ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Δευτέρας

Πρόσωπα της Δευτέρας

Ενας θρύλος της βραζιλιάνικης μουσικής, ο «πατέρας» της μπόσα νόβα, ο σπουδαίος συνθέτης Ζοάο Ζιλμπέρτο (φωτ.) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Γεννήθηκε στη Μπαΐα και ξεκίνησε την πορεία του στη μουσική το 1951. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε ο γιος του Ζοάο Μαρτσέλο μέσω Facebook. «Ο πατέρας μου πέθανε. Η μάχη του ήταν ευγενής, προσπάθησε να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του ενώ έχανε την αυτονομία του», έγραψε.

(…) Αποσύρθηκε η αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση που είχε καταθέσει ένας νεαρός άνδρας εναντίον του Κέβιν Σπέισι. Ο δικηγόρος του φερόμενου θύματος απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση, είπε μόνο, ότι ο πελάτης του κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα. Η περιπέτεια του Κέβιν Σπέισι πάντως συνεχίζεται και νέες πληροφορίες έρχονται στο φως. Οπως έγραψε το περιοδικό Variety, τον περασμένο Μάιο αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ ταξίδεψαν στις ΗΠΑ και ανέκριναν τον διάσημο ηθοποιό ο οποίος αντιμετωπίζει έξι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις από το 1996 μέχρι το 2013.

(…) Σε μεταμόσχευση νεφρού θα υποβληθεί μέσα στους επόμενους μήνες ο Στίβι Γουόντερ. Ο διάσημος τραγουδιστής μίλησε για το πρόβλημα της υγείας του στους θαυμαστές του οι οποίοι πήγαν να τον ακούσουν στο British Summer Time Hyde Park στο Λονδίνο. Οπως εξομολογήθηκε ο 69χρονος καλλιτέχνης, βρήκε συμβατό δότη αλλά προτού μπει στο χειρουργείο θα δώσει τρεις ακόμη συναυλίες.