Πρόσωπα της Τρίτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς αισθάνεται μια 17χρονη όταν τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα πάνω της κάθε φορά που παίρνει το τρένο αντί του αεροπλάνου; Το BBC ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας σειράς ντοκιμαντέρ με πρωταγωνίστρια την Γκρέτα Τούνμπεργκ. Το βρετανικό δίκτυο θα ακολουθεί τη νεαρή ακτιβίστρια και σύμβολο του αγώνα για την κλιματική αλλαγή στις περιοδείες της, τις ομιλίες και τις συναντήσεις της ανά τον κόσμο με επιστήμονες και πολιτικούς, ενώ θα καταγράφει και την είσοδο της Γκρέτα στην ενηλικίωση.

(…) Ενα νέο λογοτεχνικό βραβείο που θα απευθύνεται μόνο σε γυναίκες συγγραφείς θα απονεμηθεί για πρώτη φορά το 2022. Το βραβείο «Carol Shields Prize» που πήρε το όνομα της γνωστής Καναδής συγγραφέως Κάρολ Σιλντς που πέθανε το 2003, θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 150.000 δολαρίων και θα ξεχωρίζει τα έργα γυναικών και μη δυαδικών ως προς το φύλο συγγραφέων από τη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά. Την ίδρυσή του υποστηρίζει μεταξύ άλλων και η Μάργκαρετ Ατγουντ.

(…) Σκόνη και θρύψαλα έγινε το έργο σύγχρονης τέχνης του Μεξικανού καλλιτέχνη Γκάμπριελ Ρίκο από την κριτικό τέχνης Αβελίνα Λέσπερ στη φουάρ του Μεξικού. Η κριτικός, που σίγουρα δεν σκόπευε να εκφράσει την αντίθεσή της με το δημιούργημα του καλλιτέχνη με αυτόν τον τρόπο, έκανε το λάθος να αφήσει ένα άδειο κουτάκι αναψυκτικού πάνω στο έργο, που αποτελούνταν από γυαλί, μια μπάλα ποδοσφαίρου και μια πέτρα, και αυτό καταστράφηκε. Τιμολογούνταν στα 20.000 δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή