Πρόσωπα της Τρίτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εξαιρετική ηθοποιός Ελεν Μίρεν (φωτ.), η οποία στην ταινία «Η βασίλισσα» υποδύθηκε την Ελισάβετ II και κέρδισε ένα Οσκαρ για την ερμηνεία της (2007), αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας έναν νέο βασιλικό ρόλο, και μια ακόμη γυναίκα που υπήρξε αμφιλεγόμενη προσωπικότητα: τη Μεγάλη Αικατερίνη. Η μίνι σειρά «Catherine the Great» «ανοίγει» σε λίγες ημέρες στο κανάλι HBO, και θα μας μεταφέρει στη Ρωσία του 18ου αιώνα μέσω ενός μεγάλου έρωτα με πολιτικές προεκτάσεις, ανάμεσα στην τσαρίνα και τον αρχηγό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Γριγκόρι Ποτέμκιν.

(…) O Αμερικανός σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα,  δημιουργός της τριλογίας του «Νονού» και του φιλμ «Αποκάλυψη τώρα», βραβεύτηκε πριν από λίγες ημέρες με το βραβείο Lumière στη γαλλική πόλη Λυών. Το φεστιβάλ της πόλης, που κλείνει αισίως τα δέκα του χρόνια και είναι αφιερωμένο στους κλασικούς της 7ης Τέχνης, τίμησε τον Κόπολα για το σύνολο του έργου του και εκείνος συγκινημένος παρέλαβε το βραβείο του από τον Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν Χο, τον τελευταίο νικητή του Φεστιβάλ των Καννών.

(…) Eνας σκηνοθέτης βραβευμένος με Οσκαρ –Ανγκ Λι– και ένας πρώτης γραμμής σταρ, ο Γουίλ Σμιθ, δεν είναι αρκετοί για να διασώσουν το «Gemini Man», στο box office. Oι κακές κριτικές αλλά και ο «Τζόκερ» είναι η αιτία που η ταινία δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά στις εισπράξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή