BULGARI Octo L’Originale

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συλλογή Octo είναι ίσως ευρύτερα γνωστή χάρη στα ρεκόρ απίστευτης λεπτότητας και τους συνδυασμούς υψηλής πολυπλοκότητας της σειράς Octo Finissimo (σας είχαμε παρουσιάσει σχετικό θέμα εδώ), εντούτοις είναι πολλά περισσότερα. Τα νέα Octo L’Originale θα μπορούσε να πει κανείς ότι αντιπροσωπεύουν την ουσία της συλλογής Octo. Κι αυτό γιατί, σε αντίθεση με τα λεπτού προφίλ Finissimo που απευθύνονται κατά κύριο λόγο στους connoisseurs, τα Octo L’Originale τείνουν να δείχνουν πιο συμπαγή και επιβλητικά στον ανδρικό καρπό και αγγίζουν τους πιο «παραδοσιακούς» λάτρεις της ωρολογοποιίας. Βάζουμε τη λέξη «παραδοσιακούς» σε εισαγωγικά, γιατί η σχεδίαση των ρολογιών κάθε άλλο παρά παραδοσιακή μπορεί να χαρακτηριστεί.

BULGARI Octo L’Originale-1

Τα Octo L’Originale είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, ένα υλικό που χαίρει υψηλής εκτίμησης από τον κόσμο της ωρολογοποιίας εξαιτίας των εξαιρετικών του ιδιοτήτων. Μεταξύ αυτών είναι η εξαιρετική του αντοχή στις μεταβολές της θερμοκρασίας και στη διάβρωση καθώς και το μικρό του βάρος. Το τιτάνιο είναι κατά 40% ελαφρύτερο από το ατσάλι και ιδιαιτέρως ανθεκτικό στη μηχανική καταπόνηση. Για την ιστορία, οι πρώτοι βιομηχανικοί κλάδοι που χρησιμοποίησαν το τιτάνιο σε διάφορες εφαρμογές ήταν η αεροναυπηγική και η διαστημική βιομηχανία. Από το μέταλλο αυτό κατασκευάζονται τα περισσότερα αεροσκάφη, αποτελεί βασικό συστατικό θωράκισης από εταιρείες στρατιωτικού εξοπλισμού και χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική και τη χειρουργική, καθώς αποτελεί ιδανικό υλικό για την κατασκευή τεχνητών μελών, αρθρώσεων και εμφυτευμάτων. Επιπλέον είναι βιοσυμβατό υλικό, όπως ο χρυσός και η πλατίνα.

BULGARI Octo L’Originale-2

Η Bulgari παρουσιάζει φέτος δύο μοντέλα Octo L’Originale, ένα απλό αυτόματο και έναν χρονογράφο. Και τα δύο έχουν κάσες και καντράν από τιτάνιο.

OCTO L’ORIGINALE TITANIUM

BULGARI Octo L’Originale-3

Το μοντέλο με τους τρεις δείκτες είναι εξοπλισμένο με τον Calibre BVL 191 Solotempo, έναν αυτόματο μηχανισμό της Bulgari με ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα και ημερομηνία. Ο μηχανισμός προσφέρει 42 ώρες ενεργειακής αυτονομίας και το ωραίο φινίρισμά του είναι ορατό από το διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας.

BULGARI Octo L’Originale-4

Η κάσα του σε διάμετρο 41 mm είναι εφοδιασμένη με κορόνα από τιτάνιο και περικλείει ένα μινιμαλιστικό καντράν με απλικέ μπάρες και δύο αραβικούς αριθμούς, στο 12 και στο 6.

BULGARI Octo L’Originale-5

Το ρολόι είναι στεγανό μέχρι τα 100 μ. και φοράει ένα ενσωματωμένο λουράκι από καουτσούκ με αναδιπλούμενο κούμπωμα από ατσάλι με επίστρωση DLC (Diamond Like Carbon).

OCTO L’ORIGINALE TITANIUM CHRONOGRAPH

BULGARI Octo L’Originale-6

Ο χρονογράφος είναι εξοπλισμένος με έναν υψηλής συχνότητας αυτόματο μηχανισμό, τον BVL 328 Velocissimo, ο οποίος διαθέτει χρονογράφο με column-wheel, σύστημα διαφυγής από πυρίτιο και προσφέρει ενεργειακή αυτονομία 50 ωρών.

BULGARI Octo L’Originale-7

Και εδώ η κάσα έχει διάφανη πλάτη από κρύσταλλο ζαφειριού, διάμετρο 41 mm, κορόνα από τιτάνιο και περικλείει ένα γκρίζο καντράν με απλικέ ενδείξεις των ωρών, τρεις μετρητές και ημερομηνία μεταξύ 4 και 5.

BULGARI Octo L’Originale-8

Το ρολόι είναι στεγανό μέχρι τα 100 μ. και φοράει ένα ενσωματωμένο λουράκι από καουτσούκ με αναδιπλούμενο κούμπωμα από ατσάλι με επίστρωση DLC (Diamond Like Carbon).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: ΑΘΗΝΑ: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Inglessis (τηλ.: 210-3217511), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Tempus (τηλ.: 2310-476620), ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Zoe-Koutsoyannopoulos (τηλ.: 22860-25470)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή