GemGenève – To κόσμημα αποκτά το δικό του Σαλόνι

GemGenève – To κόσμημα αποκτά το δικό του Σαλόνι

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία διεθνής έκθεση, η οποία εστιάζει στους σπάνιους πολύτιμους λίθους, στα vintage κοσμήματα καθώς και σε σύγχρονους δημιουργούς κοσμημάτων, ανοίγει τις πύλες της από τις 10 ως τις 13 Μαΐου στο εκθεσιακό κέντρο Palexpo της Γενεύης, εκεί όπου φιλοξενούνται σημαντικές εκθέσεις, όπως το Διεθνές Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας (SIHH). Το σημαντικό είναι ότι, αν και πρόκειται καταρχήν για εμπορική έκθεση, θα είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό.

GemGenève – To κόσμημα αποκτά το δικό του Σαλόνι-1

Ο χρόνος διεξαγωγής της έκθεσης συμπίπτει με τις δημοπρασίες κοσμημάτων και ρολογιών που διοργανώνουν οι μεγάλοι οίκοι Sotheby’s, Christie’s και Phillips, οπότε αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των connoisseurs που θα βρίσκονται στην Γενεύη εκείνες τις μέρες. Ιστορικοί, γεμολόγοι, designers, σπουδαστές, καθηγητές και απλοί λάτρεις του κοσμήματος θα έχουν την ευκαιρία να εντρυφήσουν σε έναν πραγματικό θησαυρό πολύτιμων δημιουργιών που παντρεύει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

GemGenève – To κόσμημα αποκτά το δικό του Σαλόνι-2

Βραχιόλι Cartier του 1900

Στο Σαλόνι θα βρει κανείς ιστορικές δημιουργίες καταξιωμένων οίκων, όπως οι Boucheron, Cartier, Lalique και Jar και ταυτοχρόνως έργα ανερχόμενων ταλαντούχων σχεδιαστών, όπως ο Sean Gilson και η Hannah Martin, στην Έκθεση Σύγχρονων Σχεδιαστών που επιμελείται η ιστορικός κοσμήματος και συγγραφέας Vivienne Becker. Η GemGenève θα φιλοξενήσει ακόμη τη συλλογή Style of Jolie, που –καλά καταλάβατε–, είναι μία συνεργασία ενός φημισμένου κοσμηματοποιού από το Μπέβερλι Χιλς, του Robert Procop με την Αντζελίνα Τζολί.

GemGenève – To κόσμημα αποκτά το δικό του Σαλόνι-3

Περιδέραιο από τη συλλογή Style of Jolie του Robert Procop με έναν κιτρίνη (citrine)  βάρους 193.60 καρατίων.

 

GemGenève – To κόσμημα αποκτά το δικό του Σαλόνι-4
GemGenève – To κόσμημα αποκτά το δικό του Σαλόνι-5

Σκουλαρίκια, δαχτυλίδι και βραχιόλι από τη συλλογή Style of Jolie του Robert Procop.

Όλα τα έσοδα από τη συλλογή Style of Jolie στηρίζουν το φιλανθρωπικό ίδρυμα «The Education Partnership for Children of Conflict» της διάσημης ηθοποιού, που αποσκοπεί στην εκπαίδευση των παιδιών που ζουν σε εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη. Στο Σαλόνι της Γενεύης θα κάνει το ντεμπούτο της και μία χαριτωμένη συλλογή κοσμημάτων της κόρης της Αντζελίνα, Ζαχάρα Τζολί-Πιτ.

GemGenève – To κόσμημα αποκτά το δικό του Σαλόνι-6
GemGenève – To κόσμημα αποκτά το δικό του Σαλόνι-7

Η πρωτοβουλία για τη σύσταση της GemGenève ανήκει σε δύο βετεράνους του κοσμήματος, τον Thomas Faerber και τον Ronny Totah, ιδιοκτήτες των ομώνυμων οικογενειακών οίκων κοσμηματοποιίας, οι οποίοι ειδικεύονται στο εμπόριο σπάνιων λίθων και vintage κοσμημάτων.

GemGenève – To κόσμημα αποκτά το δικό του Σαλόνι-8

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή