το διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας αποκαλύπτει τον εξαιρετικό μηχανισμό Breguet. Cal. 584Q/2, ο οποίος κουρδίζει αυτόματα και διαθέτει ελατήριο από πυρίτιο, 48 ώρες αυτονομίας και λειτουργία flyback, όπως και οι χρονογράφοι Type XX του 1954 (εξ ου και η επιγραφή retour en vol στο καντράν).

BREGUET Type XXI 3817-6

Ένα φίνο λουράκι από λείο δέρμα αγελάδας με λευκές ραφές ολοκληρώνει το αεροπορικό ύφος του ρολογιού.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Breguet εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή