Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, σε ηλικία 76 ετών, μία από τις πιο αινιγματικές και επιδραστικές φιγούρες της ροκ μουσικής, ο Σκοτ Γουόκερ. Ο Aμερικανός τραγουδοποιός ξεκίνησε την καριέρα του με τους Walker Brothers τη δεκαετία του ’60, ξεπερνώντας σε δημοτικότητα ακόμη και τους Μπιτλς. Αποχώρησε από το συγκρότημα στο απόγειο της επιτυχίας του, για να δημιουργήσει σειρά πειραματικών σόλο άλμπουμ. Η τελευταία του δουλειά ήταν το σάουντρακ της ταινίας «Vox Lux», στην οποία πρωταγωνιστεί η Νάταλι Πόρτμαν.

(…) Επικεφαλής της κριτικής επιτροπής Un Certain Regard του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών θα είναι η Ναντίν Λαμπακί. Η Λιβανέζα σκηνοθέτις και ηθοποιός έχει μακροχρόνιους δεσμούς με το γαλλικό φεστιβάλ, αφού όλες οι ταινίες της έχουν κάνει πρεμιέρα εκεί. Η περυσινή ταινία της «Καπερναούμ» διεκδίκησε το βραβείο Jury του φεστιβάλ το 2018. Οι προβολές ταινιών για την κατηγορία συμμετοχής Un Certain Regard θα ξεκινήσουν στις 15 Μαΐου, ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 24 του ίδιου μήνα.

(…) Μία από τις πιο σημαντικές καλλιτέχνιδες της σύγχρονης Τουρκίας, η Γκιουλσούν Καραμουσταφά,  θα πραγματοποιήσει έκθεση στην Αθήνα. Η καλλιτέχνιδα θα είναι παρούσα στα εγκαίνια της ατομικής της έκθεσης «A Peculiar Song» («Ενα Περίεργο Τραγούδι»), την οποία θα φιλοξενήσει η Nitra Gallery από της 4 Απριλίου έως την 1η Ιουνίου. Το έργο της είχε παρουσιαστεί στην Ελλάδα το 2014, στο πλαίσιο της Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή