ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Παρασκευής

Πρόσωπα της Παρασκευής

Το Μεγάλο Τιμητικό Βραβείο του «Αναγνώστη» απονέμεται φέτος στον συγγραφέα Δημήτρη Νόλλα (φωτ.) για το σύνολο του έργου του. Πολυγραφότατος, με βραβευμένη παρουσία στο μυθιστόρημα, στο διήγημα και στη συγγραφή σεναρίων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, ο Δημήτρης Νόλλας ολοκλήρωσε την τελευταία τριλογία του «Δύσκολοι καιροί» με το βιβλίο «Ο κήπος στις φλόγες» (εκδ. Ικαρος) το 2017. Τα βραβεία του «Αναγνώστη» θα δοθούν στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς τη Δευτέρα 10 Ιουνίου.

(…) Στο αρχείο μπαίνει η καταγγελία εναντίον του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για υπόθεση βιασμού, σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού. Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός είχε κατηγορηθεί από νεαρή ηθοποιό για βιασμό και επίθεση στην έπαυλή του στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2018, αλλά δεν βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία. Ο Ντεπαρντιέ είχε αρνηθεί τότε τις κατηγορίες. 

(…) Πολύ εντυπωσιακό και υποσχόμενο είναι το πρώτο τρέιλερ της διαστημικής περιπέτειας «Ad Astra», που θα δούμε προσεχώς στους κινηματογράφους. Εκεί βλέπουμε τον Μπραντ Πιτ να φοράει, για πρώτη φορά στην καριέρα του, τη στολή του αστροναύτη και να ταξιδεύει στα πέρατα του ηλιακού συστήματος προκειμένου να σώσει τη Γη από κάποια θανάσιμη απειλή. Εκτός της δράσης, η ταινία υπόσχεται ακόμα να εξερευνήσει τις φιλοσοφικές προεκτάσεις που έχουν να κάνουν με τη θέση του ανθρώπου στο αχανές σύμπαν.