Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη φάση της ετήσιας απονομής βραβείων «Iρις» από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Από τις υποψήφιες ταινίες που ανακοινώθηκαν, ξεχώρισαν το «Ακίνητο Ποτάμι» σε σκηνοθεσία  Aγγελου Φραντζή (φωτ.) και το «Ελεύθερο Θέμα» της Στέλλας Θεοδωράκη, με 9 υποψηφιότητες το καθένα. Διακρίθηκε επίσης «Η δουλειά της», που ανάμεσα στις 6 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε διεκδικεί το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη για τον Νίκο Labot. Οπως ανακοινώθηκε, το βραβείο καλύτερης μεγάλου μήκους ταινίας μυθοπλασίας διεκδικούν 6 έργα αντί για 5 λόγω ισοψηφίας. Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου.

(…) Σε απευθείας μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα προβληθεί η θεατρική μεταφορά του «Ολα για την Εύα» που ανεβαίνει στο θέατρο Noel Coward του Λονδίνου. Πρωταγωνιστούν η Τζίλιαν Αντερσον και η Λίλι Τζέιμς. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ιβο βαν Χόβε, ο οποίος βασίστηκε στην ομώνυμη οσκαρική ταινία του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς. Η μετάδοση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Απριλίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

(…) Aνακοινώθηκαν οι οκτώ επικρατέστεροι του ετήσιου βραβείου LVMH για νέους σχεδιαστές μόδας. Το ιδιαίτερο στοιχείο που διακρίνει τους φετινούς υποψήφιους είναι η ενασχόλησή τους με το θέμα της βιωσιμότητας στη μόδα. Στην κριτική επιτροπή βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι σχεδιαστές Μαρκ Τζέικομπς, Μαρία Γκράτσια Κιούρι και Κλερ Γουέιτ Κέλερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή