Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ιρμ Χέρμαν (φωτ.), μία από τις στενές συνεργάτιδες του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, έπειτα από «μια σύντομη, σοβαρή ασθένεια», όπως έγραψε ο ατζέντης της. Εργάστηκε κυρίως στο θέατρο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, αλλά ουσιαστικά έγινε γνωστή από τη συνεργασία της με τον ασυμβίβαστο και ιδιόμορφο σκηνοθέτη. Η Χέρμαν συμμετείχε σε 20 ταινίες του Φασμπίντερ και η πιο μεγάλη επιτυχία ήρθε από το φιλμ «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ».

(…) Τα στούντιο της Paramount και της Apple θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σύμφωνα με το Hollywood Reporter για την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, ένα θρίλερ στο οποίο θα πρωταγωνιστούν ο Λεονάρντο ντι Κάπριο και ο Ρόμπερτ ντε Νίρο. Το φιλμ υπολογίζεται να κοστίσει πάνω από 150 εκατ. δολάρια και τα γυρίσματα έχουν προγραμματιστεί εκτός απροόπτου να ξεκινήσουν κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι.

(…) Eνα βιβλίο με το όραμά του για το μέλλον της Γης, το οποίο θα καταγράφει και την καταστροφή που επέφερε στον πλανήτη ο άνθρωπος, πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο ο φυσιοδίφης, συγγραφέας και παρουσιαστής ντοκιμαντέρ περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, Ντέιβιντ Ατένμπορο. Το «A life on our planet», όπως θα τιτλοφορείται, θα συνιστά σύμφωνα με τον 94χρονο συγγραφέα του την προσωπική του μαρτυρία πάνω στην κλιματική αλλαγή, όπως τη βίωσε μέσα σε έξι δεκαετίες ενασχόλησης με τη φύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή