Πρόσωπα της Τρίτης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απολαυστική και βαθιά πολιτική» χαρακτηρίστηκε η νέα ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ «The Laundromat», που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας –παραγωγής Netflix– με θέμα το οικονομικό σκάνδαλο των εγγράφων του Παναμά, η δε ερμηνεία της πολυβραβευμένης Μέριλ Στριπ (φωτ.) λένε ότι είναι άξια ενός ακόμη Οσκαρ. Η ίδια δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι «γυρίζονται ταινίες που μιλούν με εύληπτο τρόπο για σοβαρά θέματα».

(…) Ο διεθνούς φήμης Βασίλης Τσαμπρόπουλος, σε διπλό ρόλο μαέστρου και σολίστ, εγκαινιάζει στις 30 Οκτωβρίου στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης τον ιδιαίτερα δημοφιλή κύκλο «Μεγάλες Ορχήστρες – Μεγάλοι Ερμηνευτές», συμπράττοντας με την ιστορική Royal Philharmonic Concert Orchestra, που δημιουργήθηκε από τον κορμό της Royal Philharmonic Orchestra. Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο σε δύο σπουδαίες μορφές της μουσικής, τον Μότσαρτ και τον Μπετόβεν.

(…) Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών οργανώνει στους Δελφούς, στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, διημερίδα με θέμα «Η γλυπτική του TAKIS στον 21ο αιώνα. Θέσεις και ανατροπές». Θα λάβουν μέρος διακεκριμένοι ιστορικοί και κριτικοί τέχνης, διευθυντές και επιμελητές μουσείων που γνωρίζουν σε βάθος το έργο και την προσφορά του καλλιτέχνη στη σύγχρονη τέχνη. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει ο θεωρητικός και κριτικός τέχνης Τάκης Μαυρωτάς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή