Πρόσωπα της Τετάρτης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια απίστευτη σκηνή έζησαν οι θαμώνες συναυλίας στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όταν ο 71χρονος καλλιτέχνης της φολκ Ντέιβιντ Ολνεϊ (φωτ.) αρχικά ζήτησε συγγνώμη και στη συνέχεια έπεσε νεκρός επί σκηνής, έχοντας υποστεί καρδιακή προσβολή. Ο καλλιτέχνης από το Νάσβιλ έχει κυκλοφορήσει περισσότερα από 20 προσωπικά άλμπουμ και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους θαυμαστές του συγκεκριμένου μουσικού είδους.

Ως ταινία λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ της Τζαϊπούρ στην Ινδία επιλέχθηκε το «Φάουστ, μια επιστροφή από το μέλλον» της Ελληνίδας δημιουργού Μαρίας Αλεξέα. Το φιλμ, που έκανε την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Χιρόνα, φιλοδοξεί διαμέσου του μεγάλου ποιητικού έργου του Γκαίτε («Φάουστ») να σκιαγραφήσει, έστω αμυδρά, και τις ελληνικές καταβολές της ευρωπαϊκής κουλτούρας, συγκεκριμένα στον Πλάτωνα και τον Αισχύλο, που έχουν επηρεάσει την ποιητική προσωπικότητα του σπουδαίου Γερμανού.

Αρχίζουν τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας του Ντουέιν «The Rock» Τζόνσον για λογαριασμό του Netflix. Το «Red Notice» προς το παρόν περιγράφεται ως «παγκόσμια αστυνομική περιπέτεια», με τον δημοφιλή Αμερικανό σταρ –είναι αυτή τη στιγμή ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ– να πλαισιώνεται από τη «Wonder Woman» Γκαλ Γκαντότ και τον Ράιαν Ρέινολντς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή