HOURS

Ξεκινά το πρώτο «CORFU CHALLENGE 2017» με επίσημο χρονομέτρη τη ROLEX

maxi15cb_07136
zf1a4922
new_rolex_yacht_master_watch
zf1a3275
pso11007

Στην Κέρκυρα, το νησί των Φαιάκων, θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, ο αγώνας των εντυπωσιακών σκαφών ΜΑΧΙ 72. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 3-8 Ιουλίου και έμπνευση για την ιδέα αυτή αποτέλεσαν οι νέες προκλήσεις και οι νέες εμπειρίες που αναζητούσε μία ομάδα ιδιοκτητών MΑΧΙ 72 για την αγαπημένη τους κλάση σκαφών, που θα μπορούσαν ταυτόχρονα να επανασυνδέσουν την ιστιοπλοΐα με τις ιστορικές της ρίζες.

xekina-to-proto-corfu-challenge-2017-me-episimo-chronometri-ti-rolex0

Το Corfu Challenge 2017 έχει ενθουσιάσει την ιστιοπλοϊκή κοινότητα και έχει συμπεριληφθεί στο ετήσιο πρόγραμμα της κλάσης «2017 Maxi 72 Overall Trophy». Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μαρίνας Γουβιών σε συνεργασία με το International Maxi Association (IMA) και την Κλάση MAXI 72. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Κερκύρας. Η Κέρκυρα επιλέχθηκε ως ο καταλληλότερος τόπος για τη διεξαγωγή του πρώτου αυτού αγώνα – καθώς προσφέρει καινούργιες θάλασσες, καλούς ανέμους, νέες προκλήσεις, εξαιρετική υποδομή για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τέτοιων σκαφών και των πληρωμάτων τους και πάνω από όλα μία «ανακάλυψη» συνυφασμένη με τη μυθολογία της ιστιοπλοΐας.

xekina-to-proto-corfu-challenge-2017-me-episimo-chronometri-ti-rolex2

Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εμπνευστής του αγώνα είναι ένας Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας από τη Βοστόνη, ο Γεώργιος Σακελλάρης, ιστιοπλόος και ο ίδιος στην κλάση των MAXI 72. Με τον ρομαντισμό και το όραμα ενός αθλητή και ενός Έλληνα της διασποράς, ο κ. Σακελλάρης ξεκίνησε εντατικές προσπάθειες ήδη από το 2011 προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του: να φέρει στην Ελλάδα τα ΜΑΧΙ72, αναγνωρίζοντας τα πολλαπλασιαστικά οφέλη τέτοιων διοργανώσεων για την τοπική κοινωνία.

xekina-to-proto-corfu-challenge-2017-me-episimo-chronometri-ti-rolex4

Οι πρωτεργάτες του Corfu Challenge 2017, Γιώργος και Κατερίνα Σακελλάρη

Η φιλοδοξία του είναι «ο αγώνας αυτός να γίνει θεσμός και εφαλτήριο προκειμένου η χώρα να αποτελέσει πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού. Η ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού (yachting) συμβάλλει όχι μόνο στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και την αξιοποίηση τον τοπικών πόρων, αλλά συμπαρασύρει ανοδικά και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας οι οποίες συνδέονται με τον τουριστικό κλάδο».

ΤΑ ΣΚΑΦΗ

H κλάση των MAXI 72 (M72 Class), ξεκίνησε το 2014, ως μία πρωτοβουλία επτά ιδιοκτητών σκαφών τύπου Mini Maxi που επιθυμούσαν ένα πιο αποτελεσματικό μέσο για την προώθηση και τον έλεγχο των ιστιοπλοϊκών τους αγώνων. Πρόκειται ίσως για τον πλέον θεαματικό αγώνα ιστιοπλοΐας, λόγω του μεγέθους των σκαφών και της εξειδικευμένης δεξιότητας του πολυάριθμου πληρώματος.

xekina-to-proto-corfu-challenge-2017-me-episimo-chronometri-ti-rolex6

Ο πρώτος αγώνας της κατηγορίας διεξήχθη το 2015 και έκτοτε πραγματοποιούνται ετήσιοι αγώνες στο Κι Γουεστ των ΗΠΑ, στην Αντίγκουα, στην Βίρτζιν Γκόρντα των Παρθένων Νήσων της Καραϊβικής, στον Άγιο Βαρθολομαίο (St Barth), στο Νιούπορτ των ΗΠΑ, στις Βερμούδες, στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας  και στο Πόρτο Τσέρβο της Σαρδηνίας.

xekina-to-proto-corfu-challenge-2017-me-episimo-chronometri-ti-rolex8

Στον αγώνα της Κέρκυρας θα συμμετάσχουν πέντε (5) σκάφη: Proteus, Evniki, Bella Mente, Momo και Cannonball. Το κάθε σκάφος έχει 5,5 περίπου μέτρα βύθισμα, μήκος 18,7 – 21,9 μέτρα, και επανδρώνεται από πλήρωμα 21 ατόμων καθώς και από πλήρωμα στεριάς (περίπου 30 άτομα συνολικά). Μεταφέρονται πριν από κάθε αγώνα στον εκάστοτε προορισμό από την Κλάση, ενώ το κάθε σκάφος συνοδεύεται από ένα με δύο container με εξειδικευμένο εξοπλισμό.

xekina-to-proto-corfu-challenge-2017-me-episimo-chronometri-ti-rolex10

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

Μέγας Χορηγός της διοργάνωσης ως Official Timepiece, η Rolex με υπερηφάνεια στηρίζει το «Corfu Challenge 2017», με την πεποίθηση ότι η διοργάνωση αυτή θα φέρει την Ελλάδα στο προσκήνιο αγώνων ιστιοπλοΐας κορυφαίων κλάσεων. Παράλληλα, αισιοδοξεί ότι το Corfu Challenge θα αποτελέσει θεσμό και αφετηρία για την πραγματοποίηση παρόμοιων αθλητικών διοργανώσεων παγκόσμιου βεληνεκούς στη χώρα μας.

xekina-to-proto-corfu-challenge-2017-me-episimo-chronometri-ti-rolex12

Το νέο ROLEX Yacht-Master II είναι το επίσημο ρολόι της διοργάνωσης

Η Rolex σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της συνδέεται στενά με τις κορυφαίες διοργανώσεις και τους θεσμούς της ιστιοπλοΐας, έχοντας καθιερώσει συνεργασίες που χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1950. Συγκεκριμένα, αποτελεί τον «Title Sponsor» σε περισσότερες από 15 διεθνείς ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις, κλασικούς αγώνες ανοικτής θάλασσας, φημισμένες Regatta και παγκόσμια πρωταθλήματα (Rolex Sydney Hobart, Rolex Fastnet Race, Rolex Farr 40 World Championship, Maxi Yacht Rolex Cup , Rolex Swan Cup και άλλες). Παράλληλα, διατηρεί δεσμούς με τους πιο γνωστούς ναυτικούς ομίλους και ιστιοπλοϊκές αγωνιστικές οργανώσεις του κόσμου (New York Yacht Club, Royal Yacht Squadron, Yacht Club Costa Smeralda και άλλες), ενώ από το 2001 είναι ο κύριος υποστηρικτής της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (International Sailing Federation -ISAF) και των ISAF Rolex World Sailor of the Year Awards.

Μπορείτε να πάρετε μία πρώτη γεύση από τo Corfu Challenge στο video που ακολουθεί.

Ένα από τα σκάφη MAXI 72 που παίρνουν μέρος στο Corfu Challenge 2017 είναι το Proteus του Γιώργου Σακελλάρη. Το βίντεο γυρίστηκε στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, το 2015.

Το μόνο πλέον που μπορεί να ευχηθεί κανείς στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες είναι να έχουν ούριο άνεμο!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Corfu Challenge εδώ και για τη σχέση της ROLEX με την ιστιοπλοΐα εδώ.