Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιστολή τους στη βρετανική εφημερίδα Guardian, οι διάσημοι διευθυντές ορχήστρας σερ Σάιμον Ρατλ (φωτ.) και σερ Μαρκ Ελντερ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επιβίωση των ορχηστρών κλασικής μουσικής. Οι μουσικοί, λένε οι δύο μαέστροι, αφέθηκαν στην τύχη τους και ζητούν περισσότερη σαφήνεια από την κυβέρνηση για το πώς και πότε μπορούν να ξαναπαίξουν. «Ορχήστρες ίσως να μην επιβιώσουν και, αν το κάνουν, ίσως αντιμετωπίσουν πάρα πολλά εμπόδια για να παραμείνουν βιώσιμες στη νέα πραγματικότητα», επισημαίνουν.

(…) «Η φυλετική αδικία είναι βαθιά ριζωμένη στα τοπικά και κρατικά όργανα διακυβέρνησης των ΗΠΑ, τα οποία χρειάζονται αλλαγές», δήλωσε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, τον οποίο ακολουθούν περίπου 90 εκατομμύρια άτομα, η Τέιλορ Σουίφτ. Αναφερόμενη στον αγώνα κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας που αυτές τις ημέρες μαίνεται στη χώρα της, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια παρέθεσε και ένα δοκίμιο του Μπαράκ Ομπάμα, το οποίο καλεί τους πολίτες να ψηφίζουν πολιτικούς που ανταποκρίνονται στα αιτήματά τους.

(…) Eνα άλμπουμ που θα περιλαμβάνει βουδιστικά μάντρα ηχογραφημένα με τη συνοδεία μουσικής θα κυκλοφορήσει στις 6 Ιουλίου ο Τενζίν Γκιάτσο, ο 14ος Δαλάι Λάμα του Θιβέτ. Το «Inner World», όπως ονομάζεται, ολοκληρώθηκε σε πέντε χρόνια και θα περιλαμβάνει έντεκα κομμάτια. «Η μουσική έχει τη δυνατότητα να μεταδώσει σε περισσότερους ανθρώπους το μήνυμα ότι η αληθινή πηγή της ευτυχίας είναι η αφοσίωση και το ενδιαφέρον για τους άλλους», δήλωσε ο πνευματικός ηγέτης εξηγώντας την απόφασή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή