ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Τρίτης

prosopa-tis-tritis-2381188

Σε ηλικία 85 ετών πέθανε, χθες, ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Christo (φωτ.), στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, γνωστός για μνημειακά έργα, όπως το «αμπαλάζ» της Πον Νεφ στο Παρίσι ή του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο. Ο Κρίστο Βλαντιμίροφ Γιαβάσεφ γεννήθηκε στη Βουλγαρία και ήταν γνωστός για τα in situ εφήμερα έργα του. Το τελευταίο έργο του θα ήταν το «αμπαλάζ» της Αψίδας του Θριάμβου στο Παρίσι.

(…) Μια ταινία μικρού μήκους έδωσε στη δημοσιότητα μέσω των social media ο Σπάικ Λι, στην οποία η συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι στον Τζορτζ Φλόιντ εξισώνεται με εκείνη απέναντι στον Ερικ Γκάρνερ και στον Radio Raheem, που αποτυπώθηκε στην ταινία του «Do the right thing» (1989) και κατέληξε στον θάνατο των τριών ανδρών. «Θα σταματήσει η ιστορία να επαναλαμβάνεται;» είναι το ερώτημα που εμφανίζεται στην αρχή της ταινίας.

(…) Η Μπίλι Αϊλις, ο Τζέι Ζι, η Αριάνα Γκράντε, η Μπιγιονσέ, η Ριάνα και πολλοί ακόμη γνωστοί καλλιτέχνες της ποπ, ραπ και χιπ χοπ μουσικής εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την αστυνομική βία, που είχε ως συνέπεια τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, και ένωσαν τη φωνή τους με τους διαδηλωτές που κατεβαίνουν στους δρόμους στις ΗΠΑ.