Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ιστορία πολύ διαφορετική από το συνηθισμένο ύφος του σπουδαίου συγγραφέα Τζον Στάινμπεκ μεταφράστηκε πρόσφατα στα αγγλικά και θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για το σύντομο διήγημα «Les Puces sympathiques» που αφηγείται τον… έρωτα ενός εκκεντρικού Γάλλου σεφ για τη γάτα του. Ο Στάινμπεκ με τα «Σταφύλια της οργής» και το «Ανθρωποι και ποντίκια» έζησε στο Παρίσι στα μέσα του ’50 και έγραφε για την εφημερίδα «Φιγκαρό». Το γαλλικό διήγημα βρέθηκε στο αρχείο του στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

(…) Την καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον Λίβανο αντανακλά η απόφαση του Byblos International Festival να ακυρώσει την εμφάνιση του ποπ συγκροτήματος Mashrou’ Leila προκειμένου «να αποφευχθεί η αιματοχυσία και να διατηρηθεί η ασφάλεια», όπως σημείωσαν οι διοργανωτές. Χριστιανικές ομάδες στράφηκαν εναντίον του συγκροτήματος και ειδικότερα του τραγουδιστή Χάμεντ Σίνο (φωτ.), ο οποίος είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος, και απείλησαν με επιθέσεις στη συναυλία.

(…) Μπορεί ο κύριος στη φωτογραφία να μη σας λέει κάτι, αλλά ο έμπορος τέχνης Τίμοθι Σάμονς καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση από τα δικαστήρια του Μανχάταν, καθότι έκανε τέχνη την απάτη με τη βοήθεια του Πικάσο και του Σαγκάλ. Ο πρώην ειδικός του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s χρησιμοποιούσε πίνακες που δεν του ανήκαν ως εγγύηση για προσωπικά του δάνεια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή