OMEGA Seamaster Diver 300M – Η ιστορία

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα ρολόι-θρύλος στον κόσμο των καταδύσεων επέστρεψε δριμύτερο το 2018 σε μία ολοκληρωμένη συλλογή και επιδίδεται σε νέες υποβρύχιες περιπέτειες στον καρπό του πρεσβευτή της OMEGA, Daniel Craig (σας είχαμε παρουσιάσει το σχετικό θέμα εδώ.) Αξίζει να ανατρέξουμε εν τάχει στα σημαντικότερα ορόσημα αυτού του success story, από το 1993 μέχρι σήμερα…

1993

OMEGA Seamaster Diver 300M – Η ιστορία-1

Ο Γάλλος Roland Specker πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ πραγματοποιώντας ελεύθερη κατάδυση σε γλυκό νερό σε βάθος 80 μ. στη λίμνη Neuchâtel. Στον καρπό του φορούσε το OMEGA Seamaster Professional Diver 300M, που μόλις είχε κυκλοφορήσει εκείνη τη χρονιά. Ήταν το βάπτισμα του πυρός σε μεγάλο βάθος για το νέο καταδυτικό μοντέλο. 

1994

OMEGA Seamaster Diver 300M – Η ιστορία-2

Το Seamaster Diver 300M Chronograph αναδεικνύεται «Ρολόι της Χρονιάς» από τους αναγνώστες του έγκριτου γερμανικού περιοδικού ωρολογοποιίας Armbanduhren. Είναι η πρώτη φορά που απονέμεται το συγκεκριμένο βραβείο, σηματοδοτώντας ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον για τη νέα συλλογή της OMEGA.

1995

OMEGA Seamaster Diver 300M – Η ιστορία-3

Το Seamaster Diver 300M γίνεται κομμάτι της ιστορίας της ιστιοπλοΐας. Φιγουράρει στον καρπό πολλών αθλητών της ομάδας της Νέας Ζηλανδίας, η οποία κατακτά μία αξέχαστη νίκη στο America’s Cup. Αρχηγός της ομάδας ήταν ο θρυλικός ιστιοπλόος Sir Peter Blake.

OMEGA Seamaster Diver 300M – Η ιστορία-4

Την ίδια χρονιά έχουμε την αρχή μίας από τις συναρπαστικότερες και μακροβιότερες συνεργασίες της OMEGA: ο θρυλικός πράκτορας James Bond φοράει για πρώτη φορά στον καρπό του ένα Seamaster Diver 300M. Είναι στην ταινία GoldenEye και τον πράκτορα 007 υποδύεται ο Pierce Brosnan. Ο κατάσκοπος και το ρολόι του ταυτίστηκαν και οι πωλήσεις του ρολογιού εκτοξεύτηκαν στα ύψη.

1996

Το Seamaster Diver 300M δοκιμάζεται με επιτυχία στα παγωμένα νερά της λίμνης Theodule, στους πρόποδες του όρους Matterhorn, από τους εκπαιδευτές του Ice Rock Club του Zermatt, σε υψόμετρο 3.000 μ., αποδεικνύοντας τη σταθερή απόδοσή του ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

1997

OMEGA Seamaster Diver 300M – Η ιστορία-5

Το Seamaster Diver 300M αποδεικνύεται ότι δεν προορίζεται μόνο για τον κόσμο του βυθού, καθώς το επιλέγουν κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού, όπως ο κολυμβητής Alexander Popov και η πρωταθλήτρια του τένις Martina Hingis.

2000

OMEGA Seamaster Diver 300M – Η ιστορία-6

Ένας παλιός γνώριμος της Omega, ο Sir Peter Blake, ιδρύει το Ίδρυμα Ερευνών Blakexpeditions Foundation, που δραστηριοποιείται στον τομέα της έρευνας γύρω από την οικολογία και την διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε όλο τον πλανήτη. Επάνω στο σκάφος «Seamaster», η επιστημονική η ομάδα του Blakexpeditions επιτελούσε το σημαντικό έργο της φορώντας μοντέλα Diver 300M.

2006

OMEGA Seamaster Diver 300M – Η ιστορία-7

Αλλαγή φρουράς στις ταινίες James Bond. Τον Pierce Brosnan διαδέχεται ο Daniel Craig, αλλά στο καρπό του παραμένει το ίδιο εμβληματικό ρολόι! Ο νέος 007 εμφανίζεται στην μεγάλη οθόνη φορώντας το Seamaster Diver 300M στην ταινία Casino Royale.

OMEGA Seamaster Diver 300M – Η ιστορία-8

Είναι η πέμπτη φορά που το θρυλικό ρολόι πρωταγωνιστεί σε ταινία του 007. Ακολουθούν οι ταινίες Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) και Spectre (2015).

2018

OMEGA Seamaster Diver 300M – Η ιστορία-9

Η νέα, ανασχεδιασμένη συλλογή OMEGA Seamaster Diver 300M είναι γεγονός. Και ποιος θα ήταν ιδανικότερος πρεσβευτής για να την συστήσει στο κοινό, παρά ο πάντοτε κομψός και δυναμικός Βρετανός ηθοποιός Daniel Craig;

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή