Πρόσωπα της Τετάρτης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια εκτενή νεκρολογία, στη στήλη για τις απώλειες διακεκριμένων προσωπικοτήτων λόγω του κορωνοϊού, αποχαιρέτισαν οι New York Times τον ηθοποιό και συγγραφέα Μπρους Μάγερς (φωτ.), 78 ετών, αγαπητό και επί χρόνια στενό συνεργάτη του σκηνοθέτη Πίτερ Μπρουκ. «Μας “άφησε” μια σημαντική φυσιογνωμία του θεάτρου και γι’ αυτόν θρηνούμε», έγραψε ο Μπρουκ. Ο Μάγερς, που ήταν επίσης σκηνοθέτης, υπήρξε επίσης ένας από τους μεταφραστές του έπους της «Μαχαμπαράτα» για τη θρυλική πλέον παράσταση του Μπρουκ.

(…) Ο σκηνοθέτης Λευτέρης Γιοβανίδης (φωτ.) είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, έπειτα από απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά. Αναλαμβάνει έως το τέλος του 2020 (το υπόλοιπο της θητείας του Νίκου Διαμαντή), σε μια δύσκολη περίοδο για το θέατρο γενικότερα, εξαιτίας των περιορισμών λόγω κορωνοϊού. Το 2018 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

(…) Τη Δευτέρα που πέρασε, πέθανε σε ηλικία 83 ετών η διακεκριμένη σοπράνο Ζανέτ Πηλού, η οποία διέγραψε μια σπουδαία καριέρα τόσο στην ΕΛΣ όσο και σε μεγάλα λυρικά θέατρα του εξωτερικού. Είχε γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια και σπούδασε στην Ιταλία. Κατά τη διάρκεια της διεθνούς σταδιοδρομίας της τιμήθηκε επανειλημμένως και ο κόσμος του λυρικού τραγουδιού στην Ελλάδα την αποχαιρετίζει με συγκίνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή