CHOPARD Mille Miglia 2017 Race Edition – Vintage αισθητική

CHOPARD Mille Miglia 2017 Race Edition – Vintage αισθητική

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα έκδοση Mille Miglia 2017 Race είναι γεγονός. Με ανάγλυφο καντράν και μετρητές εμπνευσμένους από τα ταμπλό των κλασικών αυτοκινήτων, ο νέος χρονογράφος αποτίει φόρο τιμής στο θρυλικό ράλι-αντίκα της Ιταλίας Mille Miglia, στο οποίο η Chopard είναι επίσημος εταίρος και χρονομέτρης από το 1988.

CHOPARD Mille Miglia 2017 Race Edition – Vintage αισθητική-1

Πώς έχει η ιστορία…

Η στενή σχέση του ελβετικού οίκου με τον κόσμο των ράλι-αντίκα οφείλεται στο προσωπικό πάθος του Karl-Friedrich Scheufele για την ταχύτητα. Ο συμπρόεδρος της Chopard είναι εδώ και χρόνια δεινός οδηγός αγώνων και συλλέκτης κλασικών αυτοκινήτων και συνδύασε αυτό του το πάθος με την αγάπη του για τους μηχανισμούς υψηλής ωρολογοποιίας.

CHOPARD Mille Miglia 2017 Race Edition – Vintage αισθητική-2

Έτσι γεννήθηκε η συλλογή Mille Miglia, η οποία χαρακτηρίζεται από τη δυναμική, σπορτίφ σχεδίαση, τη στιβαρή κατασκευή και τις υψηλές αγωνιστικές επιδόσεις. Η υψηλή ακρίβεια, η μηχανική υπεροχή και η κομψότητα του στιλ των μοντέλων Mille Miglia είναι αρετές που χαρακτηρίζουν και τον «ωραιότερο αγώνα του κόσμου», όπως αποκάλεσε το θρυλικό ιταλικό ράλι ο Enzo Ferrari. Κάθε άνοιξη ο περίφημος αυτός αγώνας αντοχής υποδέχεται 430 ομάδες, οι οποίες αναμετρώνται μεταξύ τους σε μία συναρπαστική διαδρομή χιλίων μιλίων (1.600 χιλιόμετρα), που ξεκινά από τη Μπρέσια φτάνει στη Ρώμη και επιστρέφει στη Μπρέσια. Και κάθε χρόνο η Chopard παρουσιάζει συλλεκτικές σειρές εμπνευσμένες από τις περίφημες ρετρό αγωνιστικές βολίδες. Η φετινή προσθήκη στην οικογένεια Mille Miglia είναι ο χρονογράφος Mille Miglia 2017 Race Edition.

CHOPARD Mille Miglia 2017 Race Edition – Vintage αισθητική-3

Το ρολόι

Η κάσα του έχει διάμετρο 44 mm, πάχος 13,79 mm και είναι στεγανή μέχρι 100 μ. Κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι, είναι εφοδιασμένη με ατσάλινη στεφάνη, η οποία έχει μαύρη επιφάνεια από αλουμίνιο και φιλοξενεί ταχυμετρική κλίμακα. Η κλίμακα αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τους οδηγούς για τη μέτρηση της μέσης ταχύτητας, που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στους αγώνες αντοχής. Τα ατσάλινα μπουτόν του χρονογράφου είναι εμπνευσμένα από τα πιστόνια των κινητήρων και η ανάγλυφη κορόνα από το καπάκι του ντεπόζιτου βενζίνης των vintage αυτοκινήτων. 

CHOPARD Mille Miglia 2017 Race Edition – Vintage αισθητική-4

Σημαντικό ζητούμενο σε ένα ρολόι που έχει σχεδιαστεί για αγωνιστικούς λόγους είναι να είναι ευανάγνωστο. Γι’ αυτό και οι σχεδιαστές της Chopard φρόντισαν να εφοδιάσουν τους μεγάλους δείκτες τύπου μπατόν καθώς και τις απλικέ ενδείξεις των ωρών με φωσφορίζουσα επίστρωση Superluminova, διασφαλίζοντας την άριστη ορατότητά τους σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού. Το παραδοσιακό guilloché μοτίβο που απαρτίζεται από λεπτοδουλεμένους αλληλοεπικαλυπτόμενους κύκλους καθώς και οι αριθμοί στους μετρητές του χρονογράφου θυμίζουν τα ταμπλό των κλασικών αυτοκινήτων και τονίζονται από κόκκινες πινελιές στο λογότυπο του Mille Miglia, στον κεντρικό δευτερολεπτοδείκτη και στους δείκτες του χρονογράφου.

CHOPARD Mille Miglia 2017 Race Edition – Vintage αισθητική-5

Στην πλάτη της κάσας που βιδώνει με 8 βίδες υπάρχει σκαλισμένη μία καρό σημαία αγώνων –αυτή που κυματίζει όταν ένα αυτοκίνητο περνά τη γραμμή του τερματισμού–, το λογότυπο του ράλι καθώς και η επιγραφή «Mille Miglia 1927-2017», μιας και φέτος το Mille Miglia κλείνει 90 χρόνια ζωής.

Στο εσωτερικό κρύβεται ένας αξιολογότατος κινητήρας: ένας αυτόματος μηχανισμός χρονογράφου με ταχύμετρο, ημερομηνία, συχνότητα 4Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα), 48 ώρες ενεργειακή αυτονομία και πιστοποίηση χρονομέτρου από τον επίσημο φορέα πιστοποίησης χρονομέτρων της Ελβετίας, τον C.O.S.C. (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres).

CHOPARD Mille Miglia 2017 Race Edition – Vintage αισθητική-6

To ρολόι τυλίγεται γύρω από τον καρπό με ένα μαύρο λουράκι από καουτσούκ σε ανάγλυφο μοτίβο εμπνευσμένο από τα ελαστικά Dunlop αγωνιστικών αυτοκινήτων της δεκαετίας του ’60.

O χρονογράφος Mille Miglia 2017 Race Edition κυκλοφορεί σε δύο περιορισμένες εκδόσεις: η πρώτη από ατσάλι είναι limited edition 1.000 κομματιών και η δεύτερη από ατσάλι και ροζ χρυσό 18Κ είναι limited edition 100 αντιτύπων.

CHOPARD Mille Miglia 2017 Race Edition – Vintage αισθητική-7
CHOPARD Mille Miglia 2017 Race Edition – Vintage αισθητική-8

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Chopard Boutiques (τηλ.: 210-3250555-6), Kassis (τηλ.: 210-3641000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή