GIRARD-PERREGAUX Laureato 42mm

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι connoisseurs και οι συλλέκτες περίμεναν την επιστροφή του εδώ και χρόνια. Φέτος, με την ευκαιρία μάλιστα των εορτασμών για τα 225 χρόνια από την ίδρυση της Girard-Perregaux, το εμβληματικό Laureato με την οκτάγωνη στεφάνη επέστρεψε στο Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης SIHH 2017 με μία ολοκληρωμένη συλλογή ανδρικών και γυναικείων μοντέλων, με αυτόματους ή quartz μηχανισμούς, σε τέσσερις διαμέτρους (34, 38, 42 και 45 mm) και κάσες από ατσάλι, χρυσό, ατσάλι με χρυσό ή με λεπτομέρειες από τιτάνιο. Εμείς εδώ θα ασχοληθούμε με το ανδρικό αυτόματο μοντέλο με διάμετρο κάσας 42 mm.

GIRARD-PERREGAUX Laureato 42mm-1

Ας δούμε όμως πρώτα τι το κάνει τόσο σημαντικό. Το Laureato γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970, όταν στην ωρολογοποιία υπήρχε μία άνευ προηγουμένου ζήτηση για ρολόγια σπορ και ταυτόχρονα κομψά, τα οποία θα μπορούσαν να φορεθούν σε κάθε περίσταση. Η Girard-Perregaux βρήκε αυτό που ζητούσε στην Ιταλία, αναθέτοντας τη δημιουργία ενός τέτοιου ρολογιού σε έναν αρχιτέκτονα από το Μιλάνο. Η άποψή του ήταν ότι το στοιχείο που θα διαφοροποιούσε το ρολόι και θα το καθιστούσε άμεσα αναγνωρίσιμο ήταν η στεφάνη. Έτσι σχεδίασε μία οκτάγωνη στεφάνη η οποία "ακουμπάει" πάνω σε έναν κύκλο.

GIRARD-PERREGAUX Laureato 42mm-2

Η έμπνευση για την οκτάγωνη στεφάνη του Laureato προήλθε από την αρχιτεκτονική του καθεδρικού ναού Santa Maria del Fiore της Φλωρεντίας, με έναν κυκλικό θόλο πάνω σε ένα οκταγωνικό οικοδόμημα, ο οποίος δεσπόζει πάνω από το κεντρικό κλίτος του κτηρίου. Εκτός από την υψηλή αισθητική του, όμως το ρολόι ήταν εξαιρετικό και από τεχνολογικής απόψεως καθώς ήταν εξοπλισμένο με έναν state-of-the-art quartz μηχανισμό. Τέσσερα χρόνια πριν η ελβετική μάρκα είχε λανσάρει τον πρώτο ελβετικής κατασκευής quartz μηχανισμό, ο οποίος ήταν αρκετά μεγάλος σε μέγεθος. Στο Laureato κατόρθωσαν να δημιουργήσουν έναν σχετικά λεπτό, συμπαγή μηχανισμό υψηλότατης ακριβείας, γεγονός που κατέστησε τη Girard-Perregaux τη μάρκα με τις περισσότερες διακρίσεις στον τομέα των quartz χρονομέτρων τα χρόνια που ακολούθησαν.

GIRARD-PERREGAUX Laureato 42mm-3

To πρωτότυπο GIRARD-PERREGAUX Laureato του 1975

Ο σύγχρονος απόγονος του ιστορικού εκείνου ρολογιού, το Laureato Automatic 42 mm, είναι ένα στιβαρό, σπορτίφ, αρρενωπό ρολόι για καθημερινή χρήση σε διαχρονικό μέγεθος, ενώ το πάχος της κάσας του στα 10,88 mm το καθιστά αρκούντως λεπτό ώστε να φοριέται άνετα κάτω από τη μανσέτα ενός πουκαμίσου.

GIRARD-PERREGAUX Laureato 42mm-4

Διατίθεται σε εκδόσεις από ανοξείδωτο ατσάλι ή ατσάλι με ροζ χρυσό 18Κ…

GIRARD-PERREGAUX Laureato 42mm-5

… σε τρεις χρωματικές εκδοχές του καντράν –ασημί, σκούρο γκρι και μπλε–, όλες σε χαρακτηριστικό πυραμιδωτό μοτίβο Clou de Paris.

GIRARD-PERREGAUX Laureato 42mm-6
GIRARD-PERREGAUX Laureato 42mm-7

Το ρολόι αγκαλιάζει τον καρπό είτε με μπρασελέ στο μέταλλο της κάσας είτε με φίνο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

GIRARD-PERREGAUX Laureato 42mm-8

Στην καρδιά του νέου Laureato χτυπά ο αυτόματος GP01800, ο οποίος σχεδιάζεται, κατασκευάζεται, συναρμολογείται και διακοσμείται στο εργοστάσιο της Girard-Perregaux.

GIRARD-PERREGAUX Laureato 42mm-9

Δείτε και το σχετικό video.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Πατσέας (τηλ.: 210-6717857-858)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή