Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο συνθέτης και μουσικολόγος Χριστόδουλος Χάλαρης (φωτ.), γνωστός για την αγάπη και το έργο του στη βυζαντινή μουσική. Αποκορύφωμα της μουσικής του έρευνας ήταν το τρίτομο έργο «Ιστορία της αρχαίας ελληνικής και βυζαντινής μουσικής» που κυκλοφόρησε πέρυσι. Εγραψε τη μουσική για την ταινία «Μεγαλέξαντρος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου και χαρακτηριστικός του έργου του είναι ο δίσκος «Δροσουλίτες».

(…) Νικημένος από τον καρκίνο έφυγε από τη ζωή ο γνωστός καλλιτέχνης της R&B μουσικής Τζέιμς Ινγκραμ (φωτ.) σε ηλικία 66 ετών. Βραβευμένος με δύο Γκράμι για τα τραγούδια «One hundrend ways» και «Yah Mo B There», ο τραγουδιστής συνεργάστηκε με τον Κουίνσι Τζόουνς, τον Μάικλ Τζάκσον, τον Ρέι Τσαρλς, τη Ντόνα Σάμερ και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες. Το τελευταίο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2008 με τίτλο «Stand (In the Light)».

(…) Με οπτικό υλικό αρχείου διάρκειας 55 ωρών θα δουλέψει ο Πίτερ Τζάκσον (φωτ.) για το νέο ντοκιμαντέρ του «Let it be» με θέμα τους Μπιτλς. Ο γνωστός σκηνοθέτης θα επεξεργαστεί πλάνα και ηχητικό υλικό από τα γυρίσματα που έκανε το διάσημο συγκρότημα κατά την ηχογράφηση του τραγουδιού σε μια εποχή λίγο πριν από τη διάλυσή τους, όταν οι μεταξύ τους εντάσεις ήταν πλέον ορατές σε όλους. Τα γυρίσματα της εποχής έγιναν για το ομώνυμο ντοκιμαντέρ του Μάικλ Λίντσεϊ Χογκ που βγήκε το 1970. Οι παλιές κόπιες θα αποκατασταθούν με την ίδια τεχνική που χρησιμοποιήθηκε στο τελευταίο ντοκιμαντέρ του Τζάκσον «They shall not grow old» για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή