Πρόσωπα της Τρίτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μουσικές βιογραφίες είναι πια της μόδας στο Χόλιγουντ· μετά τον Φρέντι Μέρκιουρι («Bohemian Rapsody») και τον Ελτον Τζον («Rocketman») σειρά παίρνει ο Μάικλ Τζάκσον (φωτ.), την περίπλοκη ζωή του οποίου θα αναλάβει να εξιστορήσει ένα νέο φιλμ που βρίσκεται πλέον στα σκαριά. Περίπλοκη από κάθε άποψη θα είναι και η ταινία, βέβαια, μιας και οι παραγωγοί έχουν πάρει την έγκριση της οικογένειας Τζάκσον, με όσα αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία και την ελευθερία που έχουν να αφηγηθούν την (εκτός μουσικής) αμφιλεγόμενη πορεία του καλλιτέχνη.

(…) «Παγωμένη» παραμένει η θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Ζωής Ζενιώδη (φωτ.), λόγω ενός διοικητικού προβλήματος που ανέκυψε μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Η χθεσινή ανακοίνωση του Μεγάρου Μουσικής επιβεβαιώνει το σχετικό δημοσίευμα της «Κ» (14/11/2019) και απευθύνει έκκληση στο ΥΠΠΟ για την επίλυσή του ώστε η κ. Ζενιώδη να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά της. Το πρόβλημα είναι ότι η θέση της δεν πέρασε από την έγκριση της επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, ως θέση ειδικών προσόντων.

(…) Αλλαγή διοίκησης στην Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 με τη Μαρία Παναγίδου (φωτ.) να αναλαμβάνει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου, σε αντικατάσταση της Μαρίας Φιλιππή. Η κ. Παναγίδου διετέλεσε στο παρελθόν διευθύντρια στο Σπίτι της Κύπρου και της Art Athina.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή