Πρόσωπα της Τρίτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν διακεκριμένη υψίφωνος και από τις πιο σπουδαίες καλλιτέχνιδες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία διέπρεψε σε κορυφαίους πρωταγωνιστικούς ρόλους στις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Η Βαρβάρα Γκαβάκου-Ψαροπούλου (φωτ.) πέθανε χθες σκορπίζοντας θλίψη στη διοίκηση και στο προσωπικό της ΕΛΣ. Γεννήθηκε στη Θάσο, ξεκίνησε μουσικές σπουδές στο Ωδείο Καβάλας, ενώ αποφοίτησε από το Ελληνικό Ωδείο της Αθήνας. Συνέχισε σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Χορού της Κολωνίας και εμφανίστηκε σε διάφορα γερμανικά θέατρα (σε Κολωνία, Βούπερταλ, Καρλσρούη, Εσεν, Φρανκφούρτη κ.α.), ερμηνεύοντας σημαντικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη 7/8 στις 11 το πρωί στο νεκροταφείο Ηλιούπολης.

(…) Μια σκηνή που λογοκρίθηκε από τη νέα (διασκεδαστικότατη) σειρά του Amazon «The Boys» αποκάλυψε ο δημιουργός της Ερικ Κρίπκι (φωτ.). Σε αυτή ένας από τους ήρωες βρίσκεται στην κορυφή του κτιρίου Chrysler της Νέας Υόρκης και αυτοϊκανοποιείται με τα… αποτελέσματα να σκορπίζονται στον ουρανό. Εκείνο που δεν διευκρινίστηκε είναι αν τη συγκεκριμένη σκηνή έγραψε ο Κρίπκι ή ο επίσης «ύποπτος» και συν-δημιουργός της σειράς Σεθ Ρόγκεν.

(…) Ηχηρό μήνυμα κατά της ομοφοβίας έστειλαν σε πρόσφατη συναυλία τους στη Μόσχα οι θρυλικοί Rammstein. Οι κιθαρίστες τους Ρίτσαρντ Κρούσπε (φωτ.) και Πολ Λάντερς φιλήθηκαν στο στόμα επί σκηνής, θέλοντας έτσι να καταγγείλουν όσα σχετικά συμβαίνουν και στην ίδια τη Ρωσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή