ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Τρίτης

prosopa-tis-tritis-2305601

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Καλιφορνέζος κιθαρίστας και πρωτοπόρος του μουσικού στυλ surf rock Ντικ Ντέιλ (φωτ.). Ο Ντέιλ γνώρισε παγκόσμια επιτυχία με τη διασκευή του της ελληνικής μελωδίας «Μισιρλού» του Τέτου Δημητριάδη, που πραγματοποίησε επί σκηνής όταν ένα άτομο από το κοινό τον προκάλεσε να παίξει ένα ολόκληρο κομμάτι χρησιμοποιώντας μία μόνο χορδή κιθάρας. Το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε αργότερα στο σάουντρακ της ταινίας «Pulp Fiction» του Κουέντιν Ταραντίνο.

(…) Το φεστιβάλ  Γκλάστονμπερι ανακοίνωσε τα τελευταία μεγάλα ονόματα που θα περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα. Ξεχωρίζει αυτό της Τζάνετ Τζάκσον η οποία θα πραγματοποιήσει την πρώτη της βρετανική εμφάνιση ύστερα από μία δεκαετία. Θα πάρουν μέρος επίσης τα συγκροτήματα The Killers και The Cure. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ ανακοίνωσαν στις αρχές του μήνα ότι δεν θα πωλούνται πλέον πλαστικά μπουκάλια στους χώρους του φεστιβάλ, καθώς θέλουν να το κάνουν πιο… πράσινο.

(…) H ταινία «Captain Marvel» κυριαρχεί στο παγκόσμιο box office. Εκτιμάται πως τη δεύτερη εβδομάδα προβολής της, οι εισπράξεις της ταινίας έχουν φτάσει τα 69,3 εκατομμύρια δολάρια στης αίθουσες της Βόρειας Αμερικής και τα 120 εκατομμύρια διεθνώς, φέρνοντας ακαθάριστα κέρδη της τάξης των 760 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός Μπρι Λάρσον, είναι η πρώτη στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel που επικεντρώνεται σε γυναικείο χαρακτήρα.