Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μυθική φυσιογνωμία του αμερικανικού ροκ, ένα πρόσωπο που παραμένει νέο και ζωντανό στη μνήμη μας λόγω του ταλέντου, αλλά και του πρόωρου θανάτου του, αποκτά τώρα καινούργια βιογραφία. Το βιβλίο «Janis: Her Life & Music», που έγραψε η Χόλι Τζορτζ Γουόρεν, αφορά βεβαίως την Τζάνις Τζόπλιν (φωτ.), την πρώτη από τις σταρ της γενιάς της. Ολόκληρη η ζωή της, η ανήσυχη εφηβεία, οι αυτοκαταστροφικές τάσεις, το πηγαίο ταλέντο, η αίσθηση της διαφορετικότητας που από την αρχή τη «στοίχειωσε», οι εξαρτήσεις, η μουσική, το καλλιτεχνικό στερέωμα των ’60s περνούν μέσα από τις 337 σελίδες του βιβλίου, που συνοδεύεται από πλούσια εικονογράφηση.

(…) Τα βέλη του εναντίον της Μαντόνα εξαπέλυσε ο στιχουργός Κάσεϊ Σπούνερ, κατηγορώντας την ιέρεια της ποπ και τους παραγωγούς της ότι δεν τον πλήρωσαν και δεν συμπεριέλαβαν το όνομά του στο τραγούδι «God Control», στο άλμπουμ «Madame X». Ο στιχουργός ισχυρίζεται ότι δούλεψε πάνω στο τραγούδι το 2017 μαζί με έναν άλλο παραγωγό. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους δεν προχώρησε τότε αλλά εμφανίστηκε, λέει, στο άλμπουμ της Μαντόνα χωρίς να το γνωρίζει. 

(…) Βέλη, όμως, εξαπέλυσε και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, με στόχο για άλλη μία φορά τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ – άλλωστε, δεν έκρυψε ποτέ τα «αισθήματα» που τρέφει γι’ αυτόν. «Η μοναρχία Τραμπ πρέπει να τελειώσει», δήλωσε. «Και αυτό πρέπει να γίνει με τη δύναμη που μας δίνει η ψήφος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή